8. heinäkuuta 2016

LÄHEISYYTTÄ TANKKAAVA TYTTÖ

Lapset ovat erilaisia. Se mikä toimi aikoinaan esikoisen kanssa ei välttämättä ole lainkaan samanlaista kuopuksen kanssa. Toiset vauvat ovat itsenäisempiä ja toiset haluavat tankata läheisyyttä (erityisesti äidin) paljon enemmän. Meidän Wilhelmina on sellainen, todellinen tankkaajatyttö.


Tyttö viihtyy oikein mainiosti muidenkin sylissä ja on kyllä varsin hymyileväinen tapaus tuli vastaan sitten tutut tai vieraat kasvot. Mutta silti toinen kuitenkin hakee usein katsellaan äitiä ja tuntuu ikäänkuin jatkuvasti varmistelevan, että olen lähettyvillä. Ja arvatkaa mikä on hänelle tärkein? No se tissi.

Tissistä saa maidon, se antaa turvaa ja se toimii tuttina ja nukuttajana. Mina ei ole kelpuuttanut tuttia ja vaan muutaman kerran ollaan onnistuttu tyttö nukuttamaan tutin kanssa, mutta yleensä toinen vaan irvistelee ja sylkee tutin pois. Nyt ollaan oikeastaan jo luovutettukin sen suhteen, eiköhän tuo meidän neiti tule elämässä pärjäämään ilman tuttiakin. Ja eipähän tarvitse sitten siitä alkaa tulevaisuudessa enää vieroittamaan.

Mina ei myöskään välitä tuttipullosta. Milton suorastaan suosi pulloa vauvana, mutta pikkusisko ei sitä ole juuri huolinut. Tavallaan se on oikeastaan meistä vanhemmistakin johtuvaa, pulloa ollaan tarjottu hyvin vähän ja ne kerrat kun tyttö on siitä suostunut juomaan on oikeastaan laskettavissa ihan yhden käden sormilla. Tyttö on oikeastaan kulkenut mukanani melkein kaikkialla muualla paitsi jumpassa käydessäni ja silloinkin olen ollut kotoa pois maksimissaan puolitoista tuntia. Mutta itseäni se ei ole haitannut eikä ole ollut tarvetta olla erossa sen toisesta pidempiä aikoja.


Nyt kesä vietetään aikalailla tiiviissä symbioosissa enkä ole juurikaan suunnitellut omia menoja. Elokuun lopulla oltaisiin kuitenkin menossa miehen kanssa viettämään ystävämme 30-vuotisjuhlia ja tarkoitus olisi ensimmäistä kertaa laittaa molemmat lapset yöhoitoon isovanhemmille. Tällä hetkellä vähän jännittää miten se tulee onnistumaan, suostuuko neiti juomaan pullosta vai jääkö hoitokeikka vain yritykseksi. Toisaalta tyttö on siinä vaiheessa jo viiden kuukauden ikäinen ja aikaa pullototutteluun on reilusti yli kuukausi, joten ehkäpä tilanne ei ole siinä vaiheessa enää ihan sama?

Onhan tämä sitovaa, mutta silti mielestäni kaiken tämän arvoista. Lapsen tarpeet menevät omien juttujen edelle ja nopeastihan se vauvavuosi sitten on lopulta ohi. Ja miten iloinen olen, että ollaan tähänkin asti päästy kokonaan täysimetyksellä eikä imetyksen kanssa ole tällä kertaa ollut minkäänlaisia ongelmia. Näin on vaan hyvä juuri nyt.

Suostuuko teidän vauvat juomaan myös pullosta vai kelpaako vain tissi? Koska teillä on lapsi ollut ensimmäistä kertaa yöhoidossa?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

27 kommenttia:

 1. Kuten tulikin jo juteltua, ei huolita meilläkään pulloa, mutta ei me kyllä olla ihan hirveesti yritettykään. Ei olla siis semmoista totuttelua harjoitettu vaan aina on kokeiltu vaan jos olen viipynyt kauemmin poissa eikä ole kovin kummoiset tulokset ollut, lusikalla tosiaan syö enempi kun pullosta. Mua ei kans kyllä yhtään häiritse ja otankin usein Kirpun mukaan menoilleni, jos arvelen syöttövälin tulevan vastaan. Kuten sanoit, tämä aika on lopulta niin lyhyt <3

  Teillä on kyllä tosi hyvin tässä aikaa totuella pullolle, kyllä ne lapset sitten syö jos on kamala nälkä eikä ole vaihtoehtoa, vaikka tää kuullostaakin ihan kamalalta näin sanottuna, mutta ei ne nälkään kuole :S

  Meillä Kukkis oli ekan kerran yökylässä 1v 1kk, sittemmin ei ole ollut toiste vaikka toi eka kertakin meni vielä tosi hyvin :D Silloin oli mun ystävän häät joihin mentiin, saa nähdä koska tulee seuraavan kerran vastaan tarve laittaa yökylään vai kerkeekö kasvaa jo niin isoks että osaa ite pyytää moista :D Mä oon aika kanaemo näiden vauvojeni kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se varmaan on, että sittenkun olen oikeasti poissa niin tyttö ottaakin pullosta ihan mielellään.. Saa nähdä :D Meilläkin Milton on ollut aika vähän oikeastaan yökylässä, aina silloin tällöin jos ollaan yhdessä jossain käyty mutta itsekin käyn nykyään aika harvoin missään yksin..

   Poista
 2. ps. Meidän Kirppu on kyllä kaikkiaan aivan mammantyttö <3

  VastaaPoista
 3. Voi en kestä miten söpö toinen on <3

  VastaaPoista
 4. Tämä teksti on niin kuin meidän tytöstä kirjoitettu! Meidän neiti on nyt 5,5kk vanha eikä edelleenkään huoli tuttia tai pulloa. Neuvolasta saatiin vinkki siirtyä suoraan nokkamukiin ja siitä ollaankin nyt päivittäin harjoiteltu veden juontia samalla kun maistellaan soseita. Enimmäkseen neiti pureskelee mukia vaan ikenillään mutta välillä vahingossa ottaa myös hörppyä :D. Minäkin siis olen aika kiinni pienessä. Käyn itsekin jumpissa jossa olen max pari tuntia. Imetän aina juuri ennen kuin lähden ja sitten renkaat ulvoen takaisin ja suoraan neiti tissille..ei jää aikaa tehdä ylimääräisiä lenkkejä kun muuten on hirveä huuto kun tulen kotiin :D No mutta tämä vaihe ei kestä kauaa ja eiköhän niistä kiinteistä ole sitten apua enimmän tissin nälän karkoittamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että mekin siirrytään sitten suoraan nokkamukiin, esikoisen kanssa kun käytettiin sitä pulloa niin kauan niin nokkamukiharjoittelu alkoi vasta joskus vuoden ikäisenä. Joo mäkin saan kyllä aina kaahata jumpasta kovaa autolla takaisin :D

   Poista
 5. Meidän esikoinen oli hyvin samanlainen kun teidän tyttö. Hän ei syönyt tuttia, eikä pulloa, vaan se tissi kelpasi :). Kuopus (nyt 4.5kk), syö tuttia, pullosta juo jotenkuten.

  Meillä ei oo kummatkaa pojat ollu vielä yökylässä, esikoinen on 2v3kk. Ens viikolla esikoisen olis kyllä tarkoitus mennä ekaa kertaa äidilleni yöksi :-)! Varmasti hyvin menee, koska olis aina jäämässä sinne ku käydään, äitille vaan sanotaan heipat :-D.

  -Mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on kyllä vaan niin erilaisia! :) Ja joo, meidänkin Milton kyllä varmaan haluaisi useamminkin yöksi isovanhemmille, mutta eipä nyt olla kauheasti laitettu kun ei vaan ole ollut tarvetta suuremmin :)

   Poista
 6. Niin söpö tyttö siellä :) Täälläkin asuu tissitakiainen 3kk. Mutta on kyllä alusta asti huolinut myös äidinmaitoa pullosta. Tosin edellisestä kerrasta on jo muutama viikko niin enpä tiedä miten asia on nyt. Mä en tiedä milloin raaskin jättää yöhoitoon ja tiedän jo nyt, että siitä tulee varmasti minulle vaikeampaa kuin lapselle. Tyttö nukkuu yönsä kyllä hyvin. Kesän aikana olis kyllä kiva edes kerran lähteä tyttöjen kanssa ulos niin, että isi saa sit hoitaa vauvan yöllä. On kyllä yllättävän vaikeaa olla vauvasta erossa! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä vaikeaa olla erossa näin pienestä ja siitä tulee jotenkin tosi outo fiilis :D Mutta äkkiä ne vaan kasvaa, kohta meidänkin vauvat on jo isoja <3

   Poista
 7. Me taidettiin alottaa pullon antaminen joskus 3vkon iässä, siis ihan jos minä kävin yksikseni vaikka kaupoilla, salilla, jne jne. Alkuun varsinkin kun tuntui että vaikka imetti, saattoi nälkä olla jo puolen tunnin päästä niin sillä varman päälle aina pumppasin pulloon. Nyt melkein 4kk ikäisenä saa edelleen silloin tällöin pullosta, jos siis minä en ole paikalla ja kaikki sujuu vieläkin, Välillä kai alkuun alitajunnassa ajattelin että ote tissiin muuttuu aina pullon jälkeen mutta enää en oo sitäkään miettinyt! Ja 3kk ikäisenä meillä oltiin jo yö mummolassa ilman isiä ja äitiä ja sekin reissu kertoi että reippaasti neiti oli eikä reagoinut pullosta syöntiin tai ylipäänsä vieraampaan ympäristöönkään, hymyä vain :)

  Mutta sääli juuri että kun kaikilla ei aina niin vain suju ja oot hyvä esimerkki että sisaruksetkin voivat olla täysin eri maata, koittakaahan silti vielä jaksaa sitä pulloa kokeilla ihan sitä tulevaa varten nimenomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin poika oli ensimmäistä kertaa yöhoidossa 3kk ikäisenä ja hyvin meni! Eiköhän me tässä kokeilla tätä pulloa silloin tällöin nyt tytönkin kanssa, jotta päästäisiin nyt sitten ensi kuussa käymään kaksistaankin jossain :)

   Poista
 8. Oi että olet löytänyt ihanan asun <3 ja toi pinni! :) tosi suloinen.

