10. marraskuuta 2015

HÄN LEIKKII (+ INSTA-ARVONTA)


On jännä miten eritavoin lapset leikkivät. Meidän poika harvoin pysyy samassa paikassa pitkään ja on melkein koko ajan liikkeessä myös leikkiessään. Milton poimii tavaroita mukaansa ja tiputtelee niitä pois sitä mukaa kun silmiin osuu jotain mielenkiintoisempaa. Yleensä pojalla on käsissään kaksi autoa, joilla huristellaan kotia ympäri.Viime aikoina olen huomannut toisen kiinnostuneen kovasti kaikenlaisesta elektroniikasta mikä ei toisaalta ole mikään ihme, ottaen huomioon miten paljon mallia hän meiltä vanhemmilta saa mm. älypuhelimen käytöstä ja muusta. Milton on oppinut avaamaan puhelimeni näppäintä painamalla ja liu'uttamalla sen jälkeen vielä näyttöä, jotta se aukeaisi kunnolla. Telkkarikin osataan jo avata ja sammuttaa. Välillä sitä ihan hämmästyy miten taitavia jo tämänikäiset voivat elektroniikan käytössä olla.

Olen sitä mieltä, että lasten oppimista näiden asioiden suhteen ei pitäisi liiaksi pelätä, ovathan kaikenlaiset laitteet meille vanhemmillekin arkipäivää ja yhä enemmän myös lasten elämässä mukana tulevaisuudessakin. Tottakai kaikenlaisten ruutujen katselua on ihan hyvä lapsilla päivisin rajoittaa, jottei leikkiaika vaihtuisi täysin pelkkään ohjelmien tuijotteluun vaan tilaa jäisi muillekin aktiviteeteille. Ja sama pätee tietysti meihin aikuisiin. Itselläni meinasi tuossa keväällä puhelimenkäyttö riistäytyä vähän käsistä, mutta nyt syksyn ja uuden arjen myötä tilanne on onneksi hieman rauhoittunut eikä puhelinta tule enää selattua ihan jatkuvasti. Onneksi lapset ovat kuitenkin edelleen kiinnostuneita myös ihan varsinaisista leluista, oli ne sitten autoja, nukkeja tai tulevaisuuden elektroniikkataitoihin valmistavia leikkitietokoneita tai -puhelimia.


Leikkitietokone saatu Fisher-Pricelta

Ja hei INSTAGRAMIN puolella nyt myös kiva leluarvonta, joten klikkailkaahan sinne osallistumaan: @yhteenkasvettublogi! Osallistumisaikaa on su 15.11. saakka.

Millaisilla leluilla teillä leikitään? Kuinka paljon annatte lasten katsella esimerkiksi lastenohjelmia?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti