22. huhtikuuta 2016

VASTAUKSIA

Kiitos kaikille kysymyspostaukseen kysymyksiä esittäneille, viimein sain loputkin vastaukset vastattua. Tässä siis vastaukset kysymyksiin ja samalla vähän arkikuvia kuluneilta viikoilta. Täällä uppoudutaan nyt viikonlopuksi leivonnan ja siivouksen maailmaan, meillä nimittäin vietellään sunnuntaina 2-vuotisjuhlia. Mukavaa viikonloppua!


Onko esikoisellasi paljon leluja ja leikittekö yhdessä?

On aika paljon, mutta toinen leikkii suurimmaksi osaksi autoilla. Leikitään yhdessä aina välillä ja kasaillaan esim. palapelejä tai muuta, mutta nyt viimeisen kuukauden aikana en oikein ole kerinnyt pojan kanssa paljoa leikkimään mikä kyllä itseä harmittaa!

Kumpi on Miltonilla tällä hetkellä vahvempi kieli, suomi vai ruotsi?

Puheessa ruotsi, mutta Milton ymmärtää kyllä molempia kieliä yhtä hyvin.

Mitä ajattelet kurista?

Mielestäni lapsille pitää asettaa rajoja ja sääntöjä, koska lapsi ei vielä itse osaa niitä asettaa. Saatan olla välillä ehkä liian tiukkis äiti ja koitan muistuttaa itseäni ottamaan joskus vähän rennomminkin.

Voisitko kuvitella elämää sinkkuna ja ilman lapsia? Millainen se silloin olisi?

Jotenkin vaikea kuvitella, kun on niin tottunut tähän perhe-elämään ja itse halunnutkin jo nuorena lapsia. Mutta jos olisin sinkku niin varmaan matkustelisin paljon.

Millainen on teidän normaali arkipäivä?

Meidän arki rytmittyy aikalailla esikoisen päivärytmin mukaan. Tällä hetkellä nukutaan aamuisin vähän pidempään - yleensä kahdeksaan, syödään aamupalat ja katsellaan lastenohjelmia. Aamuisin ollaan yleensä lähdetty koko poppoo ulos, joko vaunuillen puistoon tai nyt miehen ollessa kotona myös autolla jonnekin. Sitten lounas, päiväunet ja iltaisin vähän vaihtelevasti ollaan käyty jossain tai oltu vain kotosalla.Missä asutte ja millaisella alueella?

Asutaan Porvoossa ja tosi lähellä ydinkeskustaa, mutta kuitenkin melko rauhallisella alueella jossa sekä vähän uudempia kerrostaloja että vanhempia puutaloja.

Minkä kokoinen koti teillä on, makuuhuoneiden määrä, kodin neliöt jne.?

Meidän kodissa on 84 neliötä ja kolme makuuhuonetta.

Haluatteko vielä muuttaa lähemmäs Helsinkiä, ja onko nykyinen asuntonne teille riittävän suuri?

Nyt ollaan aikalailla asetuttu tänne Porvooseen, eikä meistä kumpikaan tällä hetkellä tunnu kaipaavan enää Helsinkiin. Täällä on hyvä juuri nyt. Mahdutaan vielä kyllä huoneiden puolesta nykyiseen asuntoomme, mutta säilytystilan puolesta alan jo pikkuhiljaa itse kaipailemaan vähän enemmän tilaa. Haaveissa olisi se omakotitalo, mutta kaikki aikanaan.

Onko sinulla ja miehelläsi sisaruksia ja mistä olette molemmat kotoisin?

Itselläni on isosisko ja miehellä pikkuveli. Ollaan molemmat täältä Porvoosta kotoisin.

Kuuluvatko omat perheenne vahvasti tukiverkostoonne?

Kuuluvat. Isovanhemmat hoitavat paljon esikoistamme ja muutenkin auttavat vähän kaikessa.


Miten läsnä miehesi on bloggaamisessasi?

