18. lokakuuta 2015

HANKITTAVAA VAUVAN TULOA VARTEN

Pikkuhiljaa on aika alkaa pohtimaan mitä kaikkea sitä pitäisi vauvan tuloa varten hankkia. Esikoisen raskausaikana ei uskallettu ostaa mitään vielä ennen rakenneultraa ja osa jutuista hankittiinkin vasta pojan syntymän jälkeen. Nyt ajattelin olla kuitenkin hyvissä ajoin liikkeellä, koska aika kuluu lopulta tosi nopeasti. Tällä kertaa hankittavien lastentarvikkeiden määrä on onneksi vähän pienempi, aika paljonhan meiltä jo entuudestaan löytyy. Ajattelin tehdä pientä listaa siitä, mitä meiltä vielä puuttuu, mitä on vaihdettava uuteen tai tuplattava.


Tuplarattaat. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä meidän Emmaljungan rattaisiin, jotka ostettiin esikoisen odotusaikana käytettyinä. Halusin ehdottomasti nuo valkoiset nahkaiset rattaat ja tehtiin kyllä hyvä löytö, koska ne oli edellisen käyttäjän jäljiltä melkeimpä uudenveroisessa kunnossa. Keväällä rattaat eivät kuitenkaan enää vastaa tarpeitamme, vaan pienen ikäeron vuoksi tarvitaan kyllä ehdottomasti tuplarattaat kahta lasta varten. Olen katsellut netistä erilaisia vaihtoehtoja ja mielellään haluttaisiin jotkut kaupunkikäyttöön soveltuvat kevyenoloiset mutta silti jämäkät rattaat, jossa lasten paikat olisivat vierekkäin ja toisen ratasosan tilalle saisi vauvankopan.

Syöttötuoli. Tätä vielä pohditaan, että onko enää tarpeellista hankkia toista syöttötuolia vai istuisikohan isompi (tuolloin 2-vuotias) jo normaalilla tuolilla. Meillä on ollut tuo monessakin perheessä suosittu Stokken Tripp Trapp ja juuri poistettiin siitä vauvan turvakaari, koska poika on jo oppinut kiipeämään itse tuoliin istumaan.

Newborn Set. Stokkelta löytyy Tripp Trappiin sopiva vastasyntyneen istuin, josta haaveilin jo Miltonin vauva-aikana. Tuolloin se jäi kuitenkin hankkimatta ja meillä pyöri sitten lainassa ollut sitteri ruokapöydällä mikä oli kyllä todella epäkäytännöllistä, mutta vauvan syöttäminen onnistui helpommin toisen ollessa samalla tasolla kuin itse istui. Päätin kuitenkin tuolloin, että jos meille toinen lapsi vielä tulee niin Newborn Set tulee ehdottomasti olemaan hankintalistalla. Pöydälle jää  näin enemmän tilaa, mutta vauva on silti mukana pöydän ääressä meidän muiden ruokaillessa jne. Voi siis olla, että jätetään sitteri tällä kertaa kokonaan hankkimatta.

Lastensänky. Esikoinen nukkuu vielä pinnasängyssä (josta toinen laita on nyt poistettu), mutta pian olisi tarkoitus etsiä pojalle ihan kunnon lastensänky. Pinnasänky siirtyy siis suoraan vauvalle ja tarkoitus olisi ainakin yrittää nukuttaa uusin tulokas omaan sänkyyn heti alusta saakka niinkuin isoveljensäkin aikoinaan.

Kantoreppu. Esikoisen vauva-aikana kantoreppu oli hyvin vähäisellä käytöllä, vaikka muutamat meillä on niitäkin ollut kavereilta lainassa. Manducasta tykättiin ja lainaversiota ollaan käytetty silloin tällöin mm. laivalla ja lentokentillä. Nyt tulevana vauvavuotena kantorepulle tulee kuitenkin todennäköisesti olemaan ihan säännöllistäkin käyttöä, koska vauvan lisäksi hoidettavana on myös taapero. Mietin josko ostettaisiin tällä kertaa ihan oma reppu, täytyy vielä selvitellä mikä on koettu parhaimmaksi.

Siinä nyt ne suurimmat hankinnat varmaankin on, lisäksi tulee varmasti tarvetta myös monelle pienelle jutulle mitä on esikoisen vauva-ajalta päässyt loppumaan tai puuttunut kokonaan. Kuulisin myös mielelläni vinkkejä mitä tarvikkeita te olette kokeneet hyödyllisiksi kahden lapsen kanssa? Ja millaisia tuplarattaita, lastensänkyä tai kantoreppua suosittelisitte?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

16 kommenttia:

 1. Kantoreppu itellä hyvä kokemus esikoiselta tula vauva tuen kanssa :) tuplavaunuista en osaaa tuohon vastata muutakuin emmaljunga super viking ( nää peräkkäin ) meille tulossa toinen muksu tammikuussa joten silloin pääsevät käyttöön niin kokemus vielä puuttuu mutta paljon hyvää näistä oon kuullu ja sit emmaljungal kn ne doudle vikingit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkeistä! :) Tuota tulaa oon myös kuullut kehuttavan!

