2. joulukuuta 2015

2-VUOTIAS BLOGI

Blogi täytti eilen kokonaiset 2 vuotta. Syvennyin pitkästä aikaa lueskelemaan läjäpäin vanhoja postauksia näiden muutaman vuoden ajalta ja pakko sanoa, että kyllähän sitä kaikenlaista on tullut nähtyä ja koettua tänä aikana. Ensimmäistä postausta julkaistessa jännitti kauheasti, mutta onneksi uskalsin. Ei tätä ole voinut katua. En olisi tuolloin aloittaessani uskonut miten tärkeäksi blogi itselleni muodostuisi ja kuinka intohimoisesti tulisin tähän suhtautumaan. Blogin Facebook-sivulta pääsettekin kurkkaamaan minkälainen oli ihka ensimmäinen blogiin lisäämäni kuva.


Näiden kahden kuluneen vuoden aikana blogissa ollaan eletty meidän arkea, iloittu onnen hetkistä ja harmiteltu myös niitä huonompia päiviä. Blogissa on seurattu pienen lapsemme syntyä ja kasvua sekä ennenkaikkea omaa kehitystäni äidiksi. Olen avannut tänne paljon sellaisia ajatuksia, joita on välillä vaikea pukea sanoiksi edes kasvotusten läheisten kanssa.

Blogin tyyli on vaihdellut vuodenaikojen ja fiilisten mukaan, välillä ollaan menty herkemmissä ja syvällisemmissä fiiliksissä ja välillä keskitytty esimerkiksi lastenvaatteisiin ja sisustukseen. Olen onnellinen, että olen pystynyt pitämään blogin paikkana, johon olen vapaasti saanut kirjoitella omien fiilisteni pohjalta ja sellaisista aiheista mistä on juuri sillä hetkellä tuntunut hyvältä kirjoittaa.


Kun aloitin, ei blogilla tainnut olla yhtään lukijaa. Pikkuhiljaa tuli muutama, sitten taas muutama lisää ja pitkään mentiin muutaman kymmenen lukijan kokoonpanolla. Jossain vaiheessa aloin innostua tuomaan blogiani vähän enemmän esille, kaipasin lisää vertaistukea ja halusin edetä jo hieman eteenpäin. Aloin panostaa blogiin täysillä ja tuntui kivalta, että työni alkoi tuottaa tulosta ja ihmiset alkoivat löytää juttujeni pariin.

Pojan kanssa kotona ollessa blogiin oli aikaa panostaa niin paljon kuin halusi. Päiväuniajat tuli käytettyä kuvailuun, kirjoittamiseen tai muihin blogiin liittyviin asioihin ja postausideoita pulpahteli mieleen harvase hetki. Jossain vaiheessa kirjoitin jopa ihan päivittäin. Syksyllä palattuani töihin ja takaisin opintojenkin pariin, hiljeni postaustahti ihan pakostakin. Sama intohimo tätä kohtaan on säilynyt, mutta aikaa on luonnollisesti ollut nyt vähemmän. Syksyn aikana on kuitenkin tullut kirjoiteltua aikalailla muutaman päivän välein ja se on tällä hetkellä tuntunut tosi hyvältä tahdilta.

Tänä vuonna, blogin ollessa noin puolitoistavuotias, pääsin mukaan Blogirinkiin. Se oli itselleni iso juttu, tuntui tosi hienolta päästä niin osaavaan porukkaan. On ollut kiva kuulua yhteisöön, josta saa tukea ja jossa ei ole tarvinnut stressata, vaan on voinut toteuttaa omaa juttuaan omalla tyylillään. Tässä kuluneiden vuosien aikana on myös tullut huomattua, että tässä hommassa oma panostus ja yrittäminen on kaiken a ja o. Kun jaksaa uskoa siihen mitä tekee ja tekee sen täydestä sydämestä pikkuhiljaa sitä myös saavuttaa niitä asioita, joista on haaveillut. Ja kuitenkin vaikka aktiivisuus onkin bloggaamisessa hyvin tärkeää, niin silloin tällöin on myös muistettava ottaa hieman rennommin. Luulen, että meillä kaikilla on välillä kausia kun tekee mieli pitää hieman hiljaisempaa profiilia ja se on ihan ok myös tässä harrastuksessa. Blogin kirjoittamistakin kun tehdään kuitenkin niin paljolti fiiliksen pohjalta.


