27. marraskuuta 2015

PONNARIPÄINEN POIKA


Meillä on pulma. Tai se ei suinkaan olisi pulma eikä mikään, elleivät muut ihmiset tekisi siitä sellaista.

Kun meidän pikkumies syntyi, oli hänellä hento punertavanruskea haituvatukka. Kuukausien saatossa se alkoi muuttua vaaleammaksi ja vuoden ikää lähestyessä huomattiin, että lapsellemme ei suinkaan ollut kasvamassa suoraa tukkaa. Nyt puolentoista vuoden iässä meidän pienen hurmurin päätä koristaa vallaton ja tuuhea kiharapilvi. En tiedä ovatko kiharat nykyään harvinaisia, mutta toinen tuntuu saavan niistä paljon kommentteja missä ikinä liikummekin.

Näin äitinä olen selkeästi onnistunut muodostamaan jonkinlaisen kiintymyssuhteen lapseni lisäksi myös hänen erikoiseen kiharapehkoonsa enkä haluaisi luopua siitä millään. Syksyn aikana päätin kuitenkin hieman napsia toisen etuhiuksia lyhyemmiksi, ne kun tuntuivat olevan silmillä jatkuvasti. Kampaajaa minusta ei saisi näillä leikkaustaidoilla, mutta jonkinlaiseen tyydyttävään lopputulokseen päästiin ja otsahiuksia lukuunottamatta muut hiukset jäivät edelleen koskemattomiksi.

Viime aikoina olen alkanut käyttämään pojalla silloin tällöin ponnaria. En ole ajatellut tuota pientä kumilenkkiä mitenkään ihmeelliseksi asiaksi ja tarkoituksena on ollut vain saada toisen hiukset kaikkein vallattomimpina ja sähköisimpinä päivinä vähän siistimmän ja huolitellumman näköisiksi. Itselleni asiassa ei ole ollut mitään ihmeellistä. Mutta muillepa on. Olen oikeastaan hämmästynyt miten paljon saan nykyään kommentteja siitä, että käytän poikalapsellani ponnaria. Ihmetteleviä ja naureskelevia kommentteja on tullut säännöllisesti sekä aikuisilta että lapsilta ja olen joka kerta yhtä suu auki, koska en vain voi ymmärtää.

Lapseni on edelleen 1-vuotias pieni taapero, joka ei tässä vaiheessa elämää tiedä sukupuoleen liittyvistä asioista tuon taivaallista eikä onneksi näytä vielä välittävän muiden kommenteista. Jotenkin tämän ponnarikommentoinnin johdosta olen taas alkanut kovasti miettimään miksi ihmeessä meidän pitäisi tehdä pojista mahdollisimman poikamaisia jo siinä vaiheessa kun se ei heitä itseäänkään vielä kiinnosta.

Saa siis nähdä miten meidän käy. Kasvatellaanko kiharoita jatkossakin vai taivutaanko muiden painostuksesta lopulta kampaajan suuntaan.

Mitä mieltä sinä olet? Saako pojat pitää ponnareita vai mennäänkö sillä liian lähelle tyttöjen reviiriä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

34 kommenttia:

 1. Anna kasvaa jos siltä tuntuu <3 niin ihana ponnaripoika :)
  Meillä on annettu pojilla tukan kasvaa ainakn reilu 2 vuotiaaksi. Pienet pojat on niin hellusia kutreineen, ja vaikka joku tytöksi luulisi, niin ei ole haitannut :)
  Meidän 13vee jäbällä on tää "ananas"-hiustyyli ja usein laitan hänelle ponnarin, nutturan tai ranskalaisen letin päällihiuksiin. Mun mielestä (ja pojan mielestä) se on vaan cool <3 <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se onkin cool!! :D Ei siis yhtään noloa :) Muakaan ei haittaa vaikka joku tytöksi luulisikin, mutta jotenkin ihmetyttää että ihmisiä niin kovasti ihmetyttää ;)

   Poista
 2. No herranjestas! En ymmärrä tuollaista kommentointia! Kiharapilvi on niin ylisöpö, kuten pojukin <3 Ihan yhtälailla voi pojatkin käyttää ponnaria, ei pitäis olla mitään kummallista. Käyttäähän aikuisetkin miehetkin, joilla on pitkä tukka. Enemmän mua huolestuttaa että tuollaista ajatusmaailmaa pidetään joidenkin takia yllä ja siirretään taas lapsille että muka ponnari ois vaan tyttöjen juttu :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, huolestuttavampaa on munkin mielestä se että osa ihmisistä on edelleen niin kovasti kiinni siinä ajatusmaailmassa että tietyt jutut kuuluvat tytöille ja tietyt pojille!! Mutta kiitos, on se söpö <3

