30. lokakuuta 2015

NIMEN VALINTA

Probleema nimeltä nimi. Miten se tuntuukin nyt toisella kertaa paljon vaikeammalta päätökseltä? Ollaan alettu iltaisin pyörittelemään ääneen erilaisia nimivaihtoehtoja, mutta minkäänlaiseen päätökseen ei vielä olla tultu. Esikoisen kohdalla nimi taisi olla päätettynä jo heti rakenneultran jälkeen, oltiin satavarmoja valinnastamme eikä oikeastaan missään vaiheessa edes keksitty mitään yhtä hyvää nimivaihtoehtoa. Jotenkin vaan tiedettiin, että se se olisi.

Tällä kertaa ollaan sen sijaan heitelty erilaisia nimivaihtoehtoja, mutta jotenkin nyt on vaikeampi päästä yhteisymmärrykseen juuri siitä oikeasta nimestä. Meillä on muutama varteenotettava vaihtoehto, mutta toinen on minun suosikkini ja toinen enemmän miehen mieleen.


Nimen valinnassa ollaan kuitenkin onneksi melko samoilla linjoilla, joten ei tämä miksikään kinasteluksi sentään ole mennyt. Tykätään hieman harvinaisemmista nimistä, mutta kuitenkin sellaisista jotka saattavat löytyä jopa almanakasta (kuten poikamme nimi). Poikien nimien suhteen ollaan ehkä oltu aina yksimielisempiä. Tykätään molemmat sellaisista poikien nimistä, jotka ovat ehkä hieman cooleja tai jotenkin vähän erikoisella tapaa söpöjä. Tyttöjen nimissä taas mieltymykset eroavat hieman. Itse haluaisin omalle tytölleni nimen, jota voi sanoa nimenomaan kauniiksi ja moni miehen ehdottama nimi ei ole tuntunut mielestäni tarpeeksi kauniilta, vaikka muuten kiva nimi olisikin ollut.

Tuntuu jotenkin todella vastuulliselta tehtävältä miettiä lapsilleen nimiä, joita he tulevat kantamaan koko elämänsä ajan. Toisaalta on ehkä ajateltava asia niin, että tämä on juuri niitä asioita, joita kukaan muu ei pysty päättämään kuin me itse, päätös johon ollaan etuoikeutettuja. Uskon, että kaikki vanhemmat antavat lapselleen nimen, jota pitävät kaikkein parhaimpana vaihtoehtona ja monestihan lasten nimissä näkyy myös vanhempien tyyli ja persoonallisuus tietyllä tapaa.

Saa siis nähdä mihin vaihtoehtoon tullaan päätymään. Haluttaisiin uudelle tulokkaalle nimi, joka kuulostaisi kivalta veljensä nimen rinnalla ja sointuisi jotenkin hyvin yhteen. Lisäksi halutaan  monikielisenä perheenä edelleen pitää kiinni siitä, että tämäkin nimi olisi kansainvälinen, mutta kuitenkin tarpeeksi helposti äännettävä kaikenkielisille. Vielä on onneksi aikaa pohtia, kunhan nyt jonkinlaiseen tulokseen päästään maaliskuuhun mennessä. Viime kerrallahan me pidettiin Miltonin nimi kaikilta salassa ihan ristiäisiin saakka, mutta tällä kertaa ei olla varmoja jaksetaanko salailla. Meinattiin nimittäin viimeksikin niin monesti lipsauttaa nimi muille jo ennakkoon, koska kutsuttiin kuitenkin toista omissa oloissamme alusta saakka ihan oikealla nimellä. Toisaalta taas siinä on se oma kutkuttava jännitys julkistaa nimi vasta kasteessa.

Minkälaisista nimistä te pidätte, yleisistä vai erikoisista? Tykkäättekö antaa sisaruksille samantyylisiä nimiä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

8 kommenttia:

 1. Meillä on jo nyt ihan selkeästi nimet tiedossa oli sitten tyttö tai poika.. :D en tiedä nämä ovat olleet Leevin lisäksi sellaisia nimiä jotka olemme jo tienneet teineinä, vaikkakin tytön nimi vaihtoehto on muuttunut kertaalleen Aadasta Linneaksi, saa katsoa saanko koskaan kumpaakaan näistä meidän lapsille.. :D on toki muutama muukin vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että teillä jo vaihtoehdot valmiina! :) Mullakin on ollut nuoresta asti tiettyjä suosikkinimiä, jotka tosin ovat tässä vuosien saatossa aina muuttuneet :D

   Poista
 2. Tulisikohan tytöstä Minea 🙈

  VastaaPoista
 3. Meille on aina ollut tärkeää, että nimi on suomalainen, molemmat löytyy kalenterista, eikä kansainvälisyydellä ole ollut merkitystä. Toki poikien nimet taipuu hyvin myös vieraskielisten suussa pehmeytensä ansiosta :) Mies on keksinyt molempien poikien nimet, ja meillä etunimet alkaa samalla kirjaimella ja tokanimetkin samalla kirjaimella :) Jos tulisi kolmas, senkin pitäisi alkaa samalla kun kerta tälle linjalle ollaan lähdetty :D Onneks teillä on aikaa miettiä vielä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nimen löytyminen kalenterista on kyllä ihan kiva, koska lapset kuitenkin tykkäävät viettää nimipäiviäänkin! :) Musta tuntuu että miehillä on jotenkin aina paremmin hallussa tuo poikien nimien keksiminen, meillä ainakin miehellä on ollut miljoona pojannimiehdotusta mutta tyttöjen nimiä keksinyt vain muutaman :D

   Poista
 4. Esikoiselle mielestäni olo hankala(mpi) keksiä nimi. Miehen sanoin, pitää lausua samoin, kun kirjoitetaan, ei saa olla liian erikoinen, suomalaiseen sukunimeen sopiva... Mitä näitä nyt olikaan :D Esikoisella on sellainen nimi, mitä on paljon enemmän noin 15-vuotiailla, vähemmän kuulee samannimisistä pikkupojista. Tytöllä on sellainen nimi, mitä ei tunnettu yhtään, mutta kaunis nimi ja oikein hyvin sopii suomalaiseen sukunimeen. :) Tsemppiä nimipohdintaan! Kyllä se sieltä vielä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jännä, me taas ollaan koettu nimenvalinta tällä toisella kertaa paljon vaikeammaksi! :) Tai vaihtoehtoja kyllä on, mutta ei vaan osata päättää :D Onneksi tässä on vielä aikaa :)

   Poista