Miltä Yhteenkasvettu-blogin tulevaisuus sitten näyttää? Jään tammikuussa pois töistä ja aloitan äitiyslomani hieman varhennettuna. Alkuvuodeksi olen ilmoittautunut kouluun enää yhdelle kurssille, jonka opetukset jatkuvat hajanaisesti helmikuun puolelle. Kotonaolo tulee taas lisääntymään ja viimeistään maaliskuussa vauvan syntyessä täällä elellään taas täyspäiväisenä kotiäitinä. En tietenkään voi etukäteen sanoa millaista arki tulee pienen vauvan ja taaperon kanssa olemaan ja kuinka paljon sijaa se antaa blogille, mutta aika näyttää. Motivaatiota on edelleen paljon ja odotan innolla, että pääsen kirjoittelemaan loppuraskaudesta ja synnytyksen odotuksesta sekä taas elämästä pienen vauvan äitinä.

Vaikka bloggaaminen itsessään on näiden kahden vuoden aikana antanut itselleni paljon niin iso kiitos kuuluu kyllä edelleen teille lukijoille. Mielestäni ei vaan voi liikaa hehkuttaa sitä, miten mahtavia tyyppejä siellä ruudun toisella puolella meidän juttuja seuraa ja miten paljon positiivista energiaa olen teidän kommenteista näiden vuosien aikana saanut. Kiitos siitä!

Blogi on jo pitkään ollut hyvin aktiivinen myös Instagramin puolella, joten jos et vielä seuraile meitä siellä niin laitahan @yhteenkasvettublogi seurantaan.

Ja nyt saisi kertoa risuja ja ruusuja! Millaisia ajatuksia meidän jutut teissä herättää? Mitä te luette kaikkein mieluiten ja toisinpäin? Laittakaahan postaustoiveita ja kehitysehdotuksia tulemaan!

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

16 kommenttia:

 1. Onnea 2-vuotiaalle blogille <3
  Tykkään sun jutuista just näin :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea blogisynttäreistä! :) Tätä blogia on kiva lukea, tykkään! :)

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon onnea 2-vuotiaalle blogille! Ihana blogi sinulla, yksi lemppareistani :)

  VastaaPoista
 4. Onnea kaksivuotiaalle blogille! Olen ollut lukijana vuoden ja tykännyt hirveästi! Sinulla on hyvä ote kirjoittamiseen ja blogisi on raikas ja helppolukuinen. TYKKÄÄN! <3

  VastaaPoista
 5. Onnea!! Kesästä asti olen lukenut blogia. Tykkään kirjoitustyylisistäsi: helppo lukea, ja et pidä blogiasi liian pinnallisena, vaan postaat yleensä tavallisista arkeen ja talouteen liittyvistä asioista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiva saada tällaista palautetta! :)

   Poista
 6. Onnea vielä <3 Mä tykkään susta ja blogista just näin, sä kirjoitat sujuvasti, monipuolisesti ja suhun on monen varmasti helppo samaistua :)

  VastaaPoista
 7. Onnea! Tätä blogia on kiva seurata, kesästä asti olen lukenut säännöllisesti :). Pidän analyyttisesta tyylistäsi ja pohdinnoistasi. Tekstit ovat myös varmalla otteella tehtyjä, taitavasti kirjoitettuja. t. äiti pohjoisesta

  VastaaPoista
 8. Onnea niin mukaansatempaavalle blogille<3

  VastaaPoista