1. joulukuuta 2015

ÄITI SAAKO TÄNÄÄN HERKUTELLA?


Mitä tehdä kun sairasteleva 1-vuotias kieltäytyy ruoasta ja juomasta?

1. Maanittele ja suostuttele kaikenmaailman keinoin. Hassuttele ja pelleile, se tuntui toimivan vauva-aikanakin..
2. Kun lukuisat maanitteluyritykset eivät tuota tulosta, luovuta.
3. Tartu varavaihtoehtoon ja kaiva juotavat hedelmäsoseet esiin.


"Nammmm!" sanoi Milton viimeksi viikonloppuna, kun äiti kaivoi taas uuden Semper-pussukan esiin. Suorastaan mahdottomiin mittoihin yltyneen sairastelukierteen johdosta pikkumiehen ruokahalu on ollut viime aikoina vähän huono eikä banaanin ja vesimelonin lisäksi toiselle ole maistunut juuri muu kuin nämä välipalasoseet. Tiedättekö, ollaan oikeasti ravattu lääkärissä viimeisen parin kuukauden aikana joka ikinen viikko.. Melkein itku pääsi itselläkin kun perjantaina hain pojan päiväkodista ja toisella oli taas kerran kuume nousussa.

En yhtään ihmettele, että kipeänä ei tee mieli syödä lämpimiä aterioita. Nämä smoothiet on siis yhtään huijaamatta olleet ihan kunnon pelastus meillä tänä syksynä. Näistä saa hyvin ravintoaineita ja nestettä, juominenkin kun tuntuu olevan aikamoisen tuputustyön takana näinä päivinä. Mutta Semperit kyllä tuntuvat maistuvan meidän nuhanenälle, oli tämä kuinka kipeä tahansa!


Olen nyt syksyn ajan ollut Blogiringin kautta Semperin yhteistyöbloggaajana ja tuo iso sosepussilaatikollinen joka alkusyksystä saatiin on alkanut tässä tyhjentyä aika mukavaan tahtiin. Milton myös tietää missä meillä näitä sosepusseja säilytetään ja käy aina salaa nappaamassa niitä omiin kätösiinsä kun me vanhemmat ei huomata.


Meidän poitsulle maistuu oikeastaan kaikki tarjolla olleet Semperin soseet ja varsinkin tämä päärynä-avokado-lime-välipala tuntuu olevan suurta herkkua. Ja herkuiksihan näitä meillä kutsutaan, vaikka nämä on oikeasti kunnon terveellisiä herkkuja ilman mitään lisäsokereita. Näiden smoothieiden kaveriksi ollaan usein tarjottu vielä jotain hedelmää kun taas nuo Semperin jogurttipussukat ja valmispuurot on jo sen verran hyvänkokoisia, että yhdestä pussukasta lähtee kyllä pienen ihmisen nälkä jo ihan mukavasti.

Millaisiin syötäviin ja juotaviin teillä turvaudutaan sairaspäivinä?


Yhteistyössä Semper

4 kommenttia:

 1. Meilläkin Kasper tykkää noista smoothiesta tosi paljon, etenkin siitä missä on mansikkaa! Ja noi on niin käteviä syötää vaikka bussissa tai autossa jos iskee nälkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, me pakkaillaan näitä aina reppuun mukaan! Niin helppoja herkkuja :)

   Poista
 2. Kiitos muistutuksesta! Olin ihan unohtanut nämä pussit. Täällä on pikkumies neljättä päivää kuumeessa. Voit varmaan kuvitella kuinka hyvin ruoka maistuu. Meen heti tänään kaupan sosehyllylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä, pienet tuntuu näistä kyllä tykkäävän vaikka ruoka ei muuten kauheasti maistuisi! :)

   Poista