3. lokakuuta 2015

TYTTÖ VAI POIKA?


Tässä on meidän tuleva vauvamme. Kuvassa vielä hyvin hyvin pieni, nyt kuukautta myöhemmin jo reippaasti isompikokoinen. Tämä pieni tulee alkukeväästä liittymään perheeseemme, mutta kulkee vahvasti hengessä mukana jo nyt. Hänellä on ennenkaikkea tietty uniikki persoonansa, mutta hän on myös tiettyä sukupuolta, tyttö tai poika. Yleisintä taitaa kai loppujenlopuksi olla se, että nelihenkisen perheen kahdesta lapsesta toinen on tyttö ja toinen poika. Kaikissa perhe-elokuvissakin asia tuntuu aina olevan juuri näin. Silti suurimmasta osasta tuntemistani perheistä löytyy vain joko tyttöjä tai poikia.

Tässä kuussa koittaa meilläkin viimein rakenneultra-aika. Vaikka tuo tutkimus käsittelee montaa muuta paljon merkityksellisempää asiaa, en voi väittää etteikö itseäni kiinnostaisi tietää mitä sukupuolta tuleva lapsemme on. Joissain sairaaloissa sukupuoli kerrotaankin avoimesti, kun taas joissain paikoissa ollaan ilmeisesti nihkeämpiä sen suhteen. Itse en oikein ymmärrä miksi sukupuolta ei saisi ultran aikana udella, miksen muka saisi haluta tietää lapseni sukupuolta? Saahan sitä nyt vähän utelias olla.

Rakkauden määrään tuo tieto ei millään lailla vaikuta. Vauva tulee varmasti olemaan ihan yhtä rakas kuin isoveljensä, mutta on se silti hyvin mielenkiintoista kuulla. Tieto tai ainakin veikkaus mahdollisesta sukupuolesta tekee loppuraskaudesta ja vauvan odotuksesta jotenkin konkreettisemman, niin kävi viimeksikin. Kun sain tietää esikoisen olevan poika, näin samantien mielessäni hyvin vilkkaan, vaaleahiuksisen, kiharapäisen pikkumiehen. Ja niin hullulta kun se kuulostaakin, tuli pojasta muutenkin hyvin samanoloinen kun olin mielessäni kuvitellut. Heti ultran jälkeen lähdin myös ostamaan ensimmäisiä vauvanvaatteita ja aloin suunnitella sinisen sävyistä lastenhuonetta. Koko juttu tuntui enemmän todelta.


En juuri osaa arvata kumpi meille mahtaisi olla tulossa. En erityisesti toivo jompaa kumpaa sukupuolta, mutta tottakai sitä miettii erilaisia vaihtoehtoja. Ensimmäisen lapsen ollessa poika, olisi tietysti jännää saada myös tyttölapsi. Rakastan kaikkea tyttömäistä ja tyttöjuttuihin olisi helppo samaistua. Toisaalta taas toinen poika tuntuisi jotenkin hyvin luontevalta ja huomaan usein kuvittelevani mielessäni kaksi poikaa yhteisine autoleikkeineen ja läheisine veljessuhteineen.

Kaksi vuotta sitten odottaessani poikaamme, olin aluksi satavarma että vatsassani asusti tyttö. Raskauden kuitenkin lähestyessä keskivaihetta en enää tiennytkään kumpi sieltä tulisi. Ultraan mennessä olin täyttä kysymysmerkkiä. Kun kuultiin, että esikoinen aika varmasti olisi poika, hymyilin vaan onnessani ja nyökyttelin. Näinhän sen pitikin mennä. Tällä kierroksella olen ollut alusta asti yhtä kysymysmerkkiä enkä yhtään osaa arvata kumpi tuo pieni mahtaisi olla. Tässä raskaudessa on ollut ainoastaan yksi intuitioon liittyvä vahva tunne: tämä toinen raskaus tuntuu jotenkin kokonaisuudessaan hyvin erilaiselta kuin ensimmäinen. Tiedä sitten onko tuolla tuntemuksella viittausta sukupuoleen vai ylipäänsä vaan siihen, millainen tyyppi kuukausien päästä perheeseemme liittyvä pikkuinen oikein on. Aika jännää.

