20. lokakuuta 2015

MAHAKUVIA

Viime raskaudessa aloitin mahan kasvun säännöllisen kuvailun vasta melko myöhään lähempänä toisen kolmanneksen loppua, koska maha tuli kunnolla esiin vasta siinä vaiheessa ja näytti sitä ennen pitkään pelkältä turvotukselta. Tällä kertaa ryhdyin kuvailemaan oikeastaan heti ensimmäisen kolmanneksen päätyttyä ja Instagram-tilille, @yhteenkasvettublogi, on tullut lisäiltyä mahakuvia nyt oikeastaan ihan viikottain.

Ajattelin, että olisi kiva keräillä jonkinlaista kuvagalleriaa tuosta mahan kasvusta ja koska tällä viikolla tulee tuo puolivälikin täyteen, niin nyt on jo ihan hauska seurata miten vatsa on tässä viikkojen saatossa muokkautunut. Seuraavan koosteen voisin vaikka vielä sitten loppuraskaudesta.

Viikot 13-15. Toisen kolmanneksen alussa vatsa oli jo selvästi esillä. Ensimmäisessä raskaudessa ei vatsassa vielä tässä vaiheessa ollut kunnollista raskausvatsan muotoa, mutta tällä kertaa maha tuntui tulevan esiin jo hyvin aikaisin. Omia farkkuja en enää tässä vaiheessa pystynyt käyttämään ollenkaan,  joten äitiysvaatteisiin oli siirryttävä. Onneksi kaapista löytyi vanhat tutut luottomammafarkut viime raskauden ajalta ja hyvinhän tässä on tullut legginseissäkin nyt viihdyttyä harvase päivä.

Viikot 16-17. Näillä viikoilla aamu- ja iltamahoissa tuntui olevan paljon vaihtelua. Aamuisin vatsa saattoi olla suht pienikin, mutta iltasin se turposi kuin ilmapallo. Ja eri vaatteet vaikuttivat kovasti siihen, miten isolta vatsa näytti kuten näistäkin kuvista huomaa. Oikeastaan vieläkin saan joidenkin vaatteiden kanssa vatsan katoamaan lähes täysin. Tässä vaiheessa vatsan kasvu tuntui kuitenkin hieman hidastuneen ja jonain hetkinä mietin jopa kasvaako se ollenkaan. Ehkä tässä tasoitettiin vähän sitä alkuvaiheen nopeaa kasvua.
Viikot 18-20. Näillä viikoilla se maha on sitten alkanut ihan kunnolla muotoutumaan. Enää se ei ole mikään pieni pömppö, vaan selkeä vauvavatsa. Tämä vaihe on jotenkin kiva, kun raskausvaatteet alkavat kunnolla istumaan eikä kukaan enää luule, että olisi vain lihonnut. Ja vielä vatsa ei kuitenkaan ole niin iso, että se häiritsisi päivittäisiä tekemisiä. Olen nyt alkanut ottamaan enemmän myös näitä vatsa paljaana -kuvia, koska niistä näkee vatsan muodon paljon tarkemmin.

Saa nähdä millaiseksi tämä maha vielä tässä loppukuukausien saatossa muokkautuu. On jotenkin tosi kiva postailla näitä raskausjuttuja taas tänne blogiin ja selkeästi niitä on teidän lukijoidenkin osalta tykätty lukea, sillä ne on nyt syksyn aikana olleet ehdottomasti blogin luetuimpia postauksia. Raskauskuulumisia tullaan siis täällä kuulemaan jatkossakin ja itseasiassa varmaan lisää aika piankin, meillä koittaa nimittäin huomenna kauan odotettu rakenneultra! Jännittää ihan hirmu paljon, että onhan siellä varmasti kaikki hyvin. 

Minkäslaista teidän mahojen kasvu on ollut? Onko tullut jo aikaisin esiin vai vasta vähän myöhemmin?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

24 kommenttia:

 1. Masukuvia on aina kiva katsoa!
  Mulla tuli ensimmäisestä lapsesta maha selkeästi näkyviin vasta reilusti puolenvälin jälkeen. Toisesta tuli huomattavasti aiemmin. Malliltaan se oli sellainen laatikko ja haaveilin aina tuollaisesta kauniin pyöreästä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mahat on aina niin eri muotoisia! :) Selkeästi taitaa tuo toisen lapsen maha pullahtaa esiin aina vähän aiemmin kuin ensimmäisen :)

   Poista
 2. Ihana, sievä ja siro kumpu! <3 Mulla oli molemmissa raskauksissa vatsa ihan jätti. Siis sellainen osastoa Muumi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Mullakin oli kyllä viimeksi loppuvaiheessa tosi iso maha, mutta saa nähdä millainen tulee lopulta tällä kertaa :D

   Poista
 3. Miulla oli järkyttävän iso ja melko ajois rupes näkyy. Olin oikeesti valtava....

  Ja ihania massukuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Voi että kuinka ihana masu.♥
  Mä kuvasin paljon mahaani ja aina saman peilin edessä suunnilleen samassa kohdassa. Lopuksi kokosin niistä kollaasit jotka tuli yhden postauksen yhteyteen. :) Käy kurkkaamassa mun kuvat
  http://aitijamelukylanlapset.blogspot.fi/2015/08/raskaana-viimeista-kertaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo näitä tällaisia on sitten kiva myöhemmin katsoa!

   Poista
 5. Ihania kuvia ja sievä masu!

  Moon ottanu joka viikko kuvia ja kyllä se vaan rytinällä kasvaa, saa nährä mikä tankkeri oon muutamien viikkojen päästä kun nyt kun kohdun kasvu on suurta niin tämä näyttää jo rv 35 :') Raskausvaatteetki jo kovin kinnaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Heh, jännää nähdä miten isoksi tämäkin maha tästä kasvaa! :D

   Poista
 6. Mä taas kuvasin pari kertaa viikossa alusta asti ekalla kerralla. Nyt kuvia on yksi, vaikka puoliväli odottaa ja mahan saa edelleen "piilotettua". :) Huomaa että lukuisat ongelmat ovat saaneet minut suhtautumaan odotukseen todella varoen. Onnittelut ultrakuulumisista ja tyttölupauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Koitahan olla murehtimatta liikaa, kaikki menee varmasti hyvin :)

   Poista
 7. Tosi sievä masu sulla! :) Mulla ei ole vertailukohtaa, kun kyseessä on vasta ensimmäinen raskaus, mutta musta tuntui, että masu näkyi tosi aikaisin, mutta jälkeenpäin kun katson kuvia alkuraskaudesta niin ei niistä edes sitä huomaa! Joskus puolivälin aikaan se alkoi oikeasti näkyä, mikä olikin kivaa, ettei tuntunut ja näyttänyt vaan lihonneelta. Nyt onkin sellainen kiinteä iso pallo, kun laskettu aika lähestyy...maanantaina! iik! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Vähän sama juttu siinä mielessä, että nytkun katsoo noita toisen kolmanneksen alun mahakuvia niin aika pieneltä se tuntuu näyttäneen vaikka silloin tuntui jo isolta :D Oi tsemppiä, jännää!! :)

   Poista
 8. Onpas ihania kuvia ja nätti masu ♥ Ihan tulee masuikävä :)

  VastaaPoista
 9. Ihana <3 ei tee hyvää mun masukuumeelle :D

  VastaaPoista