21. helmikuuta 2016

TÄYSIAIKAINEN RASKAUS

Raskausviikkoja tuli eilen täyteen 37+0 ja meidän vauva on nyt täysiaikainen. Laskettuun aikaan on tasan kolme viikkoa aikaa, mutta on hyvin mahdollista että meidän pieni on vielä kuukaudenkin kuluttua visusti mahan sisäpuolella.

Tällä hetkellä olo on jo todella paksu. Vielä jokin aikaa sitten puhelin ihmisille kuinka synnytys jännittää ja vähän ahdistaakin, mutta nyt ollaan päästy siihen pisteeseen että olisin valmis vaikka heti juoksemaan sairaalaan ja synnytyssaliin potemaan niitä ah niin ihania jättisupistuksia ilokaasumaskin kanssa. Olen valmis, koko perhe on valmis ja nyt vaan odotellaan koska tuleva kuopuksemme päättää tähän maailmaan saapua.


Tämä asukuvien ottaminen nyt vähän jäi tuonne raskauden alkupuoliskolle, mutta eilen pyysin miestä ottamaan muutamat kuvat ulkona lumipyryssä kun olin kerrankin laittanut jotain kivaa päälle. Nyt loppuvaiheessa on tullut käytettyä ihan rehellisesti vaan legginsejä ja mekkoja tai pitkiä paitoja eikä farkkujen änkääminen jalkaan kyllä enää oikein houkuttele. Tämä syksyllä ostettu Papun Kanto-mekko on osoittautunut tosi kivaksi nyt raskaanakin ja istuu päälle ihan mukavasti ilman mitään vöitäkään.

Tämä viikko on ollut fyysisesti aika rankka ja mietittiin jo miehen kanssa oliko ihan virhe ottaa poika päiväkodista pois jo nyt kun en itse kykene tällä hetkellä oikein mihinkään. Olen joutunut koko viikon pyytämään apua pojan hoitoon meidän kummankin vanhemmilta koska musta ei itsestäni ole oikein kokopäiväiseksi hoitajaksi ollut. Nyt on nimittäin päivittäin supistellut niin paljon ja voimakkaasti, että suurimman osan ajasta olen vain maannut ja kellotellut tuskastuneena supistuksia jotka alkavat yleensä puolenpäivän aikaan ja lopahtavat illalla. Voikohan tällaista oikeasti jatkua vielä viikosta toiseen ilman että synnytys oikeasti käynnistyy? Onneksi apujoukkoja on ollut saatavilla, oltaisiin muuten aika pulassa nyt.


mekko Papu - takki Monki - legginsit Asos Maternity - kengät Timberland - huivi Bikbok
- pipo Papu - laukku Michael Kors

Jatkuva supistelu on ottanut myös väsymyksen päälle ja mielialakin ollut tällä viikolla aika kireällä. Sanoin juuri miehelle, että nyt olen kyllä niin kateellinen kaikille niille jotka saavat ensimmäiset supistuksensa vasta synnytyksen käynnistyessä. Mutta niin se vaan taitaa olla, että toisille raskaus sopii ja toisille ei, täytyy nyt vaan olla onnellinen ettei tässä tämän suurempia mutkia ole tullut matkaan. Loppujenlopuksihan kaikki on mennyt tosi hyvin ja itsehän minä näistä oireista vaan kärsin, vauva tuntuu onneksi voivan oikein hyvin.

Nyt viikonloppuna mieliala on kuitenkin onneksi kääntynyt yllättävään nousuun ja olo ollut jotenkin tyynempi ja rentoutuneempi muutenkin. Tänään heräsin kahdeksan aikaan ihanan pitkiltä yöunilta ja muukin perhe alkoi heräillä vasta silloin. Saatiin kerrankin rauhassa syödä aamupalaa koko perhe yhdessä, mistä tuli kyllä niin hyvä mieli. Harvinaista herkkua meillä, yleensä kun poika herää niin aikaisin että toinen meistä jää vielä pariksi tunniksi jatkamaan unia.

Onkos teillä muilla ollut paljon supistuksia ennen varsinaista synnytystä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

15 kommenttia:

 1. Kyllä on. Ja paljon! Tervetuloa joukkioon. Minä saan vauvan nro 6 toukokuussa. ;)

  VastaaPoista
 2. mulla supisti vasta kun synnytys lähti käyntiin:D tsemppiä tulevaan ja voimia viimemetreille<3

  VastaaPoista
 3. Mul tuli vasta synnärillä ammeessa ekat. Epämääräistä ala-vihlontaa ja väsymystä oli, mut lähdin synnärille silti, kun oli jo yli raskaus ja jotenki oli fiilis, että nyt pitää mennä ammattilaisen käsiin. Ja siel tuli sit tulppa pois. Sit ammeeseen jossa supparit alkoi ja tään jälkee huomattiin, et vesiä ei oo ollenkaa enää ja tippoi vahvistamaan suppareit. Jne :D Et eipä synnärin ulkopuolella hirveesti ollu suppareit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin lähipiirissä suurimmalla osalla tullut supistuksia vasta kun synnytys on alkanut ja oon koko ajan miettinyt että mikähän mussa oikein on kun oon tällainen supistelija eikä mitään siltikään tapahdu! :D

   Poista
 4. Niin ihania kuvia, olet kaunis odottaja.<3
  Onneksi olet saanut apuja ja todella kurja että supistelee nyt noin paljon. Tsemppiä kovasti sinne supistuksien kanssa. Ja ei enää kauan kun saat pienen syliin, ihanaa.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Joo onneksi meillä on paljon apuja saatavilla!

   Poista
 5. Tsemppiä loppurutistukseen <3 oot kyllä kaunis mamma ja tosi kova asu!

  VastaaPoista
 6. Tsemppii <3 Mulla oli kans vikan kanssa noita suppareita jotka kesti monta tuntia mutta aina kuitenki loppuivat. Kun oli kestäny monta viikkoa niin yks ilta menin vaa käymää sairaalassa ja olin auki 4cm. pääsin saliin ja aamulla ne supparit loppuivat TAAS! Olin onneks sillon auki 6cm nii käynnistivät sen taas ja siitä 3h ja vauva oli maailmassa <3 Mut tiedän et toi on rankkaa :/

  Taisin nähdä sut tänää labrassa? Istuin tyttäreni kanssa sinun vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aih voi hyvinkin olla, olin kyllä labrassa tänään!! :D Hauska sattuma :)
   Sullakin on sitten ollut aika rankka loppuvaihe, kun monta viikkoa supistellut paljon ilman että synnytys kuitenkaan lähtenyt kunnolla etenemään, saa nähdä miten meillä käy! Kiitos :)

   Poista