5. huhtikuuta 2016

NEITI 1,5 VIIKKOA


Meidän neiti on pian jo kahden viikon ikäinen. Käytiin eilen ensimmäistä kertaa neuvolassa ja kaikki näytti olevan oikein hyvin. Pikkuinen oli ylittänyt jo syntymäpainonsa ja puntari näytti nyt 3400g. Täysimetys näyttää siis sujuvan oikein hyvin ja imettäminenkin alkaa jo tuntua itsestäkin ihan mukavalta pahimpien kipuilujen mentyä nyt onneksi ohi.

Saatiin vihdoin myös ulkoilulupa ja lähdettiinkin neidin kanssa heti neuvolan jälkeen kaksistaan vähän kaupungille kävelemään. Toinen nukkui tyytyväisenä vaunuissa ja itse sain pitkästä aikaa haukattua raitista ilmaa. Vaikka oma palautumiseni synnytyksestä ei ihan vielä ole siinä vaiheessa että pystyisin kauheasti lenkkeilemään, niin rauhallinen kävely tekee kyllä hyvää. Ulkona on myös  tässä välissä tullut ihan kevät ja tuntuu vähän kuin itse olisi elänyt ihan erillään tästä maailmasta  nämä viimeiset viikot.


Mutta millainen on tämä meidän pieni kuopuksemme? Meidän vanhempien mielestä tietysti maailman hurmaavin pieni tyttö, joka muistuttaa ainakin meidän silmään aika paljon veljeään. Hiuksistaan neiti on saanut jo paljon kommentteja, niitä kun on aika paljon ja saadaan jo nyt pestä niitä ihan shampoolla. Isoveljellähän tukkaa tuli kunnolla vasta paljon myöhemmin niin tuntuu hassulta, että tällä uudella tulokkaalla onkin jo ihan valmiit hiukset.

Hän vaikuttaa melko rauhalliselta ja tyytyväiseltä vauvalta. Päivisin nukutaan lähes jatkuvasti ja iltaisin ollaan sitten vähän enemmän hereillä. Syli on neidille varsinkin iltaisin ehdottoman tärkeä ja illat onkin meillä tällä hetkellä aika aktiivista aikaa, juuri isoveljen suihkujen ja iltatoimien aikaan tyttö haluaa yleensä tankkailla paljon maitoa ja läheisyyttä sekä valvoskelee myöhään ennenkuin lopulta nukahtaa yöunilleen. Yöt meillä on kyllä nukuttu nyt tosi hyvin ja neiti on heräillyt syömään oikeastaan vain kertaalleen yön aikana.


Nämä ihanat Baby's Onlyn vauvanvaatteet ja beige torkkupeitto saatiin MiniOnesilta. Kurkatkaahan myös blogin FB-sivuille, sillä siellä käynnistyi juuri arvonta jonka voittaja saa valita itselleen  samanlaisen Baby's Onlyn torkkupeiton haluamassaan värissä MiniOnesin valikoimasta.

Mitäs muiden vastasyntyneille kuuluu? Nukutaanko teillä päivät vai yöt, vai kummatkin?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

11 kommenttia:

 1. Millaista sampoota käytät pikkuvauvan hiuksiin? Eikös pesuaineiden saatikka shampoon käyttö ole muutoinkin aika tarpeetonta noin vastasyntyneelle? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän neidin tukka ei ainakaan toistaiseksi ole tullut puhtaaksi pelkällä vesipesulla, joten ollaan välillä käytetty hellävaraista shampoota. Myös kätilö sairaalassa neuvoi käyttämään pesuainetta mikäli tarvetta :)

   Poista
 2. Eipä miten söpö!!! Mukavia kevätpäiviä teille! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuulumisia ja niin suloinen vauva, etten kestä.♥ Ja nuo hiukset.♥

  VastaaPoista
 4. Ihana rinsessa <3 Meillä nukutaan yöllä aika hyvin, ensimmäinen unipätkä on pitkä (n5h), jota edeltää tosin tuntien tankkailu rinnalla :D Samanlainen tankkailija Kukkiskin oli aikanaan.

  VastaaPoista