   Poista
 3. Antaisipa meidänkin poika laittaa itselleen ponnarin tai miesnutturan, mutta hiuksiin koskeminen harjaamista lukuun ottamatta on ihan no no. :) Mutta siis saa pitää, enkä tajua kommentointia! Sama jos meidän partasuu hevi-iskälle tultaisiin naureskelemaan päin naamaa pitkistä hiuksista, ponnareista ja nutturoista, että ne on jotenkin naiselliset. Tai vaikka mulle, että onpas miesmäinen kun on lyhyt tukka. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, ihan sama asia! Aikuiset harvemmin alkavat kommentoimaan toistensa hiuksia yms. niin miksi lapsilla tällaisista asioista tehdään niin iso juttu :)

   Poista
 4. Miltonin tukka on niin hurmaava! <3 ja ei ponnarissa ole kyllä mitään vikaa tai mun mielestä edes kummallista! Toisilla ihmisillä on niin pienet ongelmat :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä nuo toisen kiharat on ihanat, kun itsellä aina ollut niin suora tukka! :)

   Poista
 5. Toki saa pitää! Meillä on myös pienemmällä vähän pidempi tukka ja välillä se on ollut pienellä pokkarilla. Pojilla pitäisi olla jotain omia hiuspantoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pantakin on hyvä idea, sellaisia ei olla vielä kokeiltukaan :D

   Poista
 6. Ihana söpö♡ meillä pieni poika ja usein käytetään ponnaria etutukassa ettei mee silmille, ja on niin söpö! Kerran kaks vuotiaana leikattiin, mutta sitten en oo raaskinu. Mutta usein oon huomannu, että ihmisiä hymyilyttää ja huvittaa ponnari :\

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huvittaa nimenomaan, se onkin osuva sana! Pienen lapsen hiuksia on kiva kasvattaa <3

   Poista
 7. Ehdottomasti anna kiharahiusten hulmuta ja tarvittaessa ponnarille pois touhujen tieltä. Mielestäni poikien kikkarahiukset on älyttömän suloisia ! Älä vain ulkopuolisten kommenttien takia leikkauta pojan hiuksia, jos itse kuitenkin niistä tykkäät ! Muut jättäköön mielipiteet omaan arvoonsa :)
  Terv. Ex-kampaaja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eiköhän ne saa vielä kasvaa, korkeintaan siistitään niitä vähän mutta pois en kyllä vielä leikkaa! :)

   Poista
 8. Uskomatonta tuommonen! Tobiaksella rupesi kasvamaan hiukset aika myöhään ja kun ne vihdoin kasvoivat, annoin niiden kasvaa aika pitkiksi, sain myös silloin kommentteja että eikö olisi jo aika leikkaa pojalta hiukset. En jaksanut välittää ja tein niinkuin itse halusin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että teit niinkuin itse halusit, niinhän me äidit saadaankin tehdä! ;)

   Poista
 9. Ihana kiharapää, säälihän tuommoinen olisi pois leikata! :/ Mä en kanssa täysin ymmärrä, miksi jotkut ovat niin tarkkoja esim. vauvan vaatteiden värien kanssa, siis täytyykö se sukupuolijaottelu aloittaa jo niin pienenä? Ihanaa olisi, jos lapsi saisi ihan itse valita millaisista väreistä, leluista, tukkatyylistä jne. pitää, sitten kun alkaa niistä jotain ymmärtämään... Koita jättää nuo tylsät kommentit omaan arvoonsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vaatteiden kanssa on vähän sama juttu, välillä on tullut kommenttia myös legginseistä pojalla mutta onneksi harvemmin! Meilläkin toinen saa sitten itse päättää kun kiinnostusta alkaa näihin asioihin olemaan :)

   Poista
 10. Näinä manbunien aikoina on erittäin rajoittunutta arvostella taaperon pikkuponnaria!!! Joka muuten on ihana <3

  VastaaPoista
 11. Itse antaisin ihanien kiharoiden kasvaa ja laittaisin jatkossakin lapselle tarvittaessa ponnarin tai nutturan. Kertoisin kommentoijille, mitä itse ajattelen asiasta. Ja antaisin lapsen itse valita, haluaako pitkät vai lyhyet hiukset siinä vaiheessa, kun pystyy valinnan tekemään ja siitä vanhemmilleen kertomaan :)

  Jensku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pikkumies saa sitten itse päättää leikataanko tukka pois vai jätetäänkö kun osoittaa jonkinlaista kiinnostusta asiaa kohtaan :) Siihen saakka mennään äidin mielen mukaan! :D

   Poista
 12. Hei, blogissani on sinulle haaste ♡

  VastaaPoista
 13. Ponnari tekee Miltonista vaan tyylikkäämmän näkösen! Ja suloisen 😻
  Ei todellakaan ole mikään tyttöjen juttu tuollainen pikku ponnari. Nykyään näkee monella poikamiehellä hiukset kiinnitettyinä pompulalla:)

  VastaaPoista
 14. Minä yritin laittaa meidän kikkurapää pojalle ponnaria niin eihä se antanut! Kohta se pitää vissii pätkiä, kun alkaa tulla liiaksi takatukka eteen, yhyy!

  VastaaPoista