10. joulukuuta 2015

TASAN KAKSI VIIKKOA


Tasan kaksi viikkoa jouluun. Syksy alkaa ihan kohta olla paketissa, tänään kävin tekemässä toiseksi viimeisen tentin ja ensi viikolla olisi vielä yksi kun en sitä pystynyt sairastuttuani viime viikolla  tekemään. Tuntuu uskomattomalta huomata, että tässä tämä syksy nyt sitten alkaa olemaan. Syyskuun alussa ajattelin, että mitenhän tästä oikein selvitään, mutta niin me vaan ollaan selvitty. Kohta saadaankin vaan rentoutua kotona, katsella peiton alla muumeja ja käydä ulkoilemassa ilman kiirettä ja tarkkoja kellonaikoja. Hengailla yövaatteissa pitkälle aamun, oi että.

Meidän joulunlaitot on jääneet nyt aika vähäisiksi. Ikkunaa koristaa yksi joulutähti, parvekkeelle en ole tänä vuonna jaksanut viritellä minkäänlaisia valoja. Itseasiassa siellä on edelleen jopa kesäsisustusta, jota kukaan ei ole vaan jaksanut kantaa varastoon..

Tänään vietettiin päiväkodin joulujuhlia ja meidän pikkumies kulki siellä ihmettelevänä mukana. Ollaan tykätty pojan hoitopaikasta niin paljon ja pikkuhiljaa alkaa tuntua vähän haikealta, että muutaman kuukauden päästä toinen lopettaakin siellä jo kokonaan.


Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus leipoa viimein ne ensimmäiset piparitkin ja hankkia joululahjat suht valmiiksi ainakin kaikille lapsille. Miltonille ajateltiin vanhempina antaa vain yksi lahja ja ollaan tässä vähän mietitty Ikean leikkikeittiötä, uskon että voisi olla tuolle meidän pikkutyypille aika kiehtova lahja.

Jännä myös huomata miten paljon vähemmän aikaa ja intoa jää oikeastaan millekään kotona puuhaamiselle kun on päivät liikenteessä, siivoukset ja muut hommat jää ihan rästiin ja viikonloppuisin tulee helposti vaan oltua kun saa kerrankin hieman levähtää. Olen huomannut toteuttavani taas sellaista ihan kohta-ajattelua vaikka kuinka monen asian suhteen, suunnittelen jatkuvasti tekeväni jotain ja hetken päästä huomaan että en ole tehnyt sitä vielä seuraavanakaan päivänä. Ja niin se tekemättömien asioiden lista senkun kasvaa.


Mutta me täällä odotellaan niitä kaivattuja aurinkoisia pakkaspäiviä ja lumisateita, jotta päästäisiin nauttimaan valosta ja ehkä energisöitymään hieman enemmän itsekin myös vapaapäivinä.

Joululomalla toteuttaisin muuten kovin mielelläni teiltä tulleita postaustoiveita, joita ottaisin nyt ilomielin vastaan! Saa ihan ehdottaa mitä vaan aiheita mistä teitä itseä kiinnostaisi lukea. Muutamia toiveaiheita onkin jo odottelemassa ja esimerkiksi Miltonin vaatekaapista toivottiin juttua taas pitkästä aikaa, siitä ei olekaan kauheasti tullut viime kuukausina kirjoiteltua vaikka jonkinnäköistä uudistusta on ollut nyt pakko tehdä kun vaatekoossa on otettu taas harppaus eteenpäin.

Ja hei oikein ihanaa joulunodotusta teille!

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

2 kommenttia: