29. marraskuuta 2015

OMAT BLOGISUOSIKKINI

Aloin itse lukemaan blogeja joskus monia vuosia sitten ja ensimmäiset blogit, mitä säännöllisesti tuli seurattua oli näitä suosituimpia muotilifestyleblogeja. Omaa aikaa oli tuolloin paljon enemmän ja blogien uusimmat postaukset tuli selattua läpi ihan päivittäin. 

Kaksi vuotta sitten tullessani ensimmäistä kertaa raskaaksi, eksyin ikäänkuin vahingossa perheblogien maailmaan. Mulla oli tuolloin tapana googletella hakusanalla synnytyskertomus muiden äitien kirjoittamia tekstejä erilaisten synnytysten kuluista ja oli jotenkin äärimmäisen mielenkiintoista lukea millaisia synnytyksiä muilla oli ollut. Oikeastaan noiden synnytyskertomusten avulla löysinkin monta seurattavaa blogia, joihin jäin pian koukkuun. Blogimaailma on kuitenkin tässä kahdenkin vuoden aikana muuttunut kovasti, osa noistakin blogeista on jo lopettanut, osa pitää nykyään paljon matalampaa profiilia kun taas osa on kasvanutkin noilta ajoilta paljon.


Miltonin vauvavuoden aikana mulla oli todella hyvin aikaa sekä omalle blogille että muiden blogien seuraamiseen. Luin uusimpia postauksia monesti iltaisin ja oma kommentointikin oli tuolloin paljon ahkerampaa. Tänä syksynä aikaa blogien lukemiselle on luonnollisesti ollut aika vähän, arki kun on ollut sen verran kiireistä ja illat on usein mennyt oman blogin päivityksen lisäksi ihan perheen kanssa oleskeluun. Vaikkei blogien lukeminen nyt olekaan ollut yhtä intensiivistä kuin vaikka vielä puolisen vuotta sitten niin ei se pois ole jäänyt. Luen blogeja nykyään enimmäkseen Facebookista käsin, joko blogien omien sivujen kautta tai sitten bloggaajaryhmien linkitysten kautta, se tuntuu jotenkin helpoimmalta ja kätevimmältä seuraustavalta. Bussimatkat kouluun on edelleen olleet oivia hetkiä lemppariblogien lueskeluun.

Olen nykyään lukenut oikeastaan ainoastaan muiden äitien kirjoittamia blogeja. Tällä hetkellä oma kiinnostus on eniten juuri perhe-elämässä ja muiden äitien kirjoittamiin juttuihin on kaikista helpoin samaistua. Seuraamieni bloggaajien painotukset vaihtelevat, osa kirjoittaa paljon juuri perheestään ja siihen liittyvistä aiheista ja osa taas lifestylepainotteisemmin, mutta ehkä se on sellainen tietty äitiys kaiken taustalla mikä tekee blogista itseä kiinnostavan.


Tällä hetkellä luen montaa blogia epäsäännöllisesti ja muutamia kyllä ihan säännöllisestikin vaikken aina kerkeäsikään kommentoimaan. En ole tainnut koskaan edes kirjoitella omista suosikkiblogeistani, joten ehkäpä tästä löytyy nyt teillekin uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia. Osa näistä blogeista on ollut lukulistallani jo pitkään ja osa uudempia tuttavuuksia.


Hulivilini-blogin Maaria osaa oikeasti kirjoittaa. Siis sillä tavalla koukuttavasti ja kuvailevasti, ettei tekstit voi jättää ketään kylmäksi. Maaria kirjoittaa heidän perhearjestaan aidosti ja tunteella, pystyn samaistumaan niin moneen asiaan. Blogin kautta tutustuttuamme ollaan alettu olemaan yhteyksissä muutenkin, vaikkei vielä ollakaan keritty treffata oikeassa elämässä.


Nellin Kochanie-blogi on hieman uudempi blogi, johon olen kunnolla tutustunut vasta äskettäin. Blogi on visuaalisesti hyvännäköinen ja sisältää aina niin kauniita kuvia. Nelli kirjoittelee paljon myöskin perhearjesta pienen lapsen kanssa ja postaukset ovat aina mielenkiintoisia. Nellin blogiin oli jotenkin tosi helppo jäädä koukkuun.


Ollie-blogi on myös pikkuhiljaa liittynyt lemppariblogieni joukkoon. Blogia kirjoittaa Salla, joka kuvailee paljon lapsiaan ja kirjoittelee kotiarjesta sellaisena kuin se oikeasti on. Aitous on ehkä se ykkösjuttu mikä tähän blogiin on saanut jäämään kiinni, tykkään.


