7. maaliskuuta 2016

ARKI JA JAKSAMINEN

Nyt elellään jo maaliskuuta, mutta talven puolella tunnutaan menevän edelleen. Meidän taapero nukkuu onneksi todella kiitettävästi öisin, joten itsekin olen saanut yleensä ihan hyvät yöunet, mutta näin raskaana väsymys on silti ollut vähän jatkuvasti läsnä. Varsinkin tässä loppuvaiheessa on tuntunut välillä ihan ylitsepääsemättömän vaikealta pysyä hereillä päivisin ja joitain viikkoja sitten oli pätkä kun olisin vaan voinut nukkua kaikki mahdolliset hetket. Pianhan meillä alkaakin vauvan saavuttua taas yövalvomiset ja mielenkiinnolla odotan mitä tällä kertaa on luvassa, valvooko vauva kaiket yöt vai heräileekö vain muutamia kertoja syömään niinkuin veljensä aikoinaan. Esikoinenhan meillä on ollut ihan huippunukkuja vastasyntyneestä saakka ja koko vauva-aika meni ihan vaan muutamilla yöherätyksillä. Voi siis olla että tänä keväänä ei nukutakaan enää yhtä paljon kuin kaksi vuotta sitten. 

Neuvolan suosituksesta on nyt raskausaikana tullut syötyä D-vitamiinia ja foolihappoa ja olen yrittänyt parhaani mukaan kyllä syödä päivittäin riittävän ravitsevasti ja monipuolisesti. Nyt lopussa ruokahalu on kuitenkin huomattavasti vähentynyt ja välillä on pitänyt ihan muistutella itseään syömään säännöllisesti, nälän tunnetta kun ei ole enää samalla tavoin tuntenut. Herkut kyllä ovat maistuneet..


Me lähdettiin nyt kevääksi mukaan Vermanin yhteistyökampanjaan ja saatiin testiin Minisun D-tippoja sekä Rela Dropseja (+D3), joita olisi tarkoitus lähteä testailemaan meidän tulevan vauvan kanssa, kunhan tuo pieni nyt päättää tuolta maailmaan putkahtaa. Minisun- ja Rela-tuotteethan sopivat molemmat koko perheelle käytettäväksi ja D-vitamiini onkin kuulunut tippamuodossa myös esikoisemme päivittäiseen vitamiininsaantiin vauvasta saakka. Miltonin ollessa ihan pieni käytettiin myös Rela-tippoja kun toinen kärsi hieman vatsavaivoista varsinkin iltaisin ja onhan nuo maitohappobakteerivalmisteet olleet meillä apuna myös kaikkien pojan lukuisten korvatulehduksien hoitoon syötyjen antibioottikuurienkin rinnalla. Meidän esikoisen vauva-aikana vitamiinisuositukset olivat aikalailla samanlaiset kuin nyt ja herkästi meillekin suositeltiin juuri maitohappobakteerivalmistetta D-vitamiinin rinnalle.


Nämä uudet Minisun D-tipat sisältävät siis oliiviöljyä (extra-neitsytoliiviöljyä) ja ovat siksi luonnollisempia. Yleensähän vastaavissa tuotteissa käytetään pitkäkestoista MCT-öljyä, joka on peräisin kookos- tai palmuöljystä. Näissä uusissa on nyt myös lisäksi helppo pipettiannostelu. Vauvoillehan  suositellaan Suomessa 10 mikrogramman annosta päivittäin ympäri vuoden.

Rela Drops +D3 -maitohappobakteeritipat taas lisäävät vauvojen vastustuskykyä ja samalla turvaavat myös tuon D-vitamiininsaannin. Tässä on myös muutettu tuo purnukka tuubiksi, jotta se olisi mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja tipat saisi annosteltua helpommin. Nämä voi ottaa käyttöön heti kun vauva on kahden viikon ikäinen ja tuolloinhan niitä masuvaivojakin saattaa alkaa jo aika usein pienillä ilmaantumaan.

Nyt vaan kevään tuloa ja valon lisääntymistä odotellessa. Ja tietysti sitä vauvaa, jota täällä odotellaan jo kuin kuuta nousevaa.

Millaisia vitamiineja teidän perheessä käytetään?Yhteistyössä Verman

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

6 kommenttia:

 1. Mä oon tosi huono ottamaan itse mtään vitamiinilisiä, mutta pojalle annan d-vitamiinia pikkuruisena pillerinä. Tosin en ihan joka päivä muista mutta pyrin siihen :D Muita vitamiineja uskon että aika hyvin saa ruoasta, sillä syö niin monipuolisesti kaikkea :)

  Mä oon muuten viikon verran joka päivä avannut instan aamulla ja oottanut sun synnytysuutisia ;) mutta kyllä niistä pian kuullaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instan puolelle varmaan uutisia tuleekin päiviteltyä ensimmäisenä, toivottavasti pian päästään synnyttämään jo! :D

   Poista
 2. A-muru syö pureskeltavia vitamiini tabletteja joissa on aina aamuisin. :) Tsemppiä sinne odotteluun - jännitän Instan äärellä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, toivottavasti odotus on ihan pian ohi :)

   Poista
 3. Jospa pieni tulisi maailmaan torstaina!

  VastaaPoista