15. tammikuuta 2016

UUDET RATTAAT: BUGABOO DONKEY DUO

Havahduin vuoden vaihteessa tajuamaan, että vauvan tuloon on oikeasti enää aika vähän aikaa ja lastentarvikehankintojen suhteen pitäisi alkaa pistämään vähän vauhtia. Meillä on oikeastaan ollut hankintalistalla vaan neljä isompaa juttua: tuplarattaat, vastasyntyneen istuin Tripp Trappiin, juniorituoli Miltonille ja kantoreppu. Stokken Newborn Setin tilasin jo jokunen aika sitten odottelemaan ja nyt päätin sitten ryhtyä tuumasta toimeen rattaiden vaihdon suhteen. Miltonin vanhat rattaat lähtikin nyt eteenpäin ja tilalle tilasin uudet tuplarattaat, jotka otettiin testiin heti tänään.


Pohdintojen jälkeen päädyttiin hankkimaan meille Bugaboon Donkey Duo -rattaat. Olin lukenut niistä niin paljon hyvää joka puolelta, että jossain vaiheessa vaan vakuutuin siitä että kyllä ne olisi meillekin hankittava. Mietittiin erilaisia vaihtoehtoja, mutta halusin lopulta hankkia sellaiset rattaat jossa lapset kulkisivat vierekkäin. Päällekkäin tai peräkkäin olevat istuimet eivät vain jotenkin tuntuneet meidän jutulta. Uutenahan nämä rattaat ovat aika iso sijoitus, mutta käytettynä näitä ei tuntunut löytyvän mistään. Päätettiin myös panostaa rattaisiin, koska miehen ollessa töissä ei itselläni päivisin ole käytössä autoa, asutaan keskustassa ja liikutaan joka paikkaan (usein myös viikonloppuisin ruokakauppaan yms.) rattailla. Rattaat tulevat siis olemaan tulevinakin vuosina kovassa käytössä, joten tuntui järkevältä panostaa myös tupliin. Seisomalauta ei myöskään ollut meille erittäin vilkkaan taaperon kanssa vaihtoehto, meidän poikakun pysyisi siinä kerrallaan ehkä kaksi sekuntia ja lähtisi sitten heti juoksentelemaan jonnekin.

Nyt kun vauva ei vielä ole syntynyt, käytetään rattaita hieman kapeampana versiona yhdellä istuimella ja sivutavarakorilla. Pikkuisen saavuttua sitten levennetään rattaita ja laitetaan istuimen viereen vauvankoppa. Meidän edelliset rattaathan oli valkonahkaiset, mutta tällä kertaa halusin puolestaan mustat.


Varsinaisia käyttökokemuksia ajattelin kirjoitella vasta sitten kun näitä on oikeasti testattu kahdella lapsella ja rattaat on muutenkin tulleet vähän tutummiksi kaikkine säätöineen. Ensimmäinen vaikutelma on kuitenkin erittäin positiivinen, nämä tuntuu jotenkin tosi näppäriltä! Työntäminen oli kevyttä ja helppoa ja pyörät tuntuivat kääntyilevän tosi sujuvasti lumesta huolimatta. Istuimen kapeutta pohdin etukäteen, mutta hyvin mahtui tuo meidän vajaa kaksivuotias istumaan toppavaatteineen ja tuntui myös itse kovasti tykkäävän, kun istuinosan selkänojan sai nostettua mukavan ylös.

Me jatketaan täällä rattaisiin tutustumista, tällä hetkellä tuntuu että nämä oli kyllä ihan nappivalinta.

Onkos siellä muita joilla samat rattaat? Millaisia kokemuksia teillä on ollut?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSA, FACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA 

18 kommenttia:

 1. Ehdottomasti hyvä valinta <3 bugat on parhaat!!

  VastaaPoista
 2. Noi on kyllä niin näppärän näköiset pelit. :)

  VastaaPoista
 3. eikä sinäkin! oon jo pitkään pitkään pitkään kuolannut emmaljungan douple vikingeja ja vikingeja ja sitten molempia ja kun näistä donkeystä saa lukea koko ajan niin en tiedä pitäiskö munkin sittenkin vaihtaa haaveilun kohdetta! :D onhan toi kavennusjuttu kuitenkin niinkun ihan mahtava. oikeesti! onnea uusista rattaista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää on kyllä monikäyttöisyytensä puolesta ihan tosi lupaavan oloiset! Ja just kiva että pystyttiin ottamaan ne tällaisina kapeampina käyttöön jo nyt kun vauvaa vielä odotellaan :)

   Poista
 4. Noi on kyllä eri-ikäisten kanssa varmasti ihan loistavat ton muunneltavuuden takia!
  Tollai kori vaunuissa ois kans tosi kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kahdelle eri-ikäiselle lapselle nää tuntuu kyllä just passeleilta! :)

