3. marraskuuta 2015

MAISTUVIA VÄLIPALOJA


Herkutellaanko teillä juotavilla välipaloilla? Meillä käytetään aika paljon erilaisia smoothieita ja jogurttipussukoita, ne on vaan niin helppoja kuljettaa repussa ja kivaa vaihtelua ainaiselle banaanille yms. Ja nehän on tuolle meidän poitsulle ihan suurta herkkua.

Lähdettiin innoissamme täksi syksyksi mukaan Semperin yhteistyökampanjaan, jossa saatiin testiin iso kasa erilaisia uutuussmoothieita, -jogurtteja ja -käyttövalmispuuroja. Semperiin ollaan luotettu aiemminkin ja tykätään heidän tuotteistaan, joten nyt olikin kiva päästä testailemaan uusiakin makuja! Juotaviin pussukoihin ollaan turvauduttu ihan vauvasta asti ja yhä ne tuntuvat maistuvan pojalle kyllä tosi hyvin. Pakkaan näitä usein mukaan esimerkiksi päiväkotimatkoille mikäli kuljetaan rattailla ja aamupalasta on jo aikaa tai ihan muuten vaan liikenteessä ollessamme ja kyllähän näitä on tullut hankittua ihan kotiinkin välipaloiksi.


Meidän 1,5-vuotiaan suosikkivälipaloihin kuuluu vähän kaikki mikä sisältää hedelmää tai jogurttia. Milton tykkää muutenkin kaikenlaisista välipala"herkuista" enemmän kuin esimerkiksi leivästä ja päiväkodistakin ovat sanoneet, että toinen söisi kaikkea makeampaa vaikka kuinka paljon. Ollaan kuitenkin harmiksemme jouduttu tänä syksynä murehtimaan mahdollisten ruoka-aineallergiaepäilyjen vuoksi, koska pojalla on alkanut tulemaan ilmeisesti ainakin erilaisista hedelmistä ja juureksista oireita. Ollaan nyt viimeinkin saatu lähete ihan kunnon allergiatesteihin ja ne olisi tarkoitus saada tehtyä mahdollisimman pian, jotta saataisiin tietää mitkä kaikki pitäisi jättää ruokavaliosta kokonaan pois. Meillä on vahva epäily ainakin raa'asta omenasta allergisoivana ruoka-aineena, mutta sitten taas näistä omenaa sisältävistä soseutetuista juomista ei olla huomattu tulevan lainkaan samanlaisia oireita, mikä on kyllä tosi kiva mikäli joudutaan noita raakoja hedelmiä tässä alkaa karsimaan!


Sellaisen yleisen herkuttelun suhteen olen kyllä tässä viime aikoina vähän lepsunut ja antanut pojan suht usein maistella vähän kaikenlaisia herkkuja (paitsi karkkeja) varsinaisen ruoan jälkeen. Itsellä on nimittäin nyt raskaana noussut herkkuhimot taas ihan uusiin sfääreihin ja varsinkin kaikkia makeita herkkuja on senkin takia tullut nyt hankittua kotiin vähän useammin kuin yleensä (voihan juku näitä kakkuhimoja!) Onneksi Milton mieltää kuitenkin herkuiksi yhtälailla kakkujen ja jäätelöiden lisäksi myös nämä paljon terveellisemmät hedelmäsmoothiet ja muut!

Millaisia välipaloja teidän taaperot tykkää syödä?


Yhteistyössä Semper

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

4 kommenttia:

 1. Meidänkin neidin suurta herkkua ovat juuri nuo Semperin välipalat! Meillä tyttö on vielä tosi huono juomaan mitään, niin silläkin nuo ovat minusta hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä tosi hyviä ja samalla niistä saa myös nestettä, meilläkin poika välillä huono juomaan!

   Poista
 2. Meillä Kukkis ei enää suostu syömään mitään tällaisia ns. vauvanruokia :D (piltit, juotavat smoothiet tms) En tosin tiedä miten hän sitten erottelee ne kun esimerkiksi rahkaan tehty smoothie kyllä maistuu, samoin jugurtit. Meillä syödään tosi paljon hedelmiä (viinirypäleitä ja omenaa eniten tällä hetkellä), sit rusinat on kans hyvä välipala ja ne Elovenan välipala patukat :) Itse tehty kiisseli on myös herkkua ja sitä voi tehdä ison satsin kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, jännä, meillä nää on ihan herkkua ja menee melkein paremmin vielä nykyään kuin silloin vauvana! :) Meilläkin on syöty tosi paljon hedelmiä sellaisenaan, mutta nyt vähän arvuuttelua että mitkä kaikki niistä aiheuttaa sitä allergiaa.. :/

   Poista