22. marraskuuta 2015

LOPPUVUODEN SUUNNITELMAT


Loppukiri ennen joulua on alkanut. Tällä hetkellä tuntuu, että pitäisi taas yrittää liueta vähän joka suuntaan eikä mihinkään oikein pysty panostamaan kunnolla. Vielä kolmisen viikkoa pitäisi jaksaa tasapainoitella työn ja koulun kanssa, ryhmätöiden palautukset ovat käsillä ja tenttejä on nyt joka viikolle. Lukemisaikaa on vaikea löytää, koska viettäisin niin paljon mieluummin vapaa-aikani pojan kanssa. Onneksi joulukuun puolessavälissä viimein helpottaa kun opinnot jäävät kuukauden mittaiselle joulutauolle.

Joulun tienoilla meillä on sitten onneksi tiedossa ihan kunnon lomaa koko perheen kesken, sillä päästään miehen kanssa molemmat pitämään lomaa eikä Miltonkaan tarvitse päivähoitoa kokonaiseen kolmeen viikkoon. En malta odottaa, että päästään kunnolla rentoutumaan. Uskon, että tällaisen syksyn jälkeen ollaan koko perhe pieni hengähdystauko ansaittukin.


Viime viikot on myös olleet aikamoista sairastelua ja lääkärissä ravaamista. Milton on alkusyksystä saakka ollut kipeänä oikeastaan joka toinen viikko ja taidetaan olla jo aika tuttu näky lääkärikeskuksen odotustilassa. Mukaan on mahtunut harmittomien flunssien lisäksi allergiaoireilua tutkimuksineen, kunnon kuumetautia sekä silmä- ja korvatulehdusta ja tuntuu että vähän väliä meillä on täällä jokin lääkekuuri meneillään. Mutta tällaistahan se taitaa näillä pienillä päiväkotilaisilla olla, täytyy vaan toivoa että jatkuva sairastelu loppuu viimeistään alkukeväästä pojan jäädessä taas kotiin.


Monessa kodissa ollaan alettu jo virittäytymään joulun tunnelmaan ja itsekin tekisi kovasti mieli laitella jo vähän jouluvaloja sun muuta kivaa, vaikka voi olla että jouluvalmistelut jäävät tällä kertaa meillä vähän viime tinkaan. Ollaan tänä vuonna suunniteltu viettävämme joulua poikkeuksellisesti ihan kotosalla, yleensä ollaan aina oltu muiden luona. Musta on kuitenkin kiva välillä kokeilla ihan kotijouluakin, laittaa ruokia täällä ja oleskella ainakin aatto kotona ilman reissaamisia ja siirtymisiä paikasta toiseen. 

Vielä alkusyksystä haaveilin jonkinlaisesta ulkomaanmatkasta ennen vauvan syntymää, mutta päätettiin siirtää reissusuunnitelmat odottelemaan ensi kesää. Joulun jälkeen ollaan lähdössä käymään Ruotsissa, mutta muuten on oikeastaan ihanaa olla loppuvuosi vaan kotona.


Raskaus etenee vauhdilla ja kyllähän ne supistukset ovat taas pikkuhiljaa palanneet osaksi arkea. Tällä hetkellä en kuitenkaan olisi niistä kovinkaan huolissani, koska ne ovat olleet voimakkuudeltaan vielä suht kestettäviä. Niitä on nyt taas tullut joku parisenkymmentä päivässä, mutta olen kyllä onneksi pystynyt ihan hyvin vielä liikkumaan. Olen muutenkin yrittänyt psyykata itseäni vähän kevyempään suhtautumiseen kaikenlaisten oireiden osalta, sillä toiveissa olisi että loppuraskaus sujuisi tällä kertaa vähän stressittömimmissä fiiliksissä.

Miltä teidän loppuvuosi näyttää? Oletteko jo aloittaneet jouluvalmistelut?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

4 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa että meillä tämä esikoisen odotus on jotenkin vienyt unholaan koko joulun ja tajusin viime viikolla että se joulu oikeasti sieltä tulee, enkä ole miettinyt yhtään lahjaa ja kaiken lisäksi voi olla että synnytyksen ja joulun välissä on sen verran vähän aikaa että en pysty menemään minnekään kaupoille ja nyt se selkäkipujen takia on myös aika toivotonta, onneksi on internet ja posti (tai ainakin matkahuolto).
  Joulu omassa kodissa on varmasti ihanan rentoa perheaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tajusin vasta nyt, että joulu on ihan kohta täällä että pitäisiköhän tässä alkaa jo jotain valmisteluja tekemään :D Tsemppiä sinne, otetaan rennosti joulun suhteen!

   Poista
 2. Mun blogissa olis sulle vähän erilainen haaste :) Toivottavasti otat osaa haasteeseen !

  VastaaPoista