6. joulukuuta 2015

MITÄ KUULUU MASULLE

Eilen alkoi 27. raskausviikko. Ihan pian päästään siirtymään viimeiselle kolmannekselle ja sitten ei menekään enää kauaa, että saadaan meidän pikkuinen perhettämme täydentämään. Vaikka toisaalta nuo viimeiset kuukaudet (varsinkin se kaikkein viimeisin) saattaa mennä lopulta ihan älyttömän hitaasti, viimeksikin kun synnytystä sai lopulta odotella ihan kyllästymiseen asti. Onneksi mulla on tällä kertaa seurana tuo pikkuvilpertti, joten tylsistymään tuskin pääsee sitten maaliskuussakaan.


Toinen kolmannes on mennyt ihan mahtavasti. Olen voinut nyt niin hyvin, etten välillä edes muista olevani raskaana. Supistukset ovat pysyneet maltillisina ja odottelen koko ajan, koska ne pamahtaa kunnolla päälle. Olen nyt ollut flunssataudissa kotona ja selkeästi supistuksia on taas tullut levossakin, mutta ei kuitenkaan onneksi vielä niin paljoa. Neuvolakertoja on tässä raskaudessa ollut vain muutamia ja seuraavan kerran olen menossa siellä käymään vasta joulun jälkeen. Sopivasti sitten jouluruokatankkausten jälkeen heti punnitukseen, heh..

Meidän vaaka on edelleen rikki, joten painoa ei ole tullut nyt kotona tarkkailtua. Edelleen jaksan kuitenkin hämmästellä miten eri näköiseltä näytän tämän mahani kanssa verrattuna esikoisen odotukseen. Jotenkin tunnen itseni tämän leveänmallisen mahan kanssa nyt enemmän sellaiseksi "mammaksi" ja se on oikeastaan ihan ok. Painonnousu ei ole jaksanut nyt ahdistaa ja itseasiassa olen selkeästi stressannut asiaa sitä vähemmän mitä pidemmälle nämä viikot ovat edenneet.

Vauva tuntuu nyt kääntyneen ja potkut tuntuvat vähän harvemmin, joskin voimakkaammin. Mieliala on ollut yllättävän tasainen viime viikkoina. Ollaan nyt ahkerasti pohdittu nimivaihtoehtoja vauvalle ja tultu ehkäpä viimein päätökseen asian kanssa. Lopullisestihan sen pikkuisen nimen pystyy päättämään vasta sitten kun näkee vauvan, mutta jotenkin tuntuu tärkeältä, että jonkinlainen alustava päätös olisi jo tehty kun lapsi syntyy. Jännä muuten, tämä miettimämme nimi kun on ihan eri tyylinen millaista olin alunperin ajatuksissani pyöritellyt.


Raskauspukeutumisen suhteen ollaan viime viikkoina menty aika rennolla linjalla, en ole tainnut pukea farkkujakaan jalkaan kuin muutamia kertoja. Jotenkin tuntuu, että kaikki farkut vaan valuu pois päältä vaikka koko tuntuisikin sopivalta, en sitten tiedä josko ne istuisi tämän mahan kanssa vasta sitten loppuraskaudesta paremmin.

Äitiysloman alkuun ei ole enää pitkä aika ja vielä olisi kaikki Kelan hakemuksetkin tekemättä. Tässähän meinaa pian tulla kiire. Äitiyspakkaus me taidetaan tällä kertaa jättää kokonaan välistä ja ostella itse tarvittavat vielä puuttuvat vauvantarvikkeet ja -vaatteet.

Tässä raskaudessahan meillä on sitten vielä se synnytystapa-arvio edellisen sektion takia. On kyllä ihan mukava etukäteen saada tietää, mikäli alatiesynnytys ei jostain syystä olisi tälläkään kertaa mahdollinen. Vaikka sektioon joutuminen olikin viimeksi itselleni pettymys niin en onneksi saanut muodostettua asiasta itselleni varsinaista pelkoa. Kovasti sitä kuitenkin toivoisi, että tällä kertaa synnytys sujuisi hieman ongelmattomammin.

