22. syyskuuta 2015

MAAILMAN KAUNEIMMAT KUVAT

 
 


Viime päivinä olen kovasti katsellut kuvia Miltonin syntymän ajoilta ja herkistyn joka kerta nämä kuvat nähdessäni. Tuo sairaalassa vietetty viikko oli niin tunteikas, että sen varmaan muistaa yksityiskohtaisesti vielä vanhuuden päiviinkin saakka. Nyt tuo pieni vastasyntynyt on jo ihan pian puolitoistavuotias eläväinen pikkumies, jonka uusin lempijuttu on esitellä päivittäin isovanhemmille, päiväkodin henkilökunnalle ja tapaamillemme ystäville, kuka on hänen mammansa. Se on jotenkin todella hellyyttävää. Tuo pieni taapero tarvitsee minua edelleen yhtälailla kuin se hento ja unelias vastasyntynyt silloin aikoinaan. Välillä sitä ihan havahtuu miten hienoa on oikeasti saada olla äiti.

Ja nyt meille on tulossa toinen. Ei enää ensimmäinen, mutta varmasti ihan yhtä rakas ja tärkeä. Mietin, minkänäköinen tyyppi siellä vatsassa tällä kertaa kasvaa. Onkohan siellä poika vai tyttö ja tuleekohan siitä yhtä vilkas ja utelias kuin veljensä vai aivan erilainen. Tämä on niin jännittävää aikaa, odotella kuumeisesti rakenneultraa ja alkukevättä.

Ennen tätä raskautta suunnittelin, että en antaisi mahdollisen toisen raskauden vallata elämäämme samallatavoin kuin edellisellä kerralla, vaan kuvittelin kasvattelevani vatsaa siinä kaiken muun elämän ohessa. Ajattelin, että ei menisi aikaakaan kun huomaisin tuon yhdeksän kuukauden vilahtaneen ohitseni ja suoriutuisin kaikesta superäidin voimilla. Vähänpä tiesin.

Vielä ei olla päästy edes puoliväliin ja jo nyt tämä raskaus hallitsee hyvinkin vahvasti elämääni. Toivoisin, että se ei vaikuttaisi niinkään esikoisen elämään ja arkeen, mutta kyllä se vaikuttaa siihenkin.  Ensimmäinen raskaus oli rankka, mutta jotenkin aika kultasi muistot sen verran nopeasti, etten enää edes osannut kuvitella tästä tulevan yhtä raskasta (tai kenties vielä raskaampaa supistelujen alettuakin jo nyt). On erilaista olla odottava äiti ja kasvattaa samalla toista pientä lasta, yrittää juosta perässä ja nostella, pysyä yhtä energisenä ja kärsivällisenä kuin normaalisti. Tällä kertaa ei olekaan mahdollisuutta levähdellä sohvalla kun siltä tuntuu. Mutta kyllä tämä vaan silti on kaiken sen jaksamisen arvoista.

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

12 kommenttia:

 1. Olisi kiva kuulla edellisestä raskaudestasi enemmän ja ehkä myös miltonin ensihetkistä. Ehkä vähän mietiskelyä miltä kaikki tuntui silloin ja mitä nyt jälkikäteen ajattelet niistä ajoista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, voisin hyvin kirjoitella muistelupostausta noilta ajoilta! :)

   Poista
 2. Voi että miten ihania kuvia! Itsekin muistelen vauva-aikaa usein ja herkistyn joka kerta. On se jotain niin ihmeellistä...

  Ihana blogi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Niitä hetkiä on kyllä ihana muistella <3

   Poista
 3. Ihana teksti ja ihania kuvia <3 Meillä ei ole mahdollisuutta tehdä pienellä ikäerolla toista, mutta välillä leikin ajatuksella, että tulisin taas raskaaksi. Juurikin tuo mitä kuvailit tuntuu ajatuksenakin aika hurjalta, koska raskaus on itsessäänkin jo aika väsyttävää aikaa. Jaksamista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Raskaus kyllä väsyttää paljon, enkä jotenkin edes muistanut miten väsyttävää aikaa tämä onkaan :D Onneksi kuitenkin vain ohimenevää ja nopeastihan tuo 9kk sitten lopulta menee :)

   Poista
 4. Iikkis mitä kuvia<3 Vauvat on niin suloisia! On se kyllä joo aivan eri juttu olla toista kertaa raskaana, mulla varsinkin toi pahoinvointi kun vei niin voimat ja sitten oli kuitenkin pakko jaksaa sen taaperon kanssa. Välillä on ollut hurjan rankkaa. Mutta onneksi se aika tosiaan kultaa muistot ;) Mä en nytkään enää muista kunnolla pahimpia päiviä tuosta kuukauden takaisesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! <3 Mullakin on tuo alun rankkuus jo vähän mielestä alkanut haihtua, ja vaikka täällä ei ollutkaan juuri pahoinvointia niin oli se väsymys kyllä aikamoista! Onneksi tuo ensimmäinen kolmannes on nyt takanapäin :D

   Poista
 5. Vauvakuune iskee näiyä kuvia katsellessa, tai ehkä se on jo vähän iskenyt muutenki!;) Todella suloisia kuvia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin siinä voi helposti käydä.. ;) Kiitos <3

   Poista