9. maaliskuuta 2016

ODOTTELUA


Odottavan aika on niin pitkä. Mitä vähemmän päiviä laskettuun aikaan on, sitä hitaammin kello tuntuu käyvän. Me täällä vietellään kotipäiviä pikkumiehen kanssa ja vaikka vauva painaakin jo todella alhaalla niin supistuksia on nyt taas ollut sen verran vähemmän, että olen pystynyt hoitamaan poikaa onneksi ihan yksiksenikin.

Oma mieliala vaihtelee ihan päivittäin. Välillä kaikki tuntuu raskaalta ja uuvuttavalta, kun taas toisina päivinä ääni kellossa on ihan toinen. Ollaan nyt yritetty kehitellä joka päivälle aamupäiväksi jotain, nähdä ystäviä tai käydä perhekahvilassa yms. jotta pysyisin itse pirteänä ja Miltonkin saisi energiaa purettua.


Tänään neuvolassa mua kehoitettiin nyt vaan nauttimaan näistä viimeisistä hetkistä yhden lapsen kanssa ja vaikka olisin jo täysin valmis toivottamaan vauvan tervetulleeksi meidän joukkoon, niin olen silti yrittänyt nauttia näistä hetkistä. On ollut oikeasti ihanaa saada olla Miltonin kanssa taas kotona ja itsestä on tuntunut hyvältä, ettei ole tarvinnut olla niin paljoa pienestä erossa. Poikakin tuntuu selkeästi viihtyvän taas kotona ja on ihana nähdä toinen noin tyytyväisenä.


Meidän päivät kuluvat oikeastaan aika samalla kaavalla. Nukutaan yleensä seitsemään, jolloin Milton kömpii viereeni meidän huoneeseen ja köllötellään yhdessä sängyssä vielä jonkin aikaa ilman mitään kiirettä. Noustaan rauhassa ylös, katsellaan lastenohjelmia ja syödään aamupalaa. Vaikka tuo meidän taapero onkin kovin meneväistä sorttia eikä kauaa paikallaan viihdy, niin nyt lähempänä kahden vuoden ikää meilläkin on alkanut näkymään jo pieniä rauhoittumishetkiä päivien aikana.

Aamupalan jälkeen ollaan sitten yleensä pikkuhiljaa lähdetty liikkeelle. Välillä isovanhemmat ovat käyneet Miltonin kanssa puistoilemassa niin että olen itse saanut levättyä tai tehtyä jotain täällä kotona mikä on ollut kyllä tosi mukava apu. Joinain päivinä väsymys iskee vähän isompana ja vaikken yleensä nuku päiväunia koska menen niistä niin tokkuraiseksi niin tänään olin kyllä sen verran loppu, että nukuin pojan kanssa yhdessä unet ja heräilin hetkeä myöhemmin hölmistyneenä kippurasta lastensängystä. Mutta teki kyllä hyvää.


Neuvolassa kaikki oli nyt enimmäkseen entisellä mallilla, lähinnä juteltiin loppuraskauden mielialanvaihteluista ja arjen jaksamisesta yleensäkin. Mittausten mukaan vauva tuntui kuitenkin muutaman viime viikon aikana ottaneen jonkinlaisen kasvuspurtin ja terveydenhoitaja veikkasi että aiemmin arvioidun pienen vauvan sijaan meille olisi sittenkin tulossa ihan keskikokoinen lapsonen. Mutta saa nähdä, nuo mittaustuloksethan saattavat aina vähän muutenkin vaihdella ja vauvan todellisen koon näkee oikeasti lopulta vasta syntymän jälkeen.

H-hetki siis lähenee ja vaikken laskettuun aikaan mitenkään kovin fiksoitunut ole, kun edelliselläkin kertaa mentiin reippaasti yli niin kyllä se silti jännittää yhä enemmän mitä pidemmällä ollaan. Reilun kahden viikon kuluttua vauva on ainakin viimeistään syntynyt, joten pian tämä odotus todella on ohi ja me ollaan viimein nelihenkinen perhe.

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

8 kommenttia:

 1. Täällä on ainakin yksi mukanajännääjä, säännöllisesti käyn instaa kyttäämässä että joko :D Hurjasti tsemppiä viimemetreille ja voimia loppurutistukseen <3 Pian hän on täällä <3

  VastaaPoista
 2. Täälläkin on alettu toden teolla jo odottaa vauvaa. Jännää että tällä tokalla kierroksella on näin paljon malttamattomampi, vaikka luulis että juuri toisinpäin :D
  Tsemppiä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin kyllä viimeksikin ihan kamalan malttamaton, ellen jopa malttamattomampi kuin nyt! :D Silloin kävi aika jotenkin niin pitkäksi, kun ei ollut vielä tuota taaperoa päiviä piristämässä :) Tsemppiä sinnekin <3

   Poista
 3. Tuo odottamisen tuska on kyllä hirveää :D. Meillä vauva nyt pari viikkoinen, syntyi 40+1. Olin kuitenkin ehtinyt odottella syntymää jo pitkään, sillä esikoinen tuli jo 37+2 ja kaikki, minä mukaanlukien olin aivan varma että laskeutuun aikaan ei päästä, mutta kuinkas kävikään :).

  Pian se odotus on ohi (:

  -mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että teillä on vauvaa odoteltu aika kuumeisesti nuo viimeiset viikot kun edellinen tuli niin aikaisin! :D Onnea pienestä <3

   Poista