   Poista
 2. Mä kannatan bugaboon donkey duoja. Ihan parhaat tuplat. ❤️ meillä on molemmilla pojilla stokken tripp trappit (1v ja 2,5v) ja newborn set oli kyllä ihan paras. Stokken kantoreppu on kans tosi hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ne vaikuttaa kyllä ihanilta rattailta nuo bugaboot, oon niitä kanssa katsellut netistä! Mutta ne on vaan niin kalliit etten tiedä raaskitaanko ihan niin paljoa tällä kertaa sijoittaa!! :D

   Poista
 3. Me hankittiin toisen lapsen synnyttyä ensin vierekkäiset tuplat, mutta ne vaihtuivat hyvin nopeasti päällekkäisiin. Hankittiin Britaxin B-Dualit ja ne on olleet ihan superhyvät. Plussaa erityisesti että niihin sai näppärästi vauva-aikana kaukalon, sen jälkeen tilalle laitettiin toinen istuin. Menevät sutjakasti pienessäkin tilassa, kulkevat kevyesti erilaisissa maastoissa sekä kaupoissa. Suosittelen tutustumaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin katsella myös noita päällekäisiä vaihtoehtoja, niitä en ole tainnut vielä miettiäkään! :)

   Poista
 4. Meidän 2,5v ikäerolla päällekkäiset tuplarattaat on olleet paljon parempi vaihtoehto kuin mitä vierekkäiset ovat olleet, varsinkin kun isompi ei enää juurikaan istu kyydissä eikä pidemmille lenkeille tule molempien kanssa lähdettyä. Päällekkäin, myös yhdelle lapselle käyvät rattaat on olleet meille monikäyttöisyyden vuoksi paremmat :) ja itse testailin kuopuksen kanssa monta reppua ja manducasta päädyttiin tulaan, joka istui paljon paremmin selkääni. Tosin sekin on jäänyt nyttemmin aika vähälle käytölle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päällekäiset rattaat saakin nyt siis enemmänkin kannatusta, pitääpä niihinkin alkaa tutustumaan! Kiitos vinkeistä :)

   Poista
 5. Mä varmasti hankkisin vanhemmalle Ikean Urban juniorituolin ja siirtäisin Stokken Tripp Trappin suoraan vauvalle :) Meillä ainakin Elis olisi jo hyvin voinut kaksivuotiaasta saakka istua sellaisella, mutta eipä ole ollut tarvetta siirtää :D

  VastaaPoista
 6. Ikeasta löytyy kiva juniori-tuoli, joka sopis hyvin teidän keittiön tuoleihin :) Meillä 2v lapsella juurikin tälläinen juniori-tuoli ja aikuisilla pinnatuolit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei hyvä idea, niinpä näkyy löytyvän!! :)

   Poista
 7. Mä hankkisin varmaan juniorituolin ennemmin kun syöttötuolia :) Ja jos teillä on ruokapöydässä korkeat tuolit, että ylettää hyvin niin en näe estettä etteikö olis ihan sitten isolla tuolilla. Mä olen ajatellut odottaa ja katsoa kuinka Kukkis kasvaa siihen mennessä kun tää toinen on syöttötuoli iässä ja miettiä vasta sitten pitääkö hankkia tuolia hänelle. Neiti on kuitenkin silloin jo melkein 2,5v kun toi syöttötuoli ikä tulee vastaan pienemmällä että on vaikea kuvitella miten iso/pitkä hän silloin on :D

  Tuplarattaista en osaa sanoa mitään, en ole ajatellut hankkia :D Ajattelin kokeilla manduca+seisomalauta yhdistelmää ja hankin ne tuplat sitten vasta jos tarvii. Lauralla oli blogissa joku aika sitten tästä kyllä hyvää pohdintaa (http://laapalaura.blogspot.fi/)

  Ikeassa oli aika montaa eri sorttia lastensänkyjä, me käytiin ihan neidin kanssa kokeilemassa ja kattomassa, ja oli muuten myös noin puolet edullisempia kun esim. Askossa tai muussa vastaavassa, vaikka niistä olis kyllä löytynyt vaikka mitä hienoja :D Mä tykkään tuosta jatkettavasta koska se ei tuntunut niin kamalan suurelta pinnasänkyyn nähden.

  Kantoreppu meillä on manduca, mutta jos nyt ostaisin uuden niin ostaisin varmaan tulan, se näyttää jotenkin ergonomisemmalta. Meillä oli myös kantoliina käytössä, se oli aivan ihana mutta kesäkuumalla niin hiostava, että vaihdoin sitten reppuun. Manduca toimii tosi pitkään kun voi sitten käyttää selkäpuolella vielä niin kauan kun vaan ite jaksaa kantaa :D

  Mtäs vielä?! Mä oon vähän miettinyt että en hanki mitään ennen kuin osoittautuu tarpeen, kun suurin osa meillä kuitenkin on jo ennestään :) Sitteri pitää hankkia kun Kukkis pomppi omansa rikki, oli niin kovassa käytössä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eiköhän meilläkin nyt lähde juoniorituoli hankintaan! Meillä tosin syöttötuoli menee jo heti alkuun vauvan valtaan, jos siihen tulee se vauvanistuin. Mä ajattelin että jonkinlaiset tuplarattaat on meillä ehdottomat, koska meillä ei ole päivisin autoa käytössä ja isompi on sen verran vilkas että lähtisi varmasti vaan karkailemaan tuosta seisomalaudalta koko ajan.. :D Ikean sänkyjä ajattelin itsekin kurkkia, sieltä on pinniskin hankittu :)

   Poista
 8. Meinaatteko myydä vanhat rattaat? Olisin kiinnostunut, meille tulossa ensimmäinen tammikuun alussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi kyllä myydä! :) Laitapa mulle vaikka sähköpostia: yhteenkasvettu@gmail.com :)

   Poista