Perhosia masussa-blogi on ollut lukulistallani jo pitkään, ihan pojan vauva-ajoilta lähtien. Meillä osuu blogin kirjoittajan Minnan kanssa elämäntilanteet tällä hetkellä niin yks yhteen, että moni Minnan kirjoittama asia voisi olla kuin suoraan omasta elämästäni lainattua ja uusimmat jutut on kyllä käytävä aina lukemassa. Niin kiva blogi perhe-elämästä ja Minnan kanssa ollaankin tavattu myös ihan oikeassa elämässä!


And Something Daily-blogia kirjoittaa kolmen lapsen äiti Emmi ja blogi on sekä visuaalisesti nätti että tekstillisesti monipuolinen. Emmin blogista on tullut luettua paljon vinkkejä mm. lastentarvikkeisiin liittyen ja blogi on monipuolisuudessaan todella mielenkiintoinen.

- - -

Hyviä perheblogeja on paljon ja tässä oli mainitakseni nyt vain muutama. Näitä kaikkia blogeja tulee seurattua aktiivisesti myös Instagramin kautta mikä ehkä osittain lisää myös sitä kiinnostusta itse blogitekstienkin seuraamiseen.

Ensi viikolla oma Yhteenkasvettu-blogini täyttää muuten kokonaiset 2 vuotta!! Synttäripostausta siis luvassa, tulossa on ainakin ajatuksia tähänastisesta blogitaipaleesta sekä pohdintaa oman blogini tulevaisuudesta.

Mitkä on teidän suosikkiblogeja? Oliko näissä teille joitakin täysin uusia blogituttavuuksia?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

18 kommenttia:

 1. Ää, ihana sinä! Sanoitpa todella kauniisti, kiitos tuhannesti kehuistasi <3 :')
  Muut mitä listasin on kans mun suosikkeja, puhumattakaan sun omasta ;) <3

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos kivoista sanoista :* Hulivilini on munkin ihan suosikkeja, samoin esimerkiksi tää sun, Äiti ja melukylän lapset, Hiekkaleikkejä, Morning Glory ja moni moni muu :) itsekin luen nykyään lähinnä toisten äitien blogeja. Kun ei ole aikaa kaikkeen, niin tulee sitten luettua enimmäkseen just näitä "perhelifestyle"-blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nykyään sitä lukee vaan niitä mitkä lähentelee omaa elämää eniten! jos olisi enemmän aikaa niin lukisi varmasti vähän muitakin blogeja :)

   Poista
 3. Kaikki näistä tuttuja :) Oon aika paljon lueskellut blogeja kyllä, nykyään vähemmän kun aika ei riitä :D

  VastaaPoista
 4. Yksi näistä blogeista oli tuttu mutta täytyy näihin muihin tutustua :) Jospa saisi uusia blogeja taas lukulistalle!

  VastaaPoista
 5. <3 sun blogi on kans mun suosikki :* kiitos ihana!<3

  VastaaPoista
 6. Kaikki nämä blogit + sinun oma kuuluvat suosikkeihini! :) En osaisi valita lukulistalta ehdotonta suosikkia, liian vaikea valita! :D

  VastaaPoista
 7. Heippa! Näistä oli ennestään tuttu vain tuo Nellin blogi, joten kiitos vinkeistä! :) Mä luen toosi paljon blogeja, mutta oon oikeastaan vasta raskauden aikana löytänyt tämän perheblogien ihmeelliseen maailmaan! :) Aikaisemmin lukulistalta on löytynyt oikeastaan vaan treeneihin painottuvia blogeja. Olin tosi yllättynyt, että perheblogeja on niiiiin paljon. Tuntuu, että melkein kaikilla pienten lasten äidellä on blogi, mutta en toisaalta ihmettele! Oma blogikin tuntuu nyt äippäloman aikana ihanalta OMALTA jutulta ja kirjoittaminen on jotenkin terapeuttista! Kivaa uutta viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheblogit on kyllä lisääntyneet huimasti ja moni kotona oleva on löytänyt siitä hyvän väylän saada vertaistukea ja ehkä tehdä jotain kivaa omaa juttua kotiarjen ohella! :) Mullekin blogi oli ihan henkireikä kun olin kotona ja tulee varmasti olemaan nyt kun jään taas uudestaan kotiin :)

   Poista
 8. Kaikki blogit oli uutukaisia mulle :) Vlogeja en oo osannut ruveta seuraamaan. Siult ois kiva saada kyllä videopostaus !

  Ja ihana muki ;) Iteki sain nuo värikkäät lahjaksi äskettäi. Nyt omistan kaikki värit x 2 plus kahviastiaston. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää taas jossain vaiheessa tehdä videopostausta! :D
   Joo Taikat on kyllä ihania :)

   Poista
 9. Kiitos kauniista sanoista Emmi<3 sun blogi kuuluu myös suosikkeihini ja oikeastaan niihin harvoihin joita (ehdin) luen.<3

  VastaaPoista