14. syyskuuta 2015

BLOGGAAMISEN TAVOITTEET

Blogi alkaa pian lähestyä kahden vuoden ikää ja kaikenkaikkiaan koko pari vuotta on mennyt kyllä ihan hirmu nopeasti. Kirjoittaminen on kulkenut meidän arjessa mukana, joinain kuukausina postaileminen on ollut päivittäistä, kun taas joskus on ollut hieman hiljaisempaa. Nykyään sitä uskaltaa jopa kutsua itseään ihan bloggaajaksi eikä tästä puhumista enää aristele oikeastaan millään lailla. Tästä on tullut niin iso osa elämää.

Kaikenkaikkiaan tästä on muodostunut itselleni todella tärkeä paikka ja nykyään kiireisen arjen keskellä tämä on se juttu mihin tykkään paneutua iltaisin. Blogi ei ole missään vaiheessa tuntunut raskaalta eikä itseasiassa kertaakaan ole tullut sellaista fiilistä, että tekisi mieli heittää hanskat tiskiin. Välillä on kausia, kun inspiraatio tuntuu olevan vähän hukassa ja postausaiheita on vaan jotenkin vaikeampi keksiä ja sitten taas välillä mielessä olisi miljoona erilaista ideaa, jotka tekisi mieli laittaa toteutukseen samantien.

En ole kauheasti puhunut tavoitteistani blogin suhteen ja totta puhuen alkuun niitä ei juurikaan ollut. Olen aina tehnyt tätä hyvin fiilispohjalta enkä ole ollut kovinkaan laskelmoiva sen suhteen mitä kirjoitan ja milloin. Vaikka seuraavan viikon postausideoita yritänkin miettiä ainakin muutamia jo ennakkoon niin hyvin harvoin kirjoitan mitään etukäteen valmiiksi.


Kirjoitan tätä blogia siksi, että tämä on yksinkertaisesti todella mukavaa puuhaa (ja tähän jää ikäänkuin koukkuun). Postauksiin on tullut tosi kivasti kommentteja ja lukijoiden kommentit tuntuvat tosi tärkeiltä. Olen saanut täältä niin paljon vertaistukea teiltä kaikilta kommentoineilta, ettette uskokaan miten iso merkitys sillä on itselleni varsinkin viimeisen vuoden aikana ollut. Kommentit antavat myös lisäpuhtia kirjoittamiseen ja mielenkiintoisen sisällön tuottamiseen ja tuntuu tosi palkitsevalta nähdä että teitä on siellä lueskelemassa nykyään yhä useampi. 

Tykkään panostaa pitämiini asioihin täysillä ja tavoitteenani on jo pitkään ollut panostaa tähän blogiin ihan kunnolla. Välillä aikaa ja energiaa on enemmän, välillä mennään rauhallisempaa tahtia. Tässä muutaman vuoden aikana on tullut huomattua, että mikäli haluaa blogilleen lisää kävijöitä niin on vaan oltava säännöllisesti läsnä somessa, kommentoitava ja markkinoitava omia tekstejään. Vaikka blogi olisi kuinka hyvä, niin sitä on vaikea bongata jos se ei ole tarpeeksi esillä. 

Kun johonkin asiaan käyttää paljon aikaa ja vaivaa, on mielestäni myös ihan kiva että siitä saa itsellekin silloin tällöin jonkinlaista korvausta. Siksi olenkin mielelläni tehnyt ajoittain yhteistöitä, mikäli niihin on ollut mahdollisuus ja aiheet ovat sopineet blogini tyyliin. Olin myös todella otettu päästessäni loppukesästä mukaan Blogirinkiin ja koen nyt muutenkin, että olen  päässyt taas askeleen etenemään tämän pienen blogini kanssa. Syksy tuokin blogiin uusia mukavia juttuja ja kalenteri on jo sopivaan tahtiin alkanut täyttymään blogijuttujen osalta. Vaikka oma vapaa-aika on nyt hieman kortilla ja bloggausaikakin on vain otettava niistä vähäisistä tunneista mitä tarjolla on, niin inspiraatio tätä hommaa kohtaan on silti tällä hetkellä kyllä aivan huipussaan.

