9. elokuuta 2016

4 KUUKAUTTA


Kokonaiset 4 kuukautta ollaan saatu jo elellä tämän ihanan pikkuneidin kanssa ja itseasiassa kohta lähestytäänkin jo viiden kuukauden ikää. Kehitystä on tullut taas hurjasti ja viime viikolla käytiin neuvolalääkärilläkin.

Viime aikoina Mina on oppinut mm. kääntyilemään ympäri mahalleen ja selälleen sekä pikkuhiljaa hilautumaan myös lattialla eteenpäin. Kärsivällisyys meinaa välillä loppua kun haluaisi jo päästä kunnolla ryömimään, mutta ihan vielä ei taidot siihen kuitenkaan riitä. Kiinnostus leluihin on pikkuhilhaa herännyt ja tyttö tarttuu mukavasti jo leluihin ja vie ne suuhun. Matolla ei enää viihdytä yhtä pitkään kuin vielä muutama kuukausi sitten ja muutenkin tuntuu, että puoli-istuva asento on suositumpi kuin makoilu.


Mina on kova tyttö hymyilemään, mutta nauraa vielä vähän ujosti. Isoveljen hassuttelujen seuraaminen on kyllä useaan otteeseen saanut tytön naureskelemaan ihan kunnolla, sitä on niin hauska seurata. Muutenkin neiti tuntuu kovasti kiintyneen jo veljeensä ja nauttii selkeästi tämän seurasta, ainakin silloin kun toinen antaa hyväntahtoisia pusuja eikä ole kiukkupäällä.

Kyllä tältä neidiltä tuntuu kärsivällisyyttä löytyvän ihan mukavasti kuitenkin edelleen eikä tyttö ehkä  olosuhteidenkaan pakosta osoita mieltään kovinkaan herkästi vaan odottelee usein tosi kiltisti vuoroaan. Nukuttamisesta on kuitenkin meillä muodostunut pieni ongelma, tutti kun ei kelpaa niin toinen nukuttaa itseään usein huutamalla. Tissiä tyttö on saanut tähän asti vähän aina kun on ollut nälkä, mutta olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt päästä tästä jatkuvasta nukutustissittelystä pikkuhiljaa eroon, koska yleensä se johtaa vaan liialliseen syömiseen ja sitten puklaillaan ja paljon. Omaan sänkyyn neiti ei kuitenkaan ikinä nukahda, vaan aina on hyssyteltävä sylissä uneen.


Mina sai neuvolassa kehuja, mutta kasvuun alettiin nyt kiinnittää huomiota. Painoa neidille on tullut reilustikin, mutta pituuskasvu sen sijaan on ollut nyt hitaanpuoleista eikä kasvukäyrä siksi ole nyt oikein balanssissa. Neidin mitat oli nyt 7020g ja 60,8cm (syntyessä 3204g ja 50cm). Olin suunnitellut jatkavani täysimetyksellä lähemmäs puolta vuotta, mutta kasvun vuoksi sain suosituksen aloittaa kiinteiden maistelun jo nyt. Neuvolassa olivat myös sitä mieltä, että koska veli on ruoka-aineallergikko niin olisi hyvä totutella pieni ruoka-aineisiin jo tässä vaiheessa. Niinpä me nyt sitten aloitettiin maistelemaan kasviksia ja toistaiseksi testissä on ollut bataatti ja porkkana. Mitään suurta menestystä nämä maidosta poikkeavat uudet maut eivät saaneet aikaan ja neidin ensimmäinen reaktio bataattilusikalliselle olikin aikamoinen irvistys. Mutta pikkuhiljaa vähän kerrassaan lisäillään määriä ja testaillaan uusia makuja.

Toivon myös, että kiinteiden aloitus alkaisi pikkuhiljaa vaikuttaa myös nyt hiukan huonoiksi menneisiin yöuniin. Meidän aina niin hyvin nukkunut vauva on alkanut nimittäin nyt heräilemään useita kertoja yössä. Osittain syynä saattaa tietysti olla tämän ikävaiheen mukana tuoma yölevottomuusvaihe, mutta voi myös olla että pelkkä maito ei enää pidäkään tyttöä kylläisenä yön yli ja on ihan aiheellistakin kokeilla jo muutakin. Näin oli myös Miltonilla tässä vaiheessa.


Imetys meillä jatkuu nyt kuitenkin edelleen ja on se kyllä vaan aivan ihanaa nyt kun se on näinkin helppoa! Esikoisen aikana olin tässä vaiheessa jo dieetillä, mutta nyt en ole jaksanut vielä sellaisiin  ryhtyä ja yllättäen maitoakin on tullut ihan tosi hyvin. Kiloja ei ole taas tippunut sitten yhtään, mutta pikkuhiljaa olen alkanut hyväksyä tämän uuden ulkomuotoni ja ihan nauttimaankin siitä. Voisin lähiaikoina kirjoitella enemmän imetyksestä, kiloista ja oman itsensä hyväksymisestä.

