27. maaliskuuta 2016

KUULUMISIA VAUVAKUPLASTAIso kiitos kaikista onnitteluista, joita olette tänne ja instagramin puolelle laittaneet. Meidän vauva on nyt kolmen päivän ikäinen ja päästiin eilen kotiutumaan sairaalasta. Blogi eli viimeisen viikon ennen vauvan syntymää hiljaiseloa, koska olin rehellisesti sanottuna henkisesti ja fyysisesti ihan finaalissa nuo viimeiset päivät. Olin niin väsynyt ja loppu raskauteen, etten jaksanut enää oikein mitään ja jokainen päivä tuntui pieneltä selviytymistaistelulta.

Instan puolelle (@yhteenkasvettublogi) tuli kuitenkin kuulumisia vähän päiviteltyä ja sieltä moni huomasikin, että jouduttiinkin ihan muutama päivä ennen synnytystä Miltonin kanssa lastenosastolle yhdeksi yöksi. Tuossa vaiheessa alkoi olla jo itku kurkussa, poika kärsi hengitysvaikeuksista ja oma jaksaminen oli oli valmiiksi ihan piipussa. Yritin siinä samassa rytäkässä kärvistellä kipeiden säännöllisten supistusten kanssa ja saatiin tosissaan jännittää joutuisinko lähtemään keskellä yötä lastenosastolta synnytysosastolle, mutta nuo supistukset sitten lopahtivat eikä olleetkaan käynnistäneet yhtään mitään.

Mutta tosiaan, kahden päivän käynnistelyn tuloksena meidän pieni tyttö viimein saapui tähän maailmaan ja kaikki meni lopulta oikein hyvin, olin onnellinen että pääsin synnyttämään tällä kertaa alateitse eikä sektiolle ollut tarvetta. Meidän pikkuinen on aivan ihanan valloittava pieni neiti, johon ollaan kaikki niin rakastuneita. Tyttö oli kuin olikin ylimenevistä viikoista huolimatta pienikokoinen (3204g & 50cm) ja tuntui heti jotenkin todella heiveröiseltä, isoveli kun painoi syntyessään melkein vajaan kilon enemmän.

Muutaman päivän ajan siis oleskeltiin sairaalassa ja itsellä oli jo kova kiire kotiin, joten onneksi päästiin eilen kotiutumaan. Meidän synnytysosastolla oli parhaillaan päällä vierailukielto influenssakauden takia, mikä koski myös vauvojen sisaruksia eikä meidän harmiksi Milton päässyt osastolle muutakuin osaston ulkopuolelle kerran pikaisesti moikkaamaan. Toinen olikin sitten muutaman päivän ajan isovanhempien luona hoidossa, jotta mies pääsi käymään sairaalalla meidän luona. Itselläni olikin ihan kamala ikävä esikoista koko sairaalassaolon ajan, menin kuitenkin sairaalaan jo keskiviikkoaamuna ja vasta lauantaina iltapäivästä päästiin kotiin. Melkein neljä päivää erossaoloa tuntui aika raastavalta.

Nyt ollaan kuitenkin kotona ja isoveli on ottanut pikkusiskon oikein hyvin vastaan, näyttelee tälle tärkeimpiä lelujaan, silittelee ja haluaa halata. Pientä haastetta tuo kuitenkin se, ettei tuo meidän lähes 2-vuotias vielä oikein ymmärrä että vauva on todella pieni eikä sitä voi halata ihan samalla voimalla kuin aikuisia tai isompia lapsia. Siksi saadaankin olla nyt aika valppaana täällä kotona. Mies jäi kuitenkin kuukauden mittaiselle isyyslomalle vauvan synnyttyä, joten meitä on täällä onneksi kaksi vanhempaa vielä jonkin aikaa.

Kaikenkaikkiaan oma olo on tällä hetkellä aika ihmeellinen. Pitkä ja piinaava raskaus ja odotus on nyt takana, oma pieni tyttöni on vihdoin täällä ja meistä on tullut nelihenkinen perhe. Sanoin tänään aamulla miehelle, että nyt meidän elämästä ei oikeasti puutu enää mitään, me ollaan saatu kaksi upeaa lasta, kaikki se mitä toivottiinkin. Mutta me jatketaan nyt tuohon pieneen tuhisijaan tutustumista ja otetaan rennosti seuraavat päivät, kirjoittelen tarkempaa synnytyskertomusta vielä tässä lähiaikoina.

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

24 kommenttia:

 1. Ihanaa vauvantuoksuista arkea teille!<3

  VastaaPoista
 2. Oi miten suloinen pieni teillä on! Paljon onnea teidän ihanalle perheelle!<3

  VastaaPoista
 3. Niin suloinen pieni <3 onnea vielä hirmuisesti! :*

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea vielä tätäkin kautta <3

  VastaaPoista
 5. Hän on kyllä niin mahdottoman suloinen ja kaunis vauva.♡ Ihanaa vauvantuoksuista arkea sinne.♡

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia <3 Mäkin jopa aktivoiduin tänne, alku oli hiukan haastava meillä. Ihanaa vauvakupla arkea teille <3

  VastaaPoista
 7. Tyttönen on niin suloinen... Paljon onnea vielä koko perheelle <3.
  Terv. Anne

  VastaaPoista
 8. Onpa teille suloinen vauva! Oikein paljon onnea :)

  VastaaPoista
 9. Onnea! Löysin vasta ihan hiljattain tämän blogin ja jään mielenkiinnolla seurailemaan teidän kuulumisia. Meillä on tytöt 2v ja 2kk, joten todennäköisesti aika samanlaista arkea meillä eletään.
  Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ollaan samassa elämäntilanteessa! Tervetuloa seurailemaan :)

   Poista
 10. Paljon onnea pienokaisesta! <3 Ihania aikoja nuo! Liityin blogisi lukijaksi =)

  VastaaPoista