13. lokakuuta 2015

PUOLIVÄLI LÄHENEE

Siellä se raskauden puoliväli vaan häämöttää jo ihan lähietäisyydellä, vaikka juurihan tässä tehtiin jännittyneenä sitä positiivista testiä. Aika on mennyt ihan hurjan nopeasti, paljon nopeammin kuin miltä se ensimmäisellä kerralla tuntui. Tällä hetkellä täällä mennään siis viikolla 19 ja raskauteen on taas pikkuhiljaa alkanut kunnolla tottua. Kasvava vatsa ja sen asukas kulkevat nyt vahvasti meidän elämässä mukana.


Olin viime viikolla toista kertaa neuvolassa ja samalla tuli myös käytyä lääkärillä. Muutama viikko sitten kirjoittelin aikaisin alkaneista supistuksista ja tässä välissä ollaan saatu käydä jopa sairaalassa tutkittavana, sen verran pahoiksi ne tuntuivat jossain vaiheessa menevän. Kaikki oli kuitenkin hyvin, eivätkä supistukset olleet vielä tässä vaiheessa vaikuttaneet kohdun tilanteeseen. Viime viikosta lähtien supistukset ovat kuitenkin vähentyneet ihan huimasti, sillä nyt niitä tulee taas vain silloin tällöin satunnaisesti ja kävelykin onnistuu jälleen ihan normaalisti. Jännää kyllä miten kohtu voi  käyttäytyä, kun noinkin runsaat supistuksetkin vaan yhtäkkiä vähentyvät näin radikaalisti, mutta onneksi! Nyt vaan toivotaan, että ne pysyvät jatkossakin näin vähäisinä.

Nyt kropan voidessa taas paremmin olen osannut kunnolla jo nauttiakin raskaudesta. Voin hyvin, en ole enää mitenkään äärettömän väsynyt, ruoka maistuu ja vauvan hentoja potkuja on hauska tunnustella. Töissäolo on sujunut nyt normaalisti ja vaikka pientä ahdistusta on muuten tämän kiireisen arjen takia ollut, niin raskaus tuntuu juuri nyt todella hyvältä.

Eniten olen tainnut ihmetellä tätä vatsan muotoa, se nimittäin tuntuu ainakin tässä vaiheessa poikkeavan aika paljonkin ensimmäisen raskauteni vauvamahasta! Kiloja oli viime viikon neuvolakäyntiin mennessä tullut lähtöpainoon katsottuna vain kolme, mutta silti tuntuu että lantion seutu on aikalailla leventynyt lähtötilanteesta. Siinä missä esikoista odottaessa maha tuntui olevan suht pyöreä ja etupainotteinen, tuntuu tämä maha leviävän hurjasti sivusuunnassa juuri lantiolle. Jännää huomata miten erilaisia raskaudet voivat tältäkin osin keskenään olla, vaikka kyllähän tämä vatsan muoto tässä koko ajan raskauden edetessä muokkautuu.


Ruoka maistuu kyllä hyvin. Leipä, hedelmät ja makeat herkut houkuttelevat, mutta enää ei ole tarve syödä jatkuvasti jotain ja kestän tässä vaiheessa hetken jopa näläntunnettakin pyörtymättä. Vettä tulee kyllä juotua ihan jatkuvasti, töissäkin juon päivittäin monta pullollista vettä kun jatkuvasti vaan janottaisi.

Mielialat täällä heittelevät aina silloin tällöin, väsyneenä saatan olla aika räjähdysherkkä ja itkujakin on tullut tirauteltua vähän harvase päivä. Poika katseli tänäkin aamuna kummastuneena, kun aloin vaan yhtäkkiä itkemään siitä että toinen heitti maitomukinsa kahteen kertaan maahan. En vaan jaksanut alkaa torumaan ja sitten vaan alkoi itkettämään. Välillä myös tuntuu, että kaikki ärsyttää ja seuraavassa hetkessä taas rakastan kaikkia elämän ihmeitä. On tämä aikamoista.

Onkos teidän raskausmahoissa ollut eroja raskauksien välillä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

8 kommenttia:

 1. Mä kuvailin oikeastaan tosi vähän esikoisen odotusmasua, joten en pysty kyllä vertailemaan kauheasti. Muistaakseni molemmat ollut näitä selkeitä "poikamahoja", eli takaapäin ei erottaisi edes raskautta jos ei vaappuvaa kävelyä lasketa :D Että hetihän tässä tuli mieleen veikkaus asukin sukupuolesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tullut nyt niin paljon jenkkakahvoja että oon ihan ihmeissäni hahah :D Viimeksi ei kyllä tullut näin paljon lanteille! Saa nähdä meinaako se sitten tyttöä vai ei, pian varmaan selviää! :D

   Poista
  2. Siis jenkkakahvaa eikä jenkkakahvoja!! :D

   Poista
 2. Tsemppiä sinne mielialan heiteltyjen kanssa. Ne on täälläkin liian tuttu juttu ja pillitettyä tulee milloin mistäkin... Ihan turhista asioista! :D Välillä ei voi kun nauraa itselleen kun tokenee.

  Ja ihana maha sinulla! Niin siro. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä sinnekin! :D Välillä saa ihan ihmetellä miten omat mielialat vaihtelee niin vauhdilla..

   Tämä on kyllä kummallisen siro raskausmaha, vaikka alkuun pomppasikin nopeasti esiin!

   Poista
 3. Siellä on siis tyttö matkalla! ;) Mun aamumahasta ei huomaa vieläkään mitään, illalla kyllä. Vähän jo pelottaa, vaikka pari viikkoa olen sua jäljessä. Ja painokin +-0. Tsemppiä oloihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä onko mahan muodolla viittausta sukupuoleen, toiset uskoo ja toiset tuntuu sanovan että pelkkää uskomusta! :D Eiköhän se maha sullakin sieltä pian pomppaa esiin ja toisillahan se vaan jää pienemmäksi vaikka normaalikokoinen vauva tulossa olisikin! :)

   Poista
 4. Hihii, tyttöä veikkaisin masun perusteella :) Niinhän sitä sanotaan että poikamasut on siroja ja eteenpäin kasvavia siinä missä tytöt levittäytyy koko alalle ;) Tosin mulla taas oli pitkään masu juuri "poikamainen" ja sitten levähti vasta ihan lopussa viime kerralla :D Että en nyt antaisi tälle arvailulle ihan liikaa painoarvoa ;D

  Kiva kuulla että voit jo hyvin ja pääset nauttimaan raskaudesta<3 Mulla on edelleenkin miinuskiloja lähtötilanteeseen, mutta nyt selkeästi vaikuttaisi päässeen nousuun eikä ainakaan enää laske. Etominen on koko ajan vähenevää mutta edelleen läsnä, mutta kyllähän tästä selvitään :) Mun masu on nyt isompi kun viimeksi tähän mennessä.

  VastaaPoista