  VastaaPoista
 9. Meillä Anelma on myös tissin perään. Oppi syömään tuttia muutama viikko sitte ja on ollu melkoinen pelastus kun tekee nyt jo hampata. Alhaalle onkin tullu jo kaksi!
  Pulloa ei olla kokeiltu kun ei oo tarvetta ollut. Anelma kulkee aina mukana ja jos jossain käyn niin se menee syöttöjen välissä. En tiedä koska pulloa kokeillaan, voi olla että ei koskaa tai sitte tulee joku yllättävä meno niin sehän on pakko.

  Suloinen tyttö sielä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin yritän aina syöttöjen välissä livahtaa jos jossain haluan yksin käydä, mutta varsinkin iltaisin on nuo syöttövälit edelleen vähän lyhyempiä joten silloin saattaa nälkä yllättää nopeastikin! Kiitos <3

   Poista
 10. Meillä on ihan samanlainen tissityttö 12vk vanha! Harmittaa kyllä välillä, että nukutuksen on mun hoidettava ja en ole päässyt hääpäivää lukuun ottamatta kävelyä pidemmälle ilman tyttöä. Vaikka onhan se ihanaa, että saadaan läheisyyttä ja mun ei tarvi nousta sohvalta 😌 Toivotaan, että jossain vaiheessa edes pullo maistuisi, molemmille!

  VastaaPoista
 11. Ei syönyt tuttia tai juonut pullosta, toki ei annettukaan pulloa kun ei siihen tarvetta ollut. Nyt poika 1v5kk ja edelleen käy sen kaks kertaa vrk tissillä. Itseäni ei oo haitannut vaikka melko kiinni olen pojassa ollut, varsinki alussa. Tuntui enemminkin muita haittaavan kun kovasti oon ihmettelyä saanu aikaan pullottomuudella. Yökylässä oli viikko sitten eka kertaa ja hyvin oli mennyt vaikkei se äitin tissi ollu illalla paikalla ennen nukkumaan menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä että muita on haitannut teidän pullottomuus... :( Mutta kyllähän ne tosiaan sitten taitaa ihan hyvin ottaa pullostakin mikäli se tissi ei oikeasti ole lähettyvillä!

   Poista
 12. Meidän vauvalle tuli ikää juuri 6kk. Pullosta ei ole kertaakaan yritetty antaa maitoa, mutta kiinteitä on nyt noin viikon ajan mennyt siten, että siitä päätyy jotain mahaankin. Hääpäivänä olisi tarkoitus mennä syömään ilman lapsia, jolloin noin kolmisen tuntia pitäisi pärjätä ilman tissiä. Esikoinen 2,5v on ollut yön ilman vanhempiaan ainoastaan ollessamme isin kanssa synnytyssairaalassa. Yöhoitoon ei ole ollut oikein tarvetta.
  Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsette hääpäivän viettoon! :)

   Poista
 13. Meillä on molemmat tytöt huolineet tissin, pullon, tutin, mitä vaan. :) Heitin sinulle haasteen blogissani!

  VastaaPoista
 14. Tiiätkö, se voi vielä myös muuttua. Meidän poju oli ekat kuukaudet tosi 'ärhäkkä', suuritarpeisen tuntuinen vauva. Ei viihtynyt lattialla oikein ollenkaan, tissi ja syli oli kaikki kaikessa.
  Sitten oppikin aikaisin liikkumaan, 4kk kääntyi, 5kk ryömi ja nyt 6kk ja nousee jo polviseisontaan, karhukävelyasentoon ja treenailee konttaamista.. ja on mitä tyytyväisin tapaus!! Olen tehnyt töitä keikkoina muutamana sunnuntaina ja hän on pärjännyt vallan mainiosta monta tuntia ilman meikäläistä, kerran käynyt rinnalla vähän lupsuttelemassa työvuoroni aikana ja sillä menty. 5kk oli kun tein ekat keikat.. Tosin aloittelin jo kiinteitä hänelle niin, että sai sitten korvattua maitoa soseilla osittain.

  Tsemppiä joka tapauksessa, tuo on raskasta kun vauva on niin tarvitseva! Toivotaan että se jossain kohtaa helpottaisi! Ja jos ei ihan heti helpota, niin onneksi ne ei ole pieniä kovin kauaa :)

  VastaaPoista
 15. Meilläki oli esikoisen kans niin, että pullo ei kelvannukaa.. Kun lähin välillä töihin tytön ollessa 7kk --> niin vähän jännitti, mutta suostu sit pullolleki onneksi kun en vaan ollu kotona :D. Yökylässä ei oo vielä ollut, nyt ikää 1v 8kk, mulla tulis niin ikävä :D vaikka hyvin varmaan viihtys. Mut ei oo siis ollu tarvettakaan niin ei oo tullu mietittyä.

  VastaaPoista