 Mitäs te veikkaatte, kumpi meille voisi olla tulossa?
Onko teillä ollut raskausaikana sellaista vahvaa tunnetta lapsen sukupuolesta?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

20 kommenttia:

 1. Mä veikkaisin teille toista pientä poikaa! :)
  Itellä oli hassun vahva fiilis heti raskauden alkumetreiltä pojasta ja sehän siellä ultrassa paljastui oikeaksi fiilikseksi,joku äidin vaisto 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toista poikaa tuntuu moni meille veikkaavan! :D Monellahan tuo vaisto onkin käynyt toteen eli taitaa siinä joku perä olla!! :)

   Poista
 2. Voi, toi on kyllä niin jännää aikaa :) Itselläni oli raskaudessa ihan poikaolo, vaikka kaikki arvuuttelijat povasivat meille tyttöä :) Poikahan sieltä kuitenkin tuli, eli äidinvaisto oli oikeassa! Veikkaan teille tyttöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullakin siis vaisto osui oikeaan, on tämä kyllä jännää! :) Saa nähdä kumpi meille onkaan nyt tulossa :)

   Poista
 3. En osaa veikata ollenkaan! Ihanaa ja jännittävää raskaushumua! <3

  Itselläni oli voimakas ajatus, että A-muru olisi poika. Olin siitä niin varma, että olisin voinut vaikka maalata sängyn vaaleansiniseksi. :D Eihän sillä sukupuolella minulle todellisuudessa mitään väliä ollut, oli hauska vain veikata, vaikka olinkin väärässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh jännää, että teille tulikin sitten tyttö vahvasta poikaolosta huolimatta! :) Arvuuttelu on kyllä hauskaa ja jompikumpi sieltä jokatapauksessa paljastuu! :D

   Poista
 4. Poika :D en tiedä miksi

  VastaaPoista
 5. Pikkusiskohan sieltä on tulossa Miltonille!:)
  Paljastatteko pienen sukupuolta sitten kun selviää teille?

  VastaaPoista
 6. Oon kuullut että jos eka lapsi on poika, seuraava on helpommin tyttö. Kun taas jos eka lapsi on tyttö niin poikaa on heti hankalampi saada. Siinä on vissiin jotkut hormonaaliset syyt. Mä veikkaisin teille tyttöä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mä en olekaan vielä kuullut, jännää! :D Saa nähdä kumpi sieltä nyt sitten tulee!

   Poista
 7. Mulla ei ollut mitään selkeää tunnetta vauvan sukupuolesta, mutta joskus miettiessäni meidän tulevaa perhe-elämää oli ensimmäinen kuva silmissä, että meillä olisi pieni poika. Oikeaan osui tämä ajatus, mutta ehkä se oli pelkkä sattumalta käynyt arvaus. Teille veikkaan tyttöä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voihan se olla että tuo sinunkin ajatus pojasta pohjautui lopulta sitten kuitenkin siihen vaistoon! :)

   Poista
 8. Mulla on vähän "hurja" kommentti - mutta veikkaan _ultrakuvan_ perusteella teille toista poikaa! Mutta hauskintahan tässä on, että kaikki arvaukset ovat 50-prosenttisesti oikeassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aih jännä kuulla, mä en osaa tuosta kuvasta arvailla vielä mitään! :D Niin samannäköisiä nuo minit tuossa vaiheessa!

   Poista
 9. Mulla oli jo pikkutyttönä haave, että haluaisin ensimmäisen lapseni olevan poika - johtuneeko siitä, että minulla ei ole kuin siskoja, ja muutenkin suku tyttövaltainen. Kun sitten tulin raskaaksi, karkeasti n. 90% veikkasi lapsemme olevan poika. Emme halunneet selvittää sukupuolta etukäteen, joten lapsen syntymä olikin ihan järjettömän jännittävä itse synnyttämisen lisäksi :D . Olikin niin uskomaton tunne, kun -yllätys, yllätys- pieni poikamme syntyi <3 Nyt poitsu on 9kk, ja olemme varovaisesti keskustelleet, josko vuodenvaihteen jälkeen koettaisimme sisarusta. Jos mahdollinen sisarus on joskus tulossa, niin emme tule selvittämään myöskään hänen sukupuolta. Kuten itse mainitsitkin, niin ei sillä ole merkitystä - kummassakin on omat ihanat juttunsa! Tietämättömyys vain tuo hieman erilaista jännitystä odotukseen. Oletteko ajatelleet selvittää sukupuolen 3D-ultrassa yksityisellä, jos normiultrassa ei pystytä varmaksi sanomaan? Tampereen kaupungilla 3D-ultra tulee automaattisesti, ja se olikin silloin ihan mieletön ylläri! Nyt tosin asutaan toisaalla, enkä usko että täällä pikkukaupungissa on sellaista mahdollisuutta julkisella puolella :D Kaikkea hyvää ja paljon jaksamista odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän myös niitä, jotka eivät sukupuolta halua etukäteen tietää ja se on varmasti tosi jännittävää ja tuo synnytykseenkin vielä ihan oman lisäjännyyden!! Itse olen vaan niin utelias ihminen, etten kertakaikkisesti malttaisi olla kysymättä :D Yksityisen ultraa ei olla yhtään mietitty, täytyypä miettiä sitä sitten tuon julkisen puolen ultran jälkeen mikäli sukupuoli ei siellä selviäkään. Jännäähän se olisi kyllä odottaa syntymäänkin saakka, jos vain malttaisi! :D

   Poista