28. joulukuuta 2015

NEUVOLAKUULUMISET

Raskausviikkoja on nyt 29+2 ja kävin tänään neuvolassa. Edellisestä käynnistä olikin vierähtänyt jo runsaat seitsemän viikkoa. Koko neuvolakäyntejä on tässä raskaudessa ollut vain pari hassua, eikä näille viimeisille kuukausillekaan taida jäädä kuin muutamat käynnit. Tavallaan ihan kiva, koska nykyisessä raskaudessa juteltavaa on neuvolassa ollut paljon vähemmän eikä tässä itselläkään sen kummoisempia kysymyksiä juuri ole. Terveydenhoitajakin tuntuu luottavan, että näin toiskertalaisena homma on jo paremmin hallussa ja osaan itse tunnistaa mikäli jostakin asiasta pitäisi huolestua.


Verenpaineet, pissa ja hemoglobiini olivat kaikki kunnossa. Turvotusta kyllä on ollut, edelleen käsiä ja jalkoja kiristelee, mutta painoa oli kuitenkin kertynyt sen viitisensataa grammaa viikossa. Toki tuo painolukema näyttäisi varmasti vielä enemmänkin, mikäli en olisi viime viikolla sairastunut ja menettänyt niin paljon nesteitä. Mini majaili tällä hetkellä poikittaisessa asennossa ja liikkeet ovatkin viime aikoina tuntuneet enemmän sellaisilta nytkähtelyiltä alavatsalla.

Terveydenhoitaja laittoi lähetteen sairaalalle synnytystapa-arvioon ja kyseli omia toiveitani synnytyksestä. Kerroin kovasti toivovani alatiesynnytystä ja myönsin, että pettymys olisi suuri mikäli tälläkin kertaa jouduttaisiin päätymään leikkaukseen. Kaikki se leikkauspöydällä makaaminen toimeettomana, tuntien erossaolo vauvasta ja kipulääkeväsymys ei ajatuksena houkuttele kyllä yhtään, mutta tietysti se on sitten vaan hyväksyttävä mikäli siihen tälläkin kertaa päädytään. Puhumattakaan siitä kivusta ja liikkumisvaikeuksista ja nostelukiellosta, en tiedä miten se kaikki oikein toimisi kahden pienen lapsen kanssa.


Pieni ihan varsinainen huolikin tällä käynnillä nousi esiin. SF-mittaa mittaillessa lukema näytti nimittäin aika pientä ja kasvukäyrä näytti tulleen aika paljon alaspäin edellisestä mittauskerrasta. Vaikka edelleen mentiin käyrien sisällä niin aika alarajoilla näytti tuo meidän pieni ainakin tämän mittauksen mukaan olevan, vaikka viimeksi oltiin melkein keskiviivalla. Terveydenhoitaja kuitenkin sanoi, että tulos saattoi kyllä johtua vain minin poikittaisesta asennosta sekä siitä, että olin oikeasti vaan todella kuivunut edellisen viikon vatsataudin jäljiltä. Seuraava käynti varattiin silti jo tammikuun loppupuolelle, toivottavasti tulos ei enää silloin näyttäisi samaa eikä pikkuisen kasvusta nousisi enempää huolta.


Mutta me aletaan pikkuhiljaa lähtemään laivalle ja risteilemään kohti Tukholmaa. Tämä mamma jatkaa siis tätä jouluna hyvin alkanutta nesteytys- ja ruokatankkauslinjaa vielä tämänkin viikon ja tänään otetaan tietysti heti suunnaksi perinteinen risteilybuffet. Toivottavasti siellä olisi kuitenkin ihan jotain muuta kuin jouluruokaa tarjolla..

