26. lokakuuta 2015

HERKKUJA KIIREISEEN ARKEEN

Rakastan leipomista ja mikäli aikaa olisi, viettäisin keittiössä mielelläni pitkät tovit tehden erilaisia kakkuja ja muita herkkuja. Lapsiperheessä aika on kuitenkin valitettavan usein kortilla ja varsinkin näin työn, opintojen ja päiväkotipäivien täyttämän arjen keskellä on harvemmin aikaa suunnitella ja toteuttaa tunteja vaativia leipomuksia.

Päästiin mukaan Blogiringin ja Kungsörnenin järjestämään kampanjaan ja saatiin testiin erilaisia nopeasti valmistettavia leipomisaineksia. Kampanja ei olisi voinut osua parempaan aikaan, juuri nyt kiireen keskellä meillä tuntui olevan iso tarve kokeilla kerrankin jotain helppoa ja nopeaa.


Kungsörnenin tuotteissa tulee siis jauhoseokset valmiina eikä itsellä jää lisättäväksi juuri muuta kuin vesi ja voi. Me testailtiin pikkumiehen kanssa mm. perinteisiä vohveleita, jotka valmistuivat todella vaivattomasti vatkaamalla ainekset sekaisin ja valmistamalla kuumalla vohveliraudalla. Yhdestä paketillisesta valmistuikin iso kasa vohveleita, joten siitä riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle. Kaikenlaiset letut ja vohvelit on ehdottomasti meidän pojan suurta herkkua ja katoavat yleensä lautaselta vauhdilla. Tällä kertaa lisäiltiin vohvelien päälle marjoja, kermavaahtoa ja vähän strösseliäkin, mutta näihinhän voi omaa mielikuvitusta käyttäen lisäillä päälle vähän kaikkea mitä tekee mieli.

Porkkanakakun tein miehen synttäripäivän kunniaksi. Kakkupohjan teko oli tosi helppoa ja ennenkuin huomasinkaan, oli jo aika alkaa lisäilemään kuorrutusta. Kakku taisi olla tarkoitettu hieman pienempään vuokaan, mutta tein sen itse tuollaiseen perinteisen kokoiseen vuokaan, joten siitä tuli hieman matalampi. Kuorrutuksen tekemiseenkin meni yllättävän vähän aikaa. Lisäilin päälle vielä porkkanaraastetta ilmettä tuomaan ja tämähän näytti ja maistuikin aivan kelpo kakulta, nam! Porkkanakakut kuuluu omien lempparikakkujen joukkoon muutenkin, niitä pitäisi kyllä tehdä useamminkin.

Viikonloppuna tartuttiin innoissamme myös Kungsörnenin suolaiseen puoleen, eli pizzantekoon ja oli niin hyvää! Seuraavana testiin lähtee ehdottomasti tuo mutakakkupaketti. Kannattaa siis kokeilla näitä mikäli muillakin kiirearki vaivaa, vieraille pitäisi saada nopeasti jotain hyvää tarjottavaa tai vaikka muuten vaan haluaa testailla helppoa leipomista lasten kanssa yhdessä. Ensi vuonna varmasti meilläkin innokas pikkuleipuri mukana keittiöpuuhissa, sitä odotellessa! Kungsörnenin tuotteita myyvät mm. Prisma, S-Market, K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market, Siwa, Valintatalo ja Stockmann. Valikoima voi hieman vaihdella.

Onko Kungsörnenin tuotteet teille tuttuja? Millaisia leipomistottumuksia teillä on?


Yhteistyössä Kungsörnen

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Mä kans tykkään leipoa, mutta en silti kovin usein leivo, ehkä parin viikon välein jos sitäkään! Mä niin kuolaan tuota teidän keittiön tasoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on nyt taas vähän harvemmin leivottua, välillä tulee sellaisia kausia että leivoskelee vähän useammin :D Hih, on tuo taso kyllä kiva <3

   Poista
 2. Enpä ole ennen näitä näitä tuotteita testannut, yleensä jotain muuta (halppis)merkkiä käytän. Kun käytän. ;) Mutta nyt kyllä mielenkiinto heräsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata! :) Mun mielestä oli kyllä ihan kokeilemisen arvoisia tuotteita! :)

   Poista
 3. Ihan vieras merkki minulle. Teen kaiken aina itse, mutta joskus olisi kiva höntsäillä, joten nämä sopii sihen tarkoitukseen erinomaisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täälläkin yleensä on kaikki tehty itse, mutta näitä oli kyllä kiva päästä kokeilemaan ja varsinkin nyt kun on oikeasti tosi hektinen elämänvaihe niin näitä voisi oikeasti käyttää useamminkin! :)

   Poista
 4. Mä en ole oikein osannut hyödyntää puolivalmisteita. Jotenkin lapsuudenkodista on tullut malli, että kaikki tehdään alusta loppuun itse tai ei ollenkaan. :D Usein tulee kyllä leivottua. Kiva kuitenkin, että löytyy näin laaja valikoima josta valita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tämä oli itseasiassa eka kerta kun edes kokeilin tämäntyylisiä! Jotenkin ei ole tullut edes mieleen, mutta oli kyllä positiivinen kokemus! :)

   Poista
 5. Tollaset puolivalmisteet on niin näppäriä! Ärsyttää ettei niiden käyttö ole mukamas "sallittua" sillä mun mielestä kyllä se ja sama sekoittaako ne jauhot ja sokerit ihan itse vai ostaako kaupasta samassa paketissa molemmat. Tuskin kukaan kuitenkaan omia sokerejaan juurikkaina kasvattaa niin ei siinä niin suuri ero ole. Pitäisi enemmän suvaita ihmisille tällaisia pieniä arjen ja kiireen helpotuskeinoja. Ihana että postasit tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja nämä kyllä maistuikin hyvälle! :) Täällä otetaan kyllä tällä hetkellä kiireen keskellä kaikki arjen helpotuskeinot ilomielin vastaan! :D

   Poista