14. marraskuuta 2015

RASKAUSVIIKKO 24 JA FIILIKSIÄ

Blogi on vietellyt tällä viikolla hieman hiljaiseloa, johtuen oikeastaan vähän kaikesta. On ollut kiire, kalenteri on muistutellut tekemättömistä hommista ja lisäksi ollaan sairasteltu vähän vuorotellen. Milton oli koko edellisviikon kuumeessa ja nuhayskä meinaa edelleen olevan vaan sitkeästi päällä. Itse sain tuon pöpön vasta tällä viikolla ja nyt on tullut herättyä joka aamu iso kaktus kurkussa eikä vointikaan ole ihan täysikuntoinen ollut. 

Nyt elellään muutenkin tätä Suomen synkintä vuoden aikaa, ihanaa marraskuuta jolloin kaikki tuntuvat kulkevan pienessä sumussa. Valon vähäisestä määrästä johtuen valokuvia on tullut otettua nyt poikkeuksellisen vähän ja vaikka kirjoitusideoita olisikin mielessä ihan normaaliin malliin niin kuvamateriaali tuntuu jatkuvasti uupuvan. Tähän on toivottavasti onneksi ihan pian tulossa muutos, pistin nimittäin tilaukseen uuden kameran objektiivin, jonka uskon olevan ihan kannattava sijoitus. Tuon Olympuksen kamerani perusobjektiivi kun tuntui kesäaikaan riittävän vielä ihan hyvin, mutta nyt talvella se ei oikein tunnu enää ajavan tehtäväänsä riittävän hyvin. Mutta kirjoittelen uudesta objektiivista lisää, kunhan posti tuon odetun paketin toivottavasti ensi viikon alussa tuo!Mutta sitten ihan itse postauksen aiheeseen eli raskauskuulumisiin. Tänään käynnistyi viikko 24 ja ihan havahduin tuossa juuri miten voikaan enää olla vain 17 viikkoa jäljellä laskettuun päivään! Aika on mennyt nyt jotenkin tosi nopeasti ja koska supistukset eivät vielä ainakaan ole palanneet takaisin, olen pystynyt viilettämään arjen kiireessä eteenpäin suht normaaliin tapaan, vaikka liikkuminen onkin jo hieman hitaampaa.

Siitä ei ole kauaa kun kirjoittelin, että olen alkanut oikeasti viihtymään tämän mahan kanssa. Viime raskaudessa kun odotin vaan kuumeisesti koska pääsisin mahasta eroon ja saisin vauvani syliin. Tällä hetkellä raskaus tuntuu suht helpolta, ei ole supistuksia eikä suurempia kipuja, mutta kyllähän nuo  tutut fiilikset edellisen raskauden ajalta ovat taas alkaneet pikkuhiljaa hiipiä mieleen. Vatsa on nyt muutaman viime viikon aikana ottanut selkeästi kasvuspurttia ja samalla tuntuu, että sitä on leventynyt vähän joka suuntaan. 

Kävin tällä viikolla neuvolassa ja vaikkei puntarillenousu nyt toisella kertaa enää tunnukaan yhtä ahdistavalta kuin ensimmäisen odotuksen aikana niin kyllä se painonnousu silti pyörii mielessä aika paljon. Kiloja on nyt tullut aikalailla samaan tahtiin kuin edellisessä raskaudessa, mutta vatsan leveästä muodosta johtuen olo tuntuu vielä isommalta kuin viimeksi tässä vaiheessa raskautta. Olen nyt syönyt suht normaalisti ja herkutellut aina silloin tällöin, mutta jotenkin kroppani vaan tuntuu olevan sitä tyyppiä joka kyllä kerää sitä vararasvaa raskauden aikana. Millekään dieetille en nyt aio ryhtyä ja jos kiloja tulee niin niitä tulee, kyllähän ne sitten taas lähtee kun vähän jaksaa töitä sen eteen tehdä.


Juuri nyt kaipaisin kovasti salille, mutta aika ei oikein meinaa antaa myöden. Hyötyliikuntaa on nyt päivittäin tullut suht paljon, pojan nostelu ja kantelu rappusissa sekä rattaiden työntely isoja mäkiä ylös päiväkotiin mennessä käy kyllä toisaalta itselleni tällä hetkellä ihan täydestä kuntoiluliikunnasta, huh.

Mutta mikä tärkeintä niin kaikki tuntuu olevan vauvalla todella hyvin. Kohdunkasvua mittailtiin neuvolassa nyt ensimmäistä kertaa ja vertaillessani tämän pikkutypyn oletettua kasvua isoveljensä raskausneuvolakorttiin, näyttäisi siltä että ehkäpä hieman pienempää vauvaa oltaisiin tällä kertaa odottelemassa. Viimeksi kun mentiin kasvussa hieman keskikäyrän yläpuolella niin nyt näytti tuo sf-mitta olevan hieman keskikäyrän alapuolella. Saa nähdä minkäkokoinen pieni sieltä lopulta syntyy ja mennäänkö tälläkin kertaa ihan reilusti yli lasketusta ajasta.

Ja hei ihanaa, Bloglovinissa täyttyi juuri 100 seuraajan raja! Huippua, että olette kaikki löytäneet tänne lukijoiksi. Myös Instan puolella teitä on tullut koko ajan huimasti lisää, ihan mahtavaa! 

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

4 kommenttia:

  1. Se on pääasia että kaikki on hyvin, vaikka painonnousu on vähän ahdistavaa. Ja se on niin henk.kohtaistakin! Meillä oli vauvoilla 5g eroa painoarviossa rakenneultrassa, molemmista on tullut 1 kilo tähän puoliväliin mennessä ja laskettu aikakin melkein sama, kunnon kaksoset 3 vuoden ikäerolla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih jännää! :) Mulla tullutkin sitten vähän reippaammin noita kiloja nyt kuin sulla, mutta kuten sanoit se on niin yksilöllistä tuo painonkin kerääntyminen raskausaikana!

      Poista