16. maaliskuuta 2016

LASKETTU AIKA

Niin se laskettu aika tuli.. ja meni. En ole vieläkään synnyttänyt, vaikka niin kovasti tälläkin kertaa luultiin että vauva tulisi maailmaan ajoissa ja neuvolassakin kovasti puhuttiin että tuskin menee laskettuun aikaan saakka. Tällä hetkellä viikkoja on jo 40+4 ja edelleen vaan vauva viihtyy visusti mahan sisäpuolella. Olen selkeästi kunnon hautojamamma, siellä nuo pienet pysyy vaikka kuinka alhaalla oltaisiin ja jatkuvasti tuloillaan.


Pakko sanoa, että ei tässä mielialat viime päivinä enää kovinkaan positiiviset ole olleet. Muistan kuinka viime kerralla olin todella itkuherkkä lasketun ajan jälkeen, mutta tällä kertaa olen ollut vain hyvin kiukkuinen. Mieliala saattaa vaihdella paljon yhdenkin päivän aikana, aamut jaksaa yleensä olla vähän paremmalla tuulella mutta iltaisin olen kyllä ollut niin herkkä kaikelle.

Jokainen päivä kuluu niin hitaasti, kävely sattuu ja sohvalta nouseminen sattuu eikä mikään vaate tunnu enää mahtuvan päälle. Pitäisi varmaan keksiä mahdollisimman paljon tekemistä jotta saisi muuta ajateltavaa, mutta ei oikein ole energiaa yhtään mihinkään. Kävelykin tuntuu jo niin raskaalta ja menee vaan yhdeksi puuskuttamiseksi, kun saa jatkuvasti niin kipeitä supistuksia aikaan. Jotka siis vaan alkavat aina loppuakseen hetken kuluttua. Pojan kanssa ollaan nyt kuitenkin yritetty käydä päiväsaikaan aina jossain, pikkumieskin kun vaan turhautuu pelkästä sisälläolosta.


En tiedä mikä siihen lopulta oikeasti vaikuttaa, miksi toisten lapset syntyvät järjestäen aina viimeistään laskettuna aikana ja toiset äidit senkun odottavat ja odottavat vauvojaan. Viimeksi olin vielä malttamattomampi ja yritin kaikenlaisia keinoja synnytyksen käynnistämiseksi ilman minkäänlaisia tuloksia, mutta tällä kertaa en ole jaksanut oikein muuta kuin odottaa. Mistään käynnistely-yrityksestä ei tuolloinkaan tuntunut olevan apua ja synnytys sitten lopulta käynnistyi kun oli käynnistyäkseen, vaikka ei sitten kyllä edennytkään niinkuin olisi pitänyt. Viimeksi olin myös varmasti malttamattomampi senkin takia, ettei voinut yhtään tietää koska lapsi tulisi kun taas tällä kertaa sitä osaa jo vähän veikata että tässä saattaa oikeasti vielä mennä kun esikoinenkin syntyi lopulta vasta 41+3.


Eniten pelkään ehkä sitä, että tämäkin vauva on kääntänyt itsensä virhetarjontaan ja lopulta mennään taas sektioon. Ja aina mitä pidemmälle raskausviikoissa mennään niin sitä suurempihan tuo riski erilaisille synnytyskomplikaatioille on.

Lohduttavaa kuitenkin on ajatus, että maksimissaan puolitoista viikkoa tässä joutuu enää kärvistelemään ja viimeistään pääsiäisenä vauvaa aletaan auttelemaan ulos maailmaan. Ainakaan meille ei enää näytä olevan tulossa kovinkaan pienikokoista lapsosta, tytöllä kun on tässä vielä aikaa kasvatella painoaan ja viime neuvolakäynnilläkin sf-mitta oli vaan noussut, joten jonkinlaista viime hetken kasvuspurttia on selkeästi meneillään.

Onkos siellä muita joilla on odotukset mennyt reippaasti yli lasketusta ajasta? Miten olette saaneet ajan kulumaan nämä viimeiset viikot? Oletteko yrittäneet käynnistellä synnytystä joillain kotikonsteilla?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

34 kommenttia:

 1. Meillä Mila meinasi koko ajan syntyä ennakkoon, mutta lopulta synnytys käynnistyi viikkolla 41+3. Muistan, että lenkkeilin paljon oman jaksamisen rajoissa :) Tsemppiä synnytykseen!

  VastaaPoista
 2. Voi, tiedän tunteen. Viime maaliskuussa itse ison mahan kanssa odottelin milloin tyttö syntyy. Tyttö syntyi 40+6. Paljon tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 3. Meidän tyttö syntyi rv 41+4 ja muutaman päivän ehdin kyllä jo turhautua ja kokeilla kaikkia mahdollisia kotikonsteja, vaikka niistä ei kyllä apua ollut. Uskon, että täällä synnytys lopulta käynnistyi heti, kun sain yliaikaiskontrolliajan selville ja pelkäsin käynnistystä hirveesti. Lisäksi jälkeenpäin ajateltuna oli ihan hyväkin, että jouduin odottelemaan niin olin henkisesti vielä valmiimpi ja pikkunen ehti kasvaa vielä hiukan isommaksi. :) Toivottavasti teillä pikkunen päättäis tulla pian maailmaan! Tsemppiä synnytykseen!
  T. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Hyvä että teillä kaikki lähti luonnollisesti käyntiin!

   Poista
 4. Mun kaveri kertoi syöneen kahtena perättäisenä päivänä kokonaisen tuoreen ananaksen ja sillä oli käynnistynyt ja mun isi kertoi (ihan muussa yhteydessä) että pitää syödä paljon ananasta koska se häätää loiseliöitä kehosta - liekö siinä sitten se miksi saattaa synnytys käynnistyä tuoreella ananaksella :D meidän esikko synty 39+5 ja nyt toivon että tämä menis yli tai ali, ettei vaan tulisi samaa syntymäpäivää :D valitettavasti en voi parempaa vertaistukea antaa :( hurjasti tsemppiä loppuun! Ps. Näytät upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, itsestä kun tuntuu että näytän vähän vähemmän upealta tällä hetkellä :D Ananasta mäkin taisin viime raskaudessa kokeilla!

   Poista
 5. Meillä aika meni naapurin kiusan kanssa taistellessa, ei kiva, mut aika meni :D

  Me saatiin synnytys käyntiin laskettuna päivänä: tuskaisella kävelylenkillä, seksillä ja saunalla :D Siinäpä ne tais netin vinkit tulla kerralla kokeiltua. Portaitakin kävelin 6-kerrokseen eessun taassun melkein päivittäin, sillä ei ollut ennen la:ta mitään vaikutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla että kaikki yritykset tehoaa vasta siinä vaiheessa jos synnytys on muutenkin käynnistyäkseen!

   Poista
 6. Meiän esikoinen syntyi 41+6 ja ihan vaan sillä että odotettiin. Mitään vippaskonsteja en jaksanut erikseen kokeilla vaikka odottelu olikin ihan tooooodella turhauttavaa :D ja ihan ite alkoi synnytys eikä onneks tarvinu käynnistellä.toinen tuli rv 40+4.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kyllä turhauttavaa, varsinkin kun ei voi yhtään tietää koska tulee!

   Poista
 7. Löysin äskettäin blogisi, ihana lukea näitä ja elää mukana odotusta - vielä hetken. Mulla meni myös reippaasti yli ja olin ihan kauhean turhautunut. Koko viimeisen odotuskuukauden olin kauhean äkäinen, enkä halunnut edes nähdä ketään muuta, kuin miestäni. :D No, sentään miestä siedin! Meidän neiti päätti tulla maailmaan rv 41+5, vaikka kuinka sain kuulla, että "sinä synnytät ihan kohta" jo viikolta 37 lähtien... Vauva oli laskeutunut ihan kunnolla ja kohdunsuukin auki pitkään, mutta niin vain reippaasti mentiin yli. Rv 42+0 olisi ollut jo aika kalvojen puhkomiseenkin. Jos minkään kikka kolmosen perään liputan niin se on rentoutuminen, toisen hellä kosketus, joku ihana hemmotteluhetki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin ollut vauva alhaalla ja tuloillaan mutta ei vain ole halunnut vielä ulos :) Rentoutuminen on kyllä oikeasti varmaan paras keino!

   Poista
 8. Seuraavaan päivään kiintymisestä voisi olla apua!

  Itse mietin aina, että jos vauva syntyy huomenna, on vaikka sunnuntai ja tulee sunnuntailapsi, jee! Ja että millainen sää silloin on, ja miltä tuo päivämäärä näyttäisi kakun päällä.

  Koska olisihan nyt aika hienoja päiviä tulossa: pääsiäispäivä! Toinen pääsiäispäivä! Kiirastorstai! Sunnuntailapsi!

  Eli sellaisia ajatusleikkejä tein, ja siellä kauempanakin olevat päivät alkoi tuntua hyviltä.

  Kaislakerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, olenkin koittanut ajatella että olisihan se pääisiäisvauvakin kiva vaikka sinne onkin pitkä aika odottelua :)

   Poista
 9. Mulla meni tosiaan ekasta se 42+2 kunnes lopulta käynnistyksellä tuli poika maailmaan. Kaikkeni yritin jumppapallolla hyppimisestä siivoamiseen ja ei mitään. Tässä raskaudessa aattelin ottaa vaan rennosti ja juoda vadelmalehtiteetä :D tosin toivon että vauva pysyisi mahd pitkään mahassa nyt jo kipeistä supistuksista huolimatta jotta saisin koulun kevään osalta käytyä kokonaan :D paljon jaksamista viime hetken odotukseen!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla ollutkin sitten pitkä odotus viimeksi, kiitos paljon <3

   Poista
 10. Varmasti jo turhauttaa ja haluaisi niin kovasti pienen syliin. Valtavasti tsemppiä loppuun.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en kyllä yhtään jaksaisi odottaa meidän pientä <3

   Poista
 11. Tsemppiä loppuodotukseen, onneksi olet jo maalisuoralla ja palkinto on pian sylissä <3

  VastaaPoista
 12. Ei muuta kuin ihan tosi paljon jaksamista <3 Meillä molemmat syntyneet hieman ennen laskettua aikaa, joten voin vain kuvitella miten tuskaista on mennä reippaasti yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset vaan tuntuvat kantavan lapsia kauemmin ja selkeästi mä kuulun niihin mammoihin, ei voi mitään! :D kiitos <3

   Poista
 13. Jänniä aikoja elellään, täällä odotellaan ensimmäistä, nyt 40+1 ja täälläkin on tuntemusten perusteella oltu tuloillaan jo pitkän aikaa! Toivottavasti sairaaloissa on riittävästi henkilökuntaa pääsiäispyhinäkin, jos sinne asti menee o.O Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän silloinkin ole henkilökuntaa täysmiehityksellä kun synnytyksistä kyse! :)

   Poista
 14. Mulla oli laskettuaika päivää ennen sua ja edelleen täälläkin ollaan yhdessä kasassa, esikoista odotan. Saunomista, seksiä ja akupainantaa on yritetty. Eilen kävin shoppailemassa nelisen tuntia, väsyneeksi vain sain itseni. Mahan kovettumisia on enemmän kävellessä, muuten mulla ei ole supistuksia ollut ollenkaan. Tuota ananaksen syöntiä voisi vielä kokeilla :) Tänään totesin että onneksi vauvalla ei ole enää montaa syntymäpäivävaihtoehtoa jäljellä, ensi viikolla pitäisi syntyä! Tsemppiä loppuodotukseen. Olen käynyt blogiasi lukemassa jo pidempään, on kiva kun ollaan oltu raskaudessa samassa aikataulussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oot tykännyt lukea :) mutta tällä viikolla pitäisi sitten meidän kummankin vauvat syntyä mikäli teillä ei ole jo pieni tullut!

   Poista
 15. Moikka! Mulla molemmat lapsoset syntyivät rv 42+0. Hermot oli koetuksella molemmilla kerroilla ja henkinen kantti oli lopussa.. Mies joutui kärsimään kiukkuisuuteni vuoksi. Itselläni ei auttanut juuri mikään odotteluun.. Malttamaton, kun olen. Kaikista eniten ärsytti ja kiukutti toisten vauva-uutiset (tiesin toisten laskettujen aikojen olevan myöhemmin kuin omani) sekä sukulaisten kyselyt "joko polttelee?" "Vieläkö yhdessä kasassa?" Jne. Ainut keino oli sulkeutua kokonaan kotiin eikä liikkua minnekkään tai vastata puhelimeen :D mutta tässä minulla nyt on 2 v 7 kk ja 5 vko olevat tyttöset :) jos vielä joskus kolmannen lapsen haluaisimme ja se meille suotaisiin, lisäisin laskettuun aikaan suoraan pari viikkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta, muut näyttää vaan synnyttävän ja minä senkun odotan :D Mäkään en kyllä tämän jälkeen enää laskettua aikaa varmaan paljastaisi, kun ei sillä mun kohdalla näytä olevan merkitystä! :D

   Poista
 16. Sain rv 39+ supistuksia aikaan vadelmanlehtiteetä juomalla ja nännien hieromisella, mutta aina ne supparit loppuivat melko pian. Synnytys käynnistyi itsekseen sitten eräänä yönä.. :)tsemppiä synnytykseen jos vauva ei vielä ole syntynyt! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vielä ollaan maha pystyssä täällä.

   Poista