4. maaliskuuta 2016

EROT RASKAUKSIEN VÄLILLÄ

Laskettuun aikaan on enää viikko aikaa ja täällä kotona makoillessa olen taas alkanut lueskelemaan blogin arkistoja ja palaillut kahden vuoden takaisiin fiiliksiin. Niin se aika vaan tuntuu kultaavan muistot, sillä olin jo ehtinyt unohtaa miten raskaita nämä ihan viimeiset viikot oikeasti ovatkaan ja lueskellessani vanhoja tekstejäni huomasin että aika samoilla fiiliksillä mennään taas.

Päällimmäisenä on kärsimättömyys, en millään jaksaisi enää odottaa että saataisiin vauva mahan tälle puolen, kroppa palautuisi taas omaksi itsekseen ja mieliala tasaantuisi. Poikaa odottaessa mulla oli ihan tosi pahoja mielialavaihteluja lopussa ja tälläkin kertaa mieli on ollut kyllä aika ailahtelevainen, joskin ei ainakaan vielä ihan yhtä pahaa luokkaa. Tällä hetkellä päivät tuntuvat vähän vaihtelevan, eilen oli suht virkeä olo ja kävin jopa vähän kaupungilla kun taas tänään ei ole tehnyt mieli tehdä yhtikäs mitään. Pojan kanssa on tullut yritettyä puuhailla, mutta mitään siivousvimmoja ei täällä ole kyllä tässä raskaudessa juuri missään vaiheessa näkynyt. Olen ottanut tavoitteeksi täyttää ja tyhjentää tiskikoneen kerran päivässä ja pestä ehkä koneellisen pyykkiä, mutta muuten meidän perheen miehet on kiitettävästi hoitaneet muut siivoukset kuten imuroinnit ja lelujen keräilyt.Vauva on ihan tuloillaan, supistelee epäsäännöllisesti mutta kivuliaasti ja oikeastaan joka ilta olen luullut yöllä lähteväni jo synnyttämään, mutta vielä täällä ollaan yhdessä koossa. Maha on mielestäni valahtanut ihan silmiinpistävän alas, vähäinenkin kyykisteleminen sattuu ja vauvan liikkuessa tuntuu välillä kuin toinen olisi jo osittain ulkona. Viimeksi ei edes tuntunut, että esikoinen olisi missään vaiheessa ollut näin alhaalla ja tässä vaiheessa kävin viimeksi vielä lenkkeilemässäkin, nyt ei kyllä lenkit enää onnistuisi.

Jännää miten erilaisiksi nämä raskaudet lopulta osoittautuivat mahan muodosta lähtien. Siinä missä viimeksi maha oli terävä eteenpäin työntyvä pyöreä pallo niin tällä kertaa se on kasvanut sellaiseksi muhkeaksi ja sivusuuntaan leveneväksi. Voikohan lapsen sukupuolella tosiaan olla niin paljon vaikutusta vatsan ulkomuotoon? Itse ainakin näen tämän nykyisen vatsan niin selkeänä tyttömahana kun vertaa viime raskauden mahaan, joten ehkä meille tosiaan on aika varmasti tulossa tyttö.


Tässä vielä loppuun vertailukuvaa viime raskaudelta. Ensimmäinen kuva on otettu kuukautta ennen laskettua aikaa ja toinen kuva viikolla 41+1 eli päivää ennenkuin lapsivettä lähti tulemaan. Näytin siis aivan erilaiselta eikä maha tuossa viimeisessä kuvassa edes näytä kovinkaan laskeutuneelta kun vertaa tähän tämänhetkiseen olomuotoon.

Miten muut odottajat jakselee? Onko teillä mielestänne selkeästi "tyttö- tai poikamaha"?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

15 kommenttia:

 1. Epäillään poikamahaksi koska oon aika lailla pyöreä ja eteenpäin työntyvä. Ahdistaa henkeä enemmän, potkii todella paljon enemmän, mutta taitaakin olla vielä ihan miten sattuu kun tyttö viime raskaudessa tosi aikaisessa vaiheessa rv tarjonnassa. Ei olla otettu selville kumpi siis tulee. Olen myös todella paljon malttamattomampi (jos voi olla). Potkut tulee melkein läpi asti ja tuntuu välillä ikävältä. Supistuksia eikä mitään ennakoita ole ja nyt ollaankin menossa viikonloppuna mökille saareen. Vähän on jännät paikat reissun suhteen!

  Odotan kovasti milloin teidän pieni syntyy, sillä taas tuntuu oma synnytys lähentyvän 😊 Terv. Rv 33+1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinnekin viimeisille viikoille, jänniä aikoja! Täällä vielä odotellaan ja jännäillään :)

   Poista
 2. Niin ihana tuo sun kumpu ja aika on mennyt hurjan nopeasti. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.. :) On kyllä mennyt ihan huojauksessa nämäkin 9kk!

   Poista
 3. Mulla oli selkeät poikamasut molemmista, takaapäin ei nähnyt että olisin raskaana :). Poika syntyi viikko sitten ja masua mukamas nyt jo ikävä:-D. Mutta pakko sanoa että kyllä oma kroppa on ihana, pääsee kulkemaan huomattavasti kevyemmin :-).

  Tsemppiä loppuaikaan, pian se pieni sieltä tulee ja oma kroppa on takaisin (:

  -mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon onnea teille pienestä pojasta!! :) Oi mä niin odotan, että pääsee taas liikkumaan oman kropan kanssa! :D

   Poista
 4. Omaankin silmään itellä on selkä tyttömaha verrattuna edelliseen poikamahaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisilla se vaan näkyy ilmeisesti niin selkeästi kumpaa odottaa! :)

   Poista
 5. Aivan ihana tuo sinun masusi.♥
  Mulla on olleet mahat erilaiset, tytöstä levinneet ja pojasta tulleet ehkä enemmän eteen. Ei mikään järisyttävä ero, mutta sellainen kuitenkin että sen on huomannut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Mullakin ainakin omasta mielestä selkeä ero näissä mahoissa, varsinkin kun kuvia vertailee vierekkäin!

   Poista
 6. Supistellut on kuukauden päivät, mutta niin vain täysaikasuus saavutettiin! :) Maha on tosi samanlainen, painoa tullut nyt 4kg, eskoisesta oli tullut tähän mennessä 7kg. Mutta muuten tässä raskaudessa on ollut hurja läjä murheita, joita en halua julkisesti rustata. Nyt pääsee taas lenkillekin kun pakkolepo on ohi, jee! :)

  Tsemppiä sinne, kuitenkin varmasti enää päivistä kysymys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä että siellä ollaan täysiaikaisia jo! :) Mulla on tullut molemmista aikalailla saman verran painoa, vaikkakin kerääntynyt selkeästi kroppaan vähän eri paikkoihin :)

   Poista
 7. Mulla oli niin selkeä poika maha, että ei sukupuolen salailut toiminut missää vaiheessa :D Kai se sukupuoli voi määrittää massun muodon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin joskus että tää on vanhan kansan höpöhöpö-juttuja, mutta niin se vaan näyttää siltä että täälläkin on nyt tyttömaha ja viimeksi selkeä poika! :D

   Poista