6. syyskuuta 2016

KOKEMUKSIA BUGABOO DONKEY DUO -RATTAISTA


Käyttökokemuksia meidän Bugaboo Donkey Duo -tuplarattaista on toivottu paljon ja nyt mulla on vihdoin niitä teille antaa. Hankittiin rattaat alkuvuodesta ennen pikkusiskon syntymää ja nyt kun ollaan ehditty näitä puolisen vuotta jo käyttämään niin on helpompi kertoa plussia ja miinuksia.

Myytiin siis alkuvuodesta meidän hyväksi todetut Emmaljungat eteenpäin ja hankittiin nämä, koska tarve tuplille oli oikeastaan aika välttämätön. Meillä myös vaunuilu on päivittäistä niin haluttiin panostaa hyviin rattaisiin, joissa lisäksi säilyisi hyvä jälleenmyyntiarvo sittenkun me ei enää niitä tarvittaisi.


Tiedän, että moni tykkää niistä peräkkäinistuttavista ja osa suosii pelkkää seisomalautaa, mutta mulle oli tärkeää että lapset olisi ns. samalla korkeudella ja näköetäisyydellä. Seisomalauta taas ei olisi meille vielä tässä vaiheessa vaihtoehto, koska tiedän että esikoinen ei siinä malttaisi olla vaan hyppäisi samantien kyydistä pois. Toki Milton on jo melkein kaksi ja puoli vuotta ja tykkäisi usein mieluummin kävellä kuin istua rattaissa, mutta koska toisen uusin suosikkiharrastus tuntuu tällä hetkellä olevan karkailu, en yleensä uskalla yksin lasten kanssa liikkeellä ollessani päästää toista kävelemään varsinkaan täällä keskustassa missä on paljon liikennettä.

Mutta me ollaan kyllä kaikenkaikkiaan tykätty näistä rattaista tosi paljon. Nämä on kevyet ja ketterät, liikkuvat ja kääntyilevät hyvin ja mahtuvat leveydestään huolimatta ihan hyvin kauppojen ovista yms. sisään. Wilhelmina käyttää edelleen vaunukoppaa, mutta varmaan nyt loppusyksystä viimeistään hänkin siirtyy käyttämään tuota ratasosaa niin näkee ympäristöä vähän paremmin. Vaikka tuo koppakin on mallia pitkä ja kapea niin ensimmäisten kuukausien jälkeen meidän tyttökin on alkanut nukkumaan näissä hyviä päiväunia eikä tunnu vielä juurikaan kaipaavan kopasta pois, kun taas Miltonin kanssa siirryttiin jo tässä vaiheessa rattaisiin puoli-istuvaan asentoon.

Tuo Miltonin istuinhan näissä on myös melko kapea, mutta mahduttiin siihen kyllä ihan hyvin viime talvena ja tykkään erityisesti siitä että tuo istuinosa on korkeimmillaan riittävän pystyssä (joissain rattaissa kun se pystyinkin asento tuntuu olevan vähän vaaka), mutta sen saa myös hyvin vaakatasoon lapsen nukahtaessa tai lepäillessä.


Näitä pystyy siis muunnella käyttötarkoitukseen sopivaksi ja jos olen vain yhden lapsen kanssa liikkeellä niin irrotan vain toisen istuimen, pienennän rattaita leveyssuunnassa ja kiinnitän toisen istuimen viereen tavarakorin. TÄSSÄ alkuvuodesta kirjoittamassani postauksessa näkyy myös tuo tavarakori ja pienennetty malli. 

Miinuksia mitä tulee mieleen on että säätövipujen kanssa saa välillä vähän kiireessä taistella ja ne ovat mielestäni vähän jäykät. Meidän isokokoiseen autoon nämä rattaat esimerkiksi mahtuvat tosi hyvin, mutta välillä on saanut hetken aikaa venkslata vipujen kanssa ennenkuin on saanut rattaat kasaan. Lisäksi rattaiden käsinojat on pehmeää materiaalia ja ainakin tuo meidän esikoinen on jo kerennyt iskeä niihin pienet hampaanjälkensä, joten suunnitelmissa olisikin nyt vuorata ne jollainen kankaalla ennenkuin ne ehtivät kokea enemmän tuhoa. Ja ainiin, Bugaboon omat sadesuojat on mielestäni tosi tönköt ja vievät paljon säilytystilaa, mutta ollaan nyt kuitenkin silloin tällöin niitä käytetty.

Mutta mielestäni rattaiden keveys ja ketteryys ylittää nuo muutamat miinustekijät ja kaikenkaikkiaan suosittelen kyllä näitä rattaita, me ollaan tykätty tosi paljon.


Löytyykö sieltä muita Bugaboo-käyttäjiä, millaisia kokemuksia teillä on?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

9 kommenttia:

 1. Millaisella autolla te ajeletta? Minkä merkkinen ja ikäinen? Ihan vain uteliaisuuttaani...😂

  VastaaPoista
 2. Saako udella minkä pituinen milton noin on? Mä haaveilin että pärjättäisiin pelkällä seisomalaudalla mutta uhmikkaan jätkän kanssa, joka tekee toisinaan täyden stopin täytynee nuo tuplat vielä hetkeksi hankkia... Tyyppi on vaan niin pitkä niin pitää miettiä että jalkatuet meinaa jäädä lyhyiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on veikkaus, mutta luulisin että tällä hetkellä noin 95cm :) Minkä pituinen teidän poitsu siis on? Nämä on ainakin mennyt istuimen pituuden puolesta meille vielä hyvin!

   Poista
 3. Noi on kyllä niin sievät rattaat :)
  Mä tykkään kaikista eniten seisomalaudasta, se on äärettömän kätevä kun saa tarvittaessa nostettua tavarakoriinkin. Kukkis kävelee enimmäkseen aina itse, mutta en voinut vielä vaatia Kukkikselta pitkiä aikoja paikallaan seisomista esim kesälomareissuilla joten hankittiin Britax B-agile doublet. Ne on tosi kevyet ja ketterät. Tosin kumipyöristä iso miinus ja siitä, että istuimia ei voi kääntää. On siis molemmat aina kasvot menosuuntaan. En olisi voinut kuvitellakaan tuplia, jossa lapset peräkkäin.

  Toivon kuitenkin, että päästään noista tuplista ensi kesään mennessä eroon, mutta