9. marraskuuta 2015

PESÄNRAKENNUSVIETTI


Olin odotellutkin missä se viipyy. Loppukesäisen keittiöremontin jälkeen ei ole juuri tehnyt mieli sisustaa, vaihdella järjestystä tai varsinkaan suunnitella seuraavia pieniä tai isoja remontteja. Koko alkusyksyn ajan kodinhoito on muutenkin ollut vähän retuperällä, hätäistä pikkusiivousta ennen vieraiden saapumista ja laiskaa lelujen keräilyä iltaisin, eikä läheskään päivittäin. Minkäänlaisesta pesänrakennusvietistä ei ole ollut tietoakaan.

Nyt kuitenkin näin raskauden puolivälin jälkeen olen taas pikkuhiljaa alkanut havaita itsessäni niitä tuttuja ajatuksia ja fiiliksiä kodinlaittoon liittyen. Viime viikolla heräsi kova tarve uudistaa olohuonetta. Järjestystä pitäisi vaihtaa, sohvaa uusia vähän sirompaan malliin ja oikeasti viimeinkin siistiä parveke kesätekstiileistä ja muista. Havahduin, että vauvaa varten ei ole oikeastaan mitään vielä hankittu eikä itseasiassa edes mietitty.

Makuuhuone on ollut pitkään meillä todella epäsiistissä kunnossa, jotenkin sisustus ei vaan ole miellyttänyt ja kaikki on tuntunut sekavalta. Eilen ehdotin miehelle, että mitä jos vaihdettaisiin siellä ensimmäistä kertaa ihan kunnolla järjestystä ja mietittäisiin sitten miten huonetta saisi sisustettua kivemmin. Päädyttiin siirtämään sänky ikkunan alle ja siitähän se inspis sitten lähti. Samalla lähti verhot vaihtoon ja lipastojen ja pöytien paikkaa siirtelemällä lopputulos oli aivan erilainen. Ja tykkään nyt ihan tosi paljon! Mitään uutta ei huoneeseen hankittu, mutta järjestystä ja värimaailmaa vaihtamalla makuuhuone sai nyt ihan uuden harmonisemman ilmeen.

Viikonloppuna laitettiin pojalle uusi sänky tilaukseen ja pian toinen pääseekin muuttamaan isompaan vuoteeseen. Pinnasänky siirretään nyt odottamaan uutta tulokasta. Kai tässä pitäisi alkaa hankkimaan jotain suloisia tyttömäisiä vuodevaatteitakin, en kuitenkaan tällä kertaa ajatellut pedata sänkyä ihan kahta kuukautta aikaisemmin niinkuin kaksi vuotta sitten tuli innostuksissa tehtyä.

Raskaudenaikainen pesänrakennusvietti on kyllä aika jännä käsite. En itse ole koskaan ollut mikään siivousintoilija, mutta esimerkiksi Miltonia odottaessa meillä oli koti tosi hyvässä kunnossa ja tuli jynssäiltyä kaikenmaailman kylpyhuoneen seiniäkin ihan ihmeellisiin vuorokaudenaikoihin. Tuolloinhan meillä oli käynnissä myös pari kuukautta kestänyt lattiaremonttiprojekti, josta muistan muodostaneeni pienoisen pakkomielteen. Vauvan maailma ei välttämättä olisi kaatunut, vaikka yhden huoneen laminaatit olisi jäänyt laitettavaksi synnytyksen jälkeenkin, mutta itselläni olisi kyllä ollut  kaikki katastrofin aineikset kasassa. Jännä nähdä millaisesta projektista sitä tällä kertaa vielä kerkeää pienoisen päähänpinttymän muodostamaan.

Millaisia projekteja teillä on pesänrakennusvieteissä toteutettu?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

8 kommenttia:

 1. Teidän koti näyttää kyllä niin viihtyisältä :)

  Ja mulla olisi sulle haaste blogissani! http://nellixo.blogspot.fi/2015/11/kymmenen-kysymysta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja kiitos haasteesta, melkein voisin kyllä tuon toteuttaa! :)

   Poista
 2. Oi kun näyttää kutsuvalta! Ihanat värit ja niin pehmoinen yleisilme, tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät! :) Täälläkin tykästyttiin kovasti!

   Poista
 3. Ihana makkari :) Mä oon ollut kyllä jopa enempi sekopääsuhaaja aina imetysaikana entä raskausaikana :D Kaikkea on kyllä touhutettu, mm. maalattu syöttötuolia keskellä yötä keskellä olohuonetta...jepjep.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jännää, mä en jaksanut imetysaikana tehdä oikein mitään kodin eteen! :D Raskausaikana oon ollut paljon aktiivisempi!

   Poista
 4. Hyvältä näyttää makkarin uusi ilme! :)

  Mulla näkyi pesänrakennusvietti ainakin siinä, että tuli hirveä vimma hankkiutua kaikesta turhasta eroon, pidin kirppispöytää ja kärräsin tavaraa SPR:lle. Vauvansänky taisi myös tulla pedattua melkein heti kun pinnasänky saapui taloon :) Niin ja loppuraskaudessa tein yhden inhokkihommani eli pesin koko kämpän ikkunat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin inhoan ikkunoidenpesua, saa nähdä innostuuko siitä nyt raskaana.. :D Täälläkin roudattiin viime raskaudessa kovasti tavaraa kirpparille!

   Poista