Mites muiden mammojen odotuksiin kuuluu? Onko muilla kokemusta sektioista ja synnytystapa-arviokäynneistä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

22 kommenttia:

 1. Hui miten aika meneekään äkkiä!! :o ihana masu!<3 Täällä odotellaan ensimmäistä ultraa alkavalla viikolla. :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja oi, tuo eka ultra on kyllä jotenkin niin erityisen jännä kun pikkuisen näkee kunnolla ekaa kertaa!! :)

   Poista
 2. Täällä mennään jo 36viikolla ja viime keskiviikkona oli synnytystapa-arviointi :) mulla esikoinen tuli sektiolla ja tän raskauden kohdalla saisin kyllä mahdollisuuden kokeilla synnytystä, mut päädyin varmuudeks valitsemaan tälläkin kertaa sektion. Pelkään synnytystä meinaa vielä enemmän.. :D Kirjoitinkin just perjantaina blogissa vähän aiheesta :) onnea odotukseen sibne,jään seurailee teijän raskauskuulumisia :)
  camiinka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eihän se alatiesynnytyskään ole mikään helppo juttu ja kyllähän sekin jännittää, saa nähdä mikä on tilanne sitten alkuvuodesta kun tuo arvioaika meillekin tulee. Ja kiitos ja tsemppiä sinne viimeisille viikoille! :)

   Poista
 3. Täällä mennään 22.viikolla. Toistaiseksi edelleen vointi on ollut hyvä tässä toisella kolmanneksella ja energiaa riittää puuhata ja liikkua :) Silti alkaa olemaan aika iso olo ja siitä ajattelen aika ristiriitaisesti, toisena hetkenä masu on kaunis ja toisena ei. Joka tapauksessa on ihanaa että masu kasvaa ja vauva voi hyvin :) Ihanaa odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja fiiliksiä mullakin, omat tuntemukset ja ajatukset vähän vaihtelee päivän mukaan :) Samoin sinne! :)

   Poista
 4. Kivaa että mieli on hyvä! Mä olen taas viikon 20 jälkeen päässyt päivittäin treenaan, mikä on piristänyt omaa mieltä hurjasti! :) Kelan hakemukset tein ja äp jätettiin ottamatta, kun suurin osa vaatteista yms.ei ollut kertaakaan päällä. Haluaisin tehdä Nextille tilauksen (siellä on maailman ihanimmat pikkutytön vaatteet), mutta onko hän tyttö? Ja mihin tarvitsemme tytön vaatteita, kun hukumme vaatehörhön äidin ansiosta nytkin. :D Ajastin juuri raskausvertailun ekasta ja tokasta odotuksesta keskiviikolle blogiini. :)

  Oikein hyviä vointeja jatkoonkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vähän haaveilen taas treenaamisesta, tekisi kyllä nyt niin hyvää! :) Joo Nextin vauvavaatteet on ihania, munkin on pitänyt sieltä jotain tilailla taas.. Hyvää vointia sinnekin!

   Poista
 5. Mun blogista löytyy jonkin verran synnytystapa-arviosta kun oli pelko perätilasta ja ahtaista paikoista.

  arjensekametelisoppa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Moikka! En voi uskoa että löysin sun blogin vasta nyt! Täällä mennään viikolla 36 toista kierrosta, joskin mulla toisin päin eli esikoinen tyttö ja nyt lupailevat poikaa. Newbien vaatteista muuten tykkäsin minäkin tytölle ja ihan samalla tavalla on nyt pojalle tullut ostettua uutta (vaikka tietää lahjanakin jotain saavansa ;))! Kiva blogi, luin monta juttua ja jäin heti seuraamaan. Tervetuloa myös vastavierailulle jos olet uutta luettavaa vailla: laapalaura.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tervetuloa lueskelemaan! :) Sun blogissa oonkin tainnut aiemmin jo vierailla! Joo kyllä sitä on kuitenkin kiva ostella vähän uusiakin juttuja pikkusisarukselle, vaikka säästössä olisikin esikoisen pikkuvaatteita.. :)

   Poista
 7. Voihan vauvamasut<3 ja kylläpä aika tosiaan rientää! Ihan pian ollaankin tupla mammoja <3 :)

  Mä hain jo kaikki Kela hommelit.. Hah :D

  Me ei olla kunnolla oikein edes alotettu nimien pohtimista. Tuntuu NIIIN vaikealta ja tietysti kun ei ole edes sitä arvausta siit kumpi tääl masussa möyryää. Se mua vähän ressaa, mut muuten en oo kyllä jaksanut ressata mistään. Tai ehtinyt :S Vähän eroaa tosiaan tää odotus tosta ekasta kun ei ehdi ees kuullostella oloaan kunnolla välillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ajatella!! <3 No kyllähän sen nimen kerkeää miettiä sittenkin kun vauva on täällä, eipä mekään voida täysin varmoja nimen valinnasta olla ennenkuin ollaan itse vauva tavattu :)

   Poista