Mitä teidän pikkuiset on kasvaneet? Ollaanko teillä jo maisteltu soseita?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

11 kommenttia:

 1. Ihanainen <3 Meilläkin on alettu kömpiä eteenpäin isomman perässä. Hirvittää oikein mikä kiire voi pienellä immeisellä olla! Toivotaan, että kiinteillä rauhoittuu yöt. Voihan olla tuo liikekin mikä tekee öisin levottomaksi, kunhan tottuu uusiin taitoihin niin voi rauhoittua. Muistan, että Kukkis reagoi aina yöunilla kaikkiin uusiin taitoihin kun unissaankin sitten mm.nousi seisomaan sängyssä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo liikkumisen opettelu varmasti valvottaa myös öisin! Onhan se sellaista levotonta pyörimistä eikä toisella aina herätessään tunnu edes olevan nälkä :)

   Poista
 2. Ihan esimmäiseksi kiitos lomapostauksesta.Se tulee tarpeeseen! Meillä tyttö nyt puolivuotias ja sama malli kuin teillä, ei syö tuttia eikä nukahda omaan sänkyynsä vaan yleensä tissille tai syliin. Nyt viimeiset pari iltaa olen sinnikkäästi silitellyt tytön uneen omaan sänkyynsä. Onhan se vienyt aikaa mutta onneksi pieni ei huuda.
  Me myös aloimme maistelemaan soseita 5kk:n iässä koska selvästi tarvi kiinteämpää maidon rinnalle. Meillä ei yöuniin vaikuttanut..valitettavasti. Meidänkin ennen niin hyvin nukkunut tyttö alkoi 4kk:n iässä nukkumaan huonommin ja tekee sitä edelleen :/ Toivottavasti teillä kiinteät auttaa myös uniin. Ihana että kirjoittelet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon nyt aloittanut nukuttamaan Minaa illalla omaan sänkyynsä, pyörii siellä melkeinpä 20min mutta on kyllä lopulta simahtanut itsekseen :) Toivottavasti teilläkin yöunet paranevat taas pikkuhiljaa!

   Poista
  2. Eli meillä onneksi iltahuudot näyttäisi nyt olevan vähenemään päin!

   Poista
 3. Ihana tyttö siellä! Täällä tuli just 4 kuukautta täyteen ja samoja taitoja täälläkin opittu. Yöunille nukahtaminen tuottaa täälläkin päänvaivaa, haluaisin niin päästä eroon tissille nukahtamisesta. Toisina päivinä omaan sänkyyn nukuttaminen on onnistunut ja toisina se on pelkkää huutoa. Me ei olla vielä alotettu kiinteitä mutta varmaan 5-6kk iässä aloitellaan. Toivottavasti teillä huonontuneet yöunet tosiaan johtuis vaan 4kk hulinoista, mä pidän sormet ristissä että meiän unet ei muuttuisi! Onneks kaikki on yleensä vaan vaiheita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaiheitahan nämä yleensä tosiaan on! Meilläkin nyt pikkuhiljaa tässä parin viikon sisällä alettu yrittämään nukutusta omaan sänkyyn ja aika monesti tyttö sinne jo nukahtanutkin kun on aikansa pyörinyt eikä onneksi ole enää huutanut! :)

   Poista
 4. Voi ihana tyttö, niin söpö ja miten teillon nuon palio tukkaa <3

  Meillä on unet kans ollu jo pari kuukautta huonoja, puuh. Nyt on varmaan joku 5kk hulinat ja hampaatki tulee! Syömisistä oon antanu järsiä kurkku, maissunaksua ja nyt ollaan joka aamu otettu lusikallinen puuroa kun me muutki syödään. Pitäis bataatit keitellä..

  Meillä tuli koko ajan huonosti painoa mutta se menee silti omalla käyrällään niin itte en oo huolissani vaan antaa kasvaa niinkun on tarkoituskin. Meillä vasta nyt varmaan 7kg rikki, pitkä tyttö toki on, melkein 67cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos <3 Puuroa me ei olla vielä kokeiltu, muistaakseni esikoinen maisteli sitä jo suht aikaisin. Mäkään en olisi meidän neidin kasvusta kauheasti huolissani, mutta neuvolassa olivat. Ja kun meillä tosiaan käyrä on epätasapainossa eikä kasva tasaisesti. Mutta ehkä sitä pituutta alkaa pikkuhiljaa täälläkin tulla enemmän painoon nähden!

   Poista
 5. Voi miten mahdottoman söpö teidän tyttö onkaan! Alkaa mullakin pikkuhiljaa vauvakuume nousta kun tälläisiä kuvia katselee :D
  Muistelisin, että Kasperilla kiinteiden aloitus vaikutti juuri siihen ensimmäiseen yöunipätkään positiivisesti kun nälkä ei tullut heti parin tunnin unien jälkeen. Toivottavasti teilläkin vaikuttaisi yöuniin kiinteiden aloitus, eikä mitään esim allergioita ilmenisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan hän kyllä hurmaava <3 Joo täytyy toivoa, että Mina säästyisi allergioilta vaikka isoveli allergikko onkin :/

   Poista