Onko teillä muilla nuo kasvumittaukset heitelleet raskausten aikana?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

12 kommenttia:

 1. Noi legginsit on niin <3 Ajatellut itsekin kyseiset ostaa, mutta koon kanssa joutunut miettimään kun sivuillakin lukee että aavistuksen väljä mitoitus. Saako kysyä mitä kokoa sun legginsit on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun legginsit on kokoa M! Ilman raskautta käyttäisin varmasti kokoa S, mutta tämä M menee nyt tosi kivasti mahankin päälle eikä kiristele mistään :)

   Poista
 2. Mulla oli toisen raskauden aikana kans vkon 30 jälkeen tosi alarajoilla se sf mitta ja oli myös huolta siitä kasvaako tyttö tarpeeksi. Tyttö myös majaili lähes loppuun saakka poikittain masussa. Mutta kaikki meni lopulta hyvin kuitenkin. Tyttö oli tosin aika pieni syntyessään 2710g ja 47cm vaikka syntyi 38+6. Uskon että teilläkin menee kaikki kuitenkin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että teilläkin meni kaikki tosi hyvin, toivotaan että meilläkin huoli on turha ja kaikki menee niinkuin pitää! :)

   Poista
 3. Mulla on mitattu kerran (!) tässä raskaudessa sf-mitta! Saas nähdä mitä tällä viikolla tutkitaan, vaadin keskiraskauden lääkärin vaikkei se varsinaisesti olisi kuulunutkaan. Mukavaa reissua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei mullakaan kovin montaa kertaa ole mitattu, viimeksi paljon useammin kun neuvolakäyntejäkin oli vähän väliä. Meillä ei olekaan enää neuvolassa yhtään lääkärikäyntiä kun se loppuraskauden lääkärikin korvautuu meillä äitiyspolin lääkärikäynnillä :)

   Poista
 4. Me ollaan jouduttu rakenneultrasta asti käymään kontrolliultrissa parin viikon välein, kun mini oli silloin reilua viikkoa kasvussa jäljessä. Nyt mennään 36. viikolla ja vieläkin olis ainakin yks ultra edessä. Silti vauvasta tällä tietoa tulossa kolmikilonen. Hyvähän se on että tarkkaillaan, mutta tollanen usein lisää myös turhaa huolta. Sf-mitta on sen sijaan meillä kulkenut koko ajan keskikäyrällä. 😊 Varmasti teillä asia normalisoituu ja mini kasvaa ihan normaalisti! Joko sitten omilla käyrillään jos ei muuten!
  T. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa teillä usein kontrollikäyntejä tosiaan! Mutta onhan se kyllä hyvä, että tarkkaillaan säännöllisesti :) Toivotaan, että meillä kummallakin vauvat putkahtavat ihan normaalikokoisina maailmaan <3

   Poista
 5. Hei! Mulla sf mitta oli matala myös loppuraskaudessa ja se johtui ihan vain siitä että tyttö oli siro ja pieni. Syntyessään 2800g 48cm. Kasvu ja kehitys kunnossa. Täysin normaalia siis. Teillekin varmaan tulossa pikkuinen neiti. :) löysin blogisi vasta hetki sitten ja taapero&vauvaelämän aiheet kiinnostaa kovasti. Itselläni pieni vauvakuume nostaa päätään ja tyttö on yksivuotias. Mikä teidän lapsille tulee ikäeroksi? Onnellista loppuodotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi siis tosiaan olla, että meidän tytöstä on kanssa tulossa vaan pikkuinen. Mulla onkin nyt koko raskauden ajan ollut sellainen tunne, että tämä vauva olisi pienempi kuin veljensä aikoinaan. Meidän lapsille näyttäisi tulevan ikäeroksi 1v ja 11kk :) Kiitos!

   Poista
 6. Kaunis maha!! Oon edelleen niin kateellinen, näyttäisinpä mäki samalta ettei tarttisi olla tällänen sotanorsu :D

  Täälä on ihan samat fiilikset tuon synnytyksen kanssa että ei sektioon! Toivon että pääsen taas normaalisti vauvan punnaamaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, mullakin on kyllä sellainen olo että alan olemaan tosi iso jo! :D Toivottavasti päästään kummatkin synnyttämään alateitse! :)

   Poista