   Poista
 5. Onko noissa käännettävä työntöaisa? Meillekään tuskin tulee päällekkäin tai peräkkäin istuttava tai, että vauva olisi taaperon alla. Vierekkäin istuttava on inhimillisempi valinta :D
  Kokemuksia odotellaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työntoaisan korkeutta pystyy kyllä säätelemään, mutta ei se taida sillai alaspäin kääntyä jos sitä tarkoitat! :) Tarkempia kokemuksia tulossa tosiaan sitten jossain vaiheessa kyllä! :)

   Poista
 6. Onnea ihanista tuplista! T. Hieman kateellinen, mutta vain hieman, koska olen meidän carena gotlandeihin ollut tosi tyytyväinen, kun ovat vastanneet meidän tarpeita hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ja kiva että teilläkin ollut rattaat joihin on voinut olla tyytyväinen! :)

   Poista
 7. No käyttökokemus ei ole vielä kovin pitkä näin vauvan ja taaperon kanssa mut on kyllä tosi näppärät tuon muunneltavuutensa kanssa! Tänäänkin aamupäivällä lähdettiin kapealla versiolla vauvankopan kanssa ja iltapäivällä vaihdettiin lennosta tuplamoodiin kun nukutin molemmat rattaisiin. Pakkasten takia ei olla ulos vielä päästy tuplamoodilla testaamaan, nopeasti vaan käyty ulkona, asutaan ihan keskustassa. Toi leveys on aika passeli, tänäänkin yllätyin että mistä kaikista ovista päästiin kulkemaan eikä hissit tuota ongelmia. En toistaiseksi ole löytänyt näistä isompaa vikaa, ja myös päiväunia vaunuissa nukkuva taapero viihtyy kuppimallisessa istuimessa hyvin, eikä kapeus ole tuottanut ongelmia... Uskoisin että näillä pärjäis tämän pikkulapsiajan, jätin meille vaan pikkuiset Nanot matkarattaiksi lähinnä ulkomaanreissuja ym varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mäkin mietin mielessäni näitä pohtiessa, että se on helppo sitten lähteä liikkeelle ilman toista istuinta/koppaa tai toisinpäin ja vaihtaa lennosta! :) Meillä on kanssa vielä toiset rattaat varalla, jotka tosin alkaa jo vedellä pian viimeisiään mutta jotka on hyvä säästää just esim. ulkomaanmatkoja varten koska näitä uusia en kyllä uskaltaisi koneeseen laittaa heiteltäväksi/runnottavaksi :D

   Poista
 8. Mä en tiedä oonko jotenkin ihan sekasin kun oon päättänyt pärjätä ilman noita tuplia :D Ihan kaikki kanssaodottajat on ihan sitä mieltä, että ilman ei pärjää ja näistä kaikilla on muutaman kuukauden heitolla saman ikäinen esikoinen.. heh.

  Mä tosin en ole sanonut että emme varmasti hanki tuplia, vaan että se on sitten viimeinen vaihtoehto jos ei muuten näytä onnistuvan ;D Saa nähdä kuinka käy. Ihanan näköiset kuitenkin nämä teidän rattaat, tosi sirot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eikös teillä ollutkin auto käytössä päivisin, vai muistanko oikein? :) Sitten varmasti saattaa normirattailla pärjätä ihan hyvinkin! Ja tietysti riippuu myös lapsesta, että miten malttaa kävellä itse tai seisoskella seisomalaudan päällä, meillä kun se ei oikein olisi tuon pikkuriehujan kanssa mitenkään päin mahdollista vielä tässä vaiheessa :D

   Poista
 9. Kivan olonen blogi, ensimmäistä kertaa eksyin ja huomasin, että hyvin samanikäiset pojat meillä!:) Noi rattaat kyllä näyttää tosi näteiltä ihan ulkonäönki puolesta, mutta oon myös kuullut paljon kehuja toimivuudenkin kannalta! Täällä vasta kovasti toivotaan vauvaa, joten tuplien hankkiminen ei oo ihan vielä ajankohtasta, mutta sitten jos ja kun tarvitaan niin nämä ois kyllä haavelistalla! Mielenkiinnolla jään odottamaan käyttökokemuksia esim. siitä miten kulkee lumessa kahden kanssa ja pääseekö leveyden puolesta hyvin kauppoihin yms. :D

  VastaaPoista
 10. Hei! Millaiset käyttökokemukset vaunuista on tässä vaiheessa? Vieläkö molemmat mahtuvat kyytiin? Nämä ovat nyt listalla ykkösinä mulla tällä hetkellä, mutta hinta kyllä hirvittää.. Kiitos blogista!

  VastaaPoista