Olisi ihana kuulla millaisena sinä tämän blogin näet ja millaisia juttuja tykkäät täältä eniten käydä lueskelemassa?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

20 kommenttia:

 1. Oon ennenkin kommentoinut, mutta tää on kyllä sellanen hyvänmielen blogi, joka saa hymyn huulille :) sopivasti kaikkea ja myös ihan sitä tavallista arkea ja rehellisyyttä, kiitos! :) Vilma

  VastaaPoista
 2. Tänä oli mukava lukea etenkin siksi, koska itse olen viime aikoina pohtinut omaa bloggaamista, tavoitteita ja näkyvyyttä. Etenkin se on tullut huomattua, että todella aktiivinen on oltava, kuten kirjoititkin. Ja kun blogiin käyttää kuitenkin aika paljon aikaa, on mukava saada vuorovaikutusta aikaan.

  Pidän blogisi aitoudesta ja mielelläni seuraan sekä odottelen, mitä kaikkea on tulossa. Aurinkoista viikon alkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogiin ja sen markkinointiin saa kyllä paljon aikaa kulumaan! :) kiva, että blogista saa aidon kuvan, aitoutta oon aina pitänytkin tärkeänä ja siihen pyrkinyt :)

   Poista
 3. Tykkään tosi paljon! Elämäntilanteemme menevät melko samoissa, joten pidän eniten arkeen liittyvistä postauksista. Kirjoitat myös ihanan avoimesti huonoistakin hetkistä ja se tekee blogistasi inhimillisen. Kiva, että olet päässyt blogirinkiin, mutta toivon että blogisi maanläheinen fiilis säilyisi ja ei seuraisi kauheaa kaupallistumista. Olet mielestäni vahvimmillasi tunteista ja arjesta kirjoittamisessa ja toivon, että pääpaino pysyy niissä 😊❤ -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus on kyllä pitää blogi edelleen maanläheisenä ja kirjoittaa rehellisesti meidän arjesta ja tunteista :) Itsekin koen että se on tämän blogin pääjuttu! Kiitos :)

   Poista
 4. Hih, mä sulle eilen spostissa kerroinkin. :) Mä tykkään lukea sellaista yleistä lapsiperhearjesta, en yksityiskohtaisia synnytys/imetys tms.juttuja ja tykkään tyylistäsi kirjoittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Yleistä arjesta tykkäänkin kirjoitella paljon, kiva että tykkäät lukea! Heh, mä taas tykkäsin Miltonia odottaessa loppuvaiheessa lukea blogeista myös niitä tarkkoja synnytyskertomuksia, jotenkin se auttoi valmistautumaan omaan koitokseen! :D

   Poista
 5. Sulla on just sellainen hyvän mielen blogi, kaunista ja helppoa, mutta mukana silti vakavampiakin pohdintoja.

  VastaaPoista
 6. Tuo aktiivisuus somessa on vähän kaksiteräinen miekka. Toisaalta on hyvä olla aktiivinen ja tiettyjen blogin aihepiirien faceryhmissä. Siellä jää ihmisten mieleen kun keskustelee. Sitten kun kerran tai kaks linkkaat väärään kohtaan oman blogisi jutun, niin heti tuomitaan lukijoiden kalasteluksi ja huomion keräämiseksi. Minusta se on ihan perseestä suoraan sanottuna. Kyllä blogit saavat lukijoita nimenomaan sillä että niitä linkkejä klikkaillaan, tutustutaan ja liitytään lukijaksi :) Ärsyttää suoraan sanottuna monesti faceryhmien bloggarivihamielisyys jota ainakin itse olen saanut kokea oman blogini aiheryhmän tiimoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni pitkään ennenkuin kunnolla ymmärsin, että mikäli haluaa lisää lukijoita niin omaa blogia on vaan alettava aktiivisesti mainostamaan. Aluksi olo tuntui vähän tyrkyltä ja nololta, mutta sitten siihen tottui kun tajusi että se nyt vaan kuuluu tähän hommaan :) Mutta on se kyllä kurjaa, jos saa negatiivisia kommentteja omien postauksien mainostamisesta :/

   Poista
 7. Tykkään kovasti tästä blogista kun täälä tulee niitä arjen ajatuksia ja tietysti raskautta on ihana seurata kun se on ittelläkin ajankohtainen. Tykkään ihan kauheasti lukea raskauspäivityksiä :D

  Tuo kommentointi on niin mieltä piristävää ja nyt kun laitoin tämän uuden blogin pystyyn niin harmittaa kun ei vielä niin kovin keskusteluja sielä saa aikaiseksi mutta maltti on valttia ja ehkä niitä lukijoitakin tuloo sitten pikkuhiljaa..

  Ittelle myös blogi on muistojen laittamista talteen, nyt eletään niiin ainutlaatuista aikaa että moni asia unohtuukin matkan varrella.. On sitten ihana joksus lukea nuota kultaasia muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kovasti itsekin kirjoittaa raskausjuttuja nyt, joten niitä varmasti luvassa pitkin syksyä ja talvea! :) tämä on kyllä hyvä paikka muistojen keräämiseen, olin esim. tosi laiska kirjoittamaan vauvakirjaa mutta täältä blogista löytyykin vaikka mitä muistoja pojan vauvavuodelta :)

   Poista
 8. Heippa! Minä vasta löysin tänne, kun uudessa elämäntilanteessa ovat yllättäen alkaneet nämä perhe/vauva-blogit kovasti kiinnostaa, kun aikaisemmin lukulistalta löytyi lähinnä treeni/lifestyleblogeja. Tosi mukavalta vaikuttaa sun blogi ja voin hyvin yhtyä ajatuksiisi bloggaamisesta ja siihen liittyvistä jutuista! Oikein odotan, että mullakin on sitten vauvavuoden aikana edes joku oma juttu (blogi), johon uppoutua välillä. Kirjoittaminen on niin hyvää terapiaa puhumattakaan lukijoiden kanssa aikaansaatavasta vuorovaikutuksesta ja vertaistuesta! :) Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva, että löysit tänne! Tervetuloa lukemaan meidän juttuja :) Blogi muodostui kyllä itselle todella tärkeäksi vauvavuoden ajan, en tiedä miten erakkofiilis olisi ollut ilman tätä! :D

   Poista
 9. Jos sä olet saanut paljon vertaistukea kommentoijilta ja seuraajilta niin täytyy kyllä kiittää sua täältä ruudun toiseltakin puolelta: sain esikoispoitsuni toukokuussa ja sun blogi oli etenkin raskauden loppupuolella oikea henkireikä. Tykkään kovasti ja aion ehdottomasti jatkaa blogisi seuraamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, nousi kyllä hymy korviin nyt! :) Ihana kuulla, että olet saanut blogistani vertaistukea <3

   Poista
 10. Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten missä lie surffailemalla. Jotenkin täältä välittyi heti sellainen kiva fiilis, ja suht tuoreena äitinä on kiva lukea vähän isomman lapsen touhuista, sekä toisaalta fiilistellä omaa raskausaikaa toisen odotusta seuraamalla.

  Mulle kirjoittaminen on aina ollut kuin terapiaa, ja nyt on ihanaa kirjata muistiin vauvavuoden tapahtumia. Samoja ajatuksia tuntuu olevan monella muullakin kun vilkaisee noita ylläolevia kommentteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kivaa, että tykkäät lukea!! :) Kirjoittaminen on kyllä niin terapeuttista, en enää osaisi olla ilman tätä! :D

   Poista