24. syyskuuta 2015

HEMPEÄ LASTENHUONE

 

Havahduin yhtenä päivänä siihen, että vaikka kuinka yritin järjestellä lastenhuonetta päivittäin niin lelut senkun levisivät ympäriinsä eikä huoneen yleisilme näyttänyt minään vuorokauden aikana siistiltä. Meillä oli pitkään ollut pääasiallisena lelusäilytyspaikkana iso ja vanha valkoiseksi maalattu pärekori. Leluja oli alkuun hyvin vähän ja pitkään kori tuntui ajavan asiansa hyvin. Kunnes sitä tavaraa alkoi sitten lastenhuoneeseenkin vaan kerääntyä enemmän ja enemmän.

Moni tuntui kehuneen Ikean Stuva-säilytysjärjestelmää ja niinpä mekin päätettiin suunnata katsastamaan millaisia yhdistelmiä Miltonin huoneeseen voisi keksiä. Koska huoneen säilytystila kuitenkin on aika rajallinen, päädyttiin tällä kertaa hankkimaan vain tuo valkoinen säilytyspenkki. Ensivaikutelma Stuvasta on kyllä hyvä ja isoimpia leluja lukuunottamatta mahdutettiin tuonne kaikki pojan autot ja muut pikkulelut. Tuntuu, että huoneen yleisilme muuttui samantien paljon siistimmäksi.

Innostuin myös vaihtamaan vähän järjestystä ja pojan keväällä synttärilahjaksi saama suloinen karusellitaulukin saatiin vihdoin ja viimein seinälle. Miltonin huone on edelleen väritykseltään hyvin hempeä ja rakastan tätä valkoisen, harmaan ja pastellinsävyjen yhdistelmää yli kaiken. Poika on vielä sen verran pieni, ettei ole kiire tehdä huoneesta tämän "poikamaisempaa", hyvin kun tuntuu toinen vielä viihtyvän tällaisessa hempeämmässäkin ympäristössä.

Huoneesta löytyy jonkinverran pieniä yksityiskohtia, joita on tullut hankittua pikkuhiljaa vauvavuoden aikana. Ikkunalla roikkuva viirinauha on Hemtexistä, vaaleansiniset tähtikorit ostin Stockmannilta jo ennen pojan syntymää, pieni soiva karuselli ollaan saatu tuliaisiksi, värikkäät pallovalot on Tigerista ja sininen pupulamppu löytyi Porvoon Pikku d -myymälästä. Suurin osa meidän lastenhuoneen kalusteista on hankittu Ikeasta ja jatkossa voisi esimerkiksi tuota Stuvaa hankkia lisää. Kohtapuolin olisi tarkoitus alkaa katsastamaan myös juniorisänkyä tuolle meidän taaperolle, vauvansänky kun siirtyy keväällä sitten tälle uudelle tulokkaalle.

Sisustatteko te lastenhuonetta hempeillä vai värikkäillä sävyillä? Millaisia säilytysratkaisuja teidän lastenhuoneista löytyy?

Äitiys- ja imetysvaatearvonta päättyi eilen ja voittaja on nimimerkki klaara. Onnea, sinulle lähtee sähköpostia!

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSA, FACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

16 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy myös tuo sama ikean penkki ja se on kyllä ollut todella hyvä ostos, kestänyt hyvin lasten hempeää otetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sielläkin on positiivisia kokemuksia tuosta penkistä! :)

   Poista
 2. Superihana huone! :* Oma Stuva-kuume vain kasvaa, kun niitä on näkynyt niin usein blogeissa viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Stuvaa taitaa nykyään monesta kodista löytyä ja paljon sitä sarjaa on kehuttukin! :)

   Poista
 3. Hieno huone - ja tuo pieni karuselli on erityisen kiva! :) Meidän lastehuoneessa on iso Ikean expedit-kirjahylly joiden hyllyihin ollaan laitettu koreja. Sinne saadaan valtaosa kaikista lasten leluista "omiin lokeroihin". Lisäksi meillä on sellainen iso mustavalkoinen kangaskori kaikille pehmoleluille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lisäksi noita lokeroita, mihin saa hyvin kanssa lelut piiloon kun poika ei niillä leiki. Tuossa avonaisessa pärekorissa lelut lähti aina helpommin karkailemaan ympäri kämppää :D

   Poista
 4. Vähän sekä että. Uuden lastenhuoneen värimaailma tulee olemaan luultavasti olemaan melko hempeä (koska kuviotapetti), mutta muutamia värikkäitä yksityiskohtia on tarkoitus laittaa esille :) Teillä näyttää tosi kivalta! Toi löhötuoli on ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! Meillä oli tuo tuoli ensin olohuoneessa, mutta siirrettiin se jossain vaiheessa lastenhuoneeseen ja ollutkin siellä ihan tarpeellinen! :)

   Poista
 5. Tiedätkö mistä tuo ihana taulu on minkä Milton on saanut lahjaksi? :)

  Vilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon taulun juliste on ainakin taidettu hankkia tuosta samaisesta Pikku d-liikkeestä mikä täällä Porvoossa sijaitsee! :)

   Poista
 6. Onko tuo "lankahylly" myös Ikeasta? Tosi kiva :)

  VastaaPoista