19. toukokuuta 2016

WILHELMINA 2KK


Ajattelin kirjoitella vähän meidän minimimmin kuulumisia, neiti on nimittäin tänään tasan kahdeksan viikkoa vanha ja ensiviikolla täyttyy virallisesti tuo kahden kuukauden ikä. Ollaan siis nyt kahden kuukauden ajan saatu tutustua tähän meidän uusimpaan tulokkaaseen ja Wilhelmina on kyllä kaikenkaikkiaan aivan valloittava tapaus. Neiti oppi hymyilemään mielestäni jo hyvin nopeasti ja on usein yhtä hymyä varsinkin meidän tuttujen kasvot nähdessään. Muistan miten ihmeellistä oli kun isoveli aikoinaan väläytti meille ensimmäiset hymynsä ja aivan yhtä ihmeellistä se on nyt toisellakin kertaa. En usko että on olemassa mitään kauniimpaa näkyä kun oman lapsen hymy.Wilhelmina eli meille tuttavallisemmin Mina on varsinainen sylivauva. Tyttö rakastaa oleskella muiden sylissä ja nukkuu päivisin pääosin sylissä tai ulkona liikkuvissa vaunuissa. Omassa sängyssä otetaan päivisin vaan torkkuja ja usein sikeästi syliin nukahtanut neiti havahtuu samantien hereille kun tämän laskee omaan sänkyynsä. Pieniä pätkiä nukutaan viileinä päivinä myös parvekkeella, mutta nekin unet on alkaneet lyhenemään aika pieniksi. Päivisin käytelläänkin usein kantoliinaa kotosalla, niin saa itsekin kädet vapaaksi ja toinen saa nukuttua edes hetken.

Iltaisin meillä on välillä aikamoiset huutokonsertit ja hulinoimiset, viimeisen iltasyötön jälkeen Mina saattaa itkeskellä sylissä pitkänkin aikaa ennenkuin viimein nukahtaa. Uni tulee yleensä parhaiten isän sylissä, tuntuu että omassa sylissä tyttö on vaan tosi levoton. Tuttia neiti ei tähän asti ole huolinut, mutta eilen sain ensimmäistä kertaa pienen nukahtamaan tutin kanssa ja toivotaan nyt että saataisiin siitä vähän helpostusta tuohon iltaitkuun kun maha on jo täynnä mutta imemisen tarve edelleen kova. Öisin Mina nukkuukin ihan huippuhyvin, viimeisen viikon aikana neiti on nukkunut monena yönä jopa 7 tuntia putkeen (23-05) ja jatkanut sitten unia vielä muutaman tunnin ennenkuin isoveli yleensä tuleekin meitä herättelemään siinä seitsemän maissa aamulla.


Syntyessään Mina oli hyvin pikkuinen hoikkisvauva, mutta painoa on tässä muutaman kuukauden aikana tullut reippaasti lisää ja neiti on alkanut pyöristyä. Pituutta oli kuitenkin viime neuvolassa tullut aika vähän (vain 2,5 cm ensimmäisen kuukauden aikana), mutta neuvolassa oltiin kuitenkin sitä mieltä ettei siitä vielä tarvitse mitenkään huolestua kun painoa oli kuitenkin tullut hyvin. Voi siis olla että pikkusisko tuleekin olemaan isoveljeään paljon lyhyempi tapaus, veli kun on mennyt pituuskäyrillä kokoajan yläpäässä ja oli jo ensimmäisen elinkuukautensa aikana kasvanut reippaasti enemmän.

Meillä ollaan toistaiseksi menty ihan täysimetyksellä, maitoa on onneksi tullut hyvin. Muutaman kerran neiti on juonut maitoa pumpattuna pullosta niin olen itsekin päässyt käymään hierojalla yms. Tällä kertaa saan olla vähän tarkempi mitä suuhuni pistän imettäessä, tytön maha tuntuu selkeästi olevan herkempi kuin veljellään vauvana. Kahvia ja ruisleipää saan syödä niin paljon kun huvittaa, mutta esimerkiksi mustikat saa tytön ihan todella itkuiseksi ja levottomaksi.


Muuten Mina on kyllä todella rauhallinen ja tyytyväinen tapaus, joka rakastaa syliä mutta viihtyy erinomaisesti myös leikkimatolla tai sitterissä. Meillä on kotona nykyään aikamoinen mekkala, mutta neiti ei tunnu hätkähtävän kovinkaan pienistä äänistä ja yleensä vaan naureskelee jopa isoveljen uhmakohtausten aikana.

Mitäs muille pikkuisille kuuluu?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Voi elämä kun söpö <3 Aiva ihana tuo panta, sopii ku nenä päähän!

  Meillä rupiaa olemaan pikkuhiljaa jotain rytmiä täälä, Anelma tuli sen 3kk. Ihanaa kun voi vähä suunnitella päiväänsä ku tietää päikkäriajat. Meillä ei onneksi mustikasta oo tullu mitää kun vedän sitä aamuisin aina desin verran smoothiessa :D Mutta kahvia ei sovi juoda kovin myöhään, muuten täälä ollaan yli virkiänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihanaa että teillä on jo päivärytmi! :D Meillä ei ole päivisin vielä oikein mitään rytmiä, yöt onneksi aika saman kaavan mukaan :)

   Poista
 2. Meillä on jo iso poika täällä - NYYH!! Niin äkkiä mennyt tämä rapiat 4kk! Kääntyilee jo kovasti, kannattelee itseään, nauraa, höpöttää ja yrittää tarttua. Toisinaan vaikuttaa myös että yrittää ryömiä (hui, toivottavasti ei kuitenkaan ihan vielä keksisi sitä!). Alotin myös vähän maistattaa soseita, vaikkei kiire ois vielä ollut. Äkkiä on rääpäleestä tullut poika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kyllä menee, vastahan teidänkin poitsu syntyi! :)

   Poista
 3. Hän on kyllä niin kaunis vauva ♡♡ ja ihania nuo pitkät yöunet. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa teillä kaunis tyttö ❤️ Ja tytöllä kaunis paita ja panta, ovatko ne mistä? 😊
  -PäiviH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Paita on Vimman ja pannan on ompelija tehnyt :)

   Poista
 5. Hihi, toi on kyllä hauska kun näiden pikkusiskojen kanssa luottaa, että ne nukkuu vaikka pommi räjähtäis vieressä ja esikoisten kanssa piti niin olla hiljaa ettei vaan heräis :'D

  Ihanan pitkiä yöunia sielläkin vedellään :) Meillä on alkanut nyt tutti maistua, ei kovin hyvin, mutta edes vähän. Jee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että teillä innostuttiin tutista! Meillä taisi jäädä tuohon yhteen kertaan, nyt taas vaan irvistellään tutille :D

   Poista