Ei juurikaan. Joskus vastaillut joihinkin kysymyksiin mutta muuten tämä on ihan oma juttuni. Ainakin väittää, ettei ole ikinä lukenut blogiani...

Mitä mieltä hän on blogin pidosta ja osallistuuko hän kanssasi esimerkiksi näiden kysymysten vastailuun?

Kysyin mitä mieltä on niin vastaus oli "humpuukia", heh.. Eli ei se taida ihan ymmärtää tämän blogin päälle, mutta ei kyllä mitenkään vastustelekaan ja ymmärtää kyllä että tämä on minulle tärkeä harrastus. Ei siis osallistu kysymysten vastailuun.

Minkä ikäinen miehesi on?

28.

Kuinka tutustuitte?

Nähtiin ekan kerran baarissa yhteisten tuttujen kautta, mutta tavattiin ehkä kuukautta myöhemmin sitten ihan kaksistaan.

Miten teistä tuli te ja siitä sitten perhe?

Alettiin pikkuhiljaa tapailemaan juuri kun muutin Helsinkiin, mies siellä asuikin jo. Yhteen muutettiin vajaa kahden vuoden seurustelun jälkeen, naimisiin mentiin viiden vuoden yhdessäolon jälkeen ja sitten olinkin jo raskaana.

Onko teillä sama sukunimi? Entä lasten sukunimet?

Joo meillä on koko perheellä sama nimi.


Minkälaiset ristiäiset aiotte pitää?

Tällä kertaa meillä on kaste ensin pikkukirkossa ja sen jälkeen kahvittelut vuokratussa tilassa. Suht pienet juhlat: perhe, kummit ja muutamia muita ystäviä.

Onko arki kahden lapsen kanssa sellaista kun kuvittelit tai helpompaa/haastavampaa?

Ehkä vähän haastavampaakin mitä odotin. Tiesin kyllä, ettei tämä alku varsinkaan ihan helppoa tule olemaan mutta en ehkä jotenkin osannut odottaa että se oma aika jäisi ihan täysin minimiin nyt.

Onko asioita, joita tiedät, että teet toisin uuden vauvan kanssa kuin ensimmäisen?

Haluan ainakin yrittää täysimetystä tällä kertaa mahdollisimman pitkälle. Viimeksi annettiin silloin tällöin myös korviketta, mutta nyt olisi tarkoitus yrittää mennä vain omalla maidolla. Ja aion kantaa vauvaa enemmän liinassa ja repussa ihan olosuhteidenkin pakosta. Muuten kaikki tuntuu menevän aikalailla samalla tavalla.

Tuntuuko, että toisen lapsen kanssa osaa ottaa rennommin ja on varmempi kuin ensimmäisen kanssa (jos siis oli ensimmäisen kanssa epävarmuuden tunnetta)?

Kyllä sitä on nyt selkeästi paljon rennompi kun on jo ennestään kokemusta. Viimeksi äitiyteen sopeutuminen vei oman aikansa, mutta nyt kaikki on tuntunut jotenkin varmemmalta.

Miten kissanne on ottanut uuden tulokkaan vastaan?

Hyvin. Tulee välillä vauvan viereen haistelemaan ja katselemaan, mutta ei toistaiseksi ole ollut yhtään niin ihmeissään kun kaksi vuotta sitten esikoisen syntyessä.

Haluatteko lisää lapsia?

Ollaan puhuttu vain kahdesta ja ainakin tällä hetkellä tuntuu, että näin on hyvä.

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

4 kommenttia:

 1. Jes, siellä oli mun kysymyksiin vastauksia ! Kiva postaus :) En tiennytkään, että ootte Porvoolaisia :o Itse asun Porvoossa myös :)

  VastaaPoista
 2. Hassua, jos nää samat kysymykset olis ollu mulle, niin olisin vastannu melkein identtisesti kaikkiin kysymyksiin :) Meillä poika ens viikolla 2v ja pieni neiti tulee kohta 2vko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, samanlaiset elämäntilanteet ja ajatusmaailma siis :)

   Poista