16. joulukuuta 2015

MEILLÄ ON JOULU


Joulu on saapunut viimein meillekin. Toissapäivänä miehet kantoivat ensimmäistä kertaa ihan aidon joulukuusen sisään, tähän saakka meillä on ollut vain muovikuusi. Se kuusen tuoksu ja fiilis, jotenkin se vaan vei mukanaan ja innostuin laittelemaan viimein meillekin kunnon joulutunnelmaa.

Meidän joulu on vaalea ja pehmoinen. Sohvatyynyt saivat pysyä samoina, lisäilin joukkoon vähän enemmän vilttejä ja taljaa. Kynttilöitä meillä ei kovinkaan paljoa uskalleta poltella kissan ja lapsen vuoksi, ehkä aattona muutama kynttilä sytytetään. Jouluvaloja laittelin sitten senkin edestä, musta on ihanaa kun jouluaikaan kotona palaa tunnelmavalaistus ympäri vuorokauden. Tilattiin meille myös uusi matto ja päädyttiin tähän Linie Designin suosittuun mustavalkoiseen, jota olin jo kauan ihastellut kuvista. Se kerkesi onneksi perille vielä ennen joulua toi heti uuden ilmeen olohuoneeseen.

Täällä odotellaan aattoa jo kovasti. Vietetään siis tänä vuonna joulua kotona, päivällä saunotaan kolmistaan ja alkuillasta saadaan muuta perhettä meille syömään. Yleensä ollaan asteltu suoraan valmiiseen pöytään ja ollaan jouluruokien laitossa miehen kanssa molemmat ihan aloittelijoita, mutta jostainhan se opettelu on aloitettava. Varsinaiset ruoat tehdään varmaan yhdessä ja lisäksi ajattelin jo etukäteen tehdä tänäkin vuonna saaristolaisleipää ja jonkinlaisen suklaakakun jälkkäriksi.

Stressaavan syksyn päätteeksi tarkoitus on oikeasti rauhoittua, ottaa mahan kanssa iisisti, viettää rentoa aikaa rakkaimpien kanssa ja nauttia joulurauhasta. Hillua yövaatteissa pitkälle päivään, syödä suklaata hyvällä omalla tunnolla ja katsella 1,5-vuotiaan iloa aattona ilmestyvistä lahjapaketeista.

Vielä olisi lahjoja hankittavana ja kaikki paketit paketoitavana. Opetusta yliopistolla ei enää ole, töissä olen kuitenkin vielä tämän viikon loppuun. Maanantaina aion kyllä sanoa kiireelle ei, rutistaa Miltonin syliini ja kehua hienosti sujuneesta syksystä. Niin ihanaa päästä muutamaksi viikoksi lomalle.

Miten te vietätte joulua? Oletteko aaton kotosalla vai kiertelettekö sukulaisten luona?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

8 kommenttia:

 1. Tulipa ihanan lämmin tunnelma ja joulufiilis <3

  Meillä aatto vaatii hieman reissaamista, mutta pyhät ollaan sitten aloillaan maaseudun rauhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan yleensä vähän reissailtu aattona ja varmaan tulevaisuudessakin, nyt ajateltiin kokeilla kotijoulua tänä vuonna :)

   Poista
 2. Ihanan (ja pehmoisen!) näköistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä tykätään pehmoisesta sisustuksesta <3

   Poista
 3. Tosi ihanan ja kotoisen näköistä teillä! :)

  http://lihavapupu.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Ihanan tunnelmallista! Onko tuo viimeisen kuvan valoköysi Granitista?

  VastaaPoista