18. huhtikuuta 2016

HYVINVOIVA PERHE


Viime kuussa ennen vauvan syntymää kirjoittelin vitamiineista, joita saatiin Vermanin kampanjan myötä testattavaksi. Päästiin aloittamaan tipat tytöllemme kun tämä saavutti kahden viikon iän ja hetken aikaa ollaan nyt tippoja jo ehditty käyttämään. D3-vitamiinitippojahan suositellaan täällä Suomessa ihan ympärivuoden se 10 mikrogrammaa päivässä heti vauvasta lähtien ja näissä Minisun D-tipoissa määrä sisältyy viiteen tippaan. Tämä uusi valmiste on siis oliiviöljyyn tehty (nimenomaan siihen hyvään ekstra-neitsytoliiviöljyyn) ja minipullo on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi uuden pipettiominaisuutensa vuoksi. Mielestäni todella paljon helpompi tuo pipetti, tipat tulee siitä paljon paremmin kuin vanhasta pullosta, josta saattoi vahingossa kerralla tipahtaa lusikkaan vähän enemmänkin tippoja. Nämä onkin päivittäisessä käytössä myös meidän taaperolla.

Meidän tyttö vaikuttaa melko tyytyväiseltä vauvalta, mutta mahavaivoja toisella tietysti on jonkin verran niinkuin pienillä vauvoilla yleensäkin tuntuu olevan. Ensimmäiset viikot oli iltaisin aikamoista hulabaloota, tuntui että pieni itki selkä kaarella välillä parikin tuntia eikä oikein mikään auttanut. Otettiin nyt sitten testiin myös nämä Rela-maitohappobakteeritipat sillä ajatuksella että neidinkin maha voisi vähän paremmin ja ainakin nyt tuntuu että meidän illat on oikeasti rauhoittuneet jo jonkin verran eikä mahavaivoja ole enää ihan jokaisen syötön jälkeen. Tipat sopii hyvin myös jo kaksiviikkoiselle vastasyntyneelle, koska valmiste ei sisällä maidon ainesosia, vaan äidinmaidosta eristettyä luontaista maitohappobakteeria. Rela Dropseissa (+D3-vitamiini) on myös muutettu annostelua hieman käyttäjäystävällisemmäksi ja tipat on nyt uudessa tuubimaisessa muodossa, mistä ne on helppo puristaa lusikkaan. Uusi annostelumuoto toimii kyllä tässäkin valmisteessa mielestäni tosi hyvin.

Olen kertonutkin, että meillä nukutaan yöt suht hyvin. Tyttö on syönyt nyt kaksi kertaa yössä, mikä on kyllä iso helpotus eikä mitään kammottavaa vauva-arkiväsymystä ole ainakaan vielä ollut ilmassa. Meidän esikoinen oli niin helppo ja tyytyväinen vauva, että sitä on vaan koko ajan kauhulla odottanut iskeekö se koliikki meille nyt sitten toisella kertaa, mutta ei ainakaan toistaiseksi mitään pahempaa ole ollut. Onneksi. Tällä hetkellä tuntuu jopa, että elämä kahden lapsen kanssa on alkanut asettumaan jo vähän uomiinsa, vaikka onhan tämä nyt kieltämättä paljon työläämpää kuin yhden lapsen kanssa eikä sanonta "kaksi menee siinä missä yksikin" ole kovinkaan todenmukainen. Mutta meidän arki ei nyt ihan vielä ole täysin sitä mitä se tulee olemaan kun mieskin on ollut vielä kotona ja ollaan pystytty jakamaan lastenhoito ja muut askareet puoliksi. Viikon päästä jäänkin lasten kanssa yksin kotiin, joten saa nähdä millä mallilla oma jaksaminen tulee lopulta olemaan. Onneksi on kuitenkin jo kevät, aamuisin tulee valoisaa jo aikaisin ja kaikki tuntuu muutenkin vähän iloisemmalta ja pirteämmältä. Ajattelin kuitenkin suunnata nyt apteekkiostoksille ja täytellä kaapit omienkin vitamiinivarastojen osalta kuntoon, tästä samasta vitamiinituoteperheestä löytyy nimittäin hyvin myös aikuisille sopivia vitamiineja.

Miten muiden pienet vauvat, onko teillä kärsitty mahavaivoista?


Yhteistyössä Verman

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

8 kommenttia:

 1. voi miten söpöjä kuvia! vauvalla on ihan mieletön tukka<3

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla että teillä sujuu hyvin! :) Meillä oli melko pahojakin vatsavaivoja siinä 4-6 viikon ikäisenä pikkuisella ja se oli kans sellasta "mikään ei auta" -itkua iltaisin sekä kovia puklauksia. Asiaa tutkittiinkin, mutta mitään ei onneksi löytynyt ja omalla ruokavalion tarkkailulla homma onkin saatu loppumaan.
  T. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi teillä tilanne rauhoittui ja vauva voi jo paremmin! Nämä masuvaivat taitaa olla valitettavan yleisiä :/

   Poista
 3. Kyllä meillä reagoidaan todella vahvasti siihen mitä syön, ruisleipää ei voi kuvitellakaan, paprika, suklaa, kaikki huudattaa, mutta jos mietin mitä syön, niin ei ongelmaa. Myös vitamiinit ovat huudattaneet molempia tyttöjä, vaikka aina on käytetty maitohappoversiota, joten kesti aika pitkään että päästiin siihen 5 tippaa/päivässä annokseen ekankin kohdalla... Itse syön nyt vitamiinia missä on superpaljon biotiinia, tukka nimittäin lähtee päästä kovaa kyytiä niin kuin viimeksikin, äh! Hyvää uutta viikkoa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kanssa huomannut, että esim. jotkut leivonnaiset saa meidän tytön itkeskelemään enemmän, joten niitä pitää vähän katsoa miten paljon syö.. Tuo biotiini olis varmaan hyvä mullekin, täälläkin varmaan kohta lähtee taas hiukset ohenemaan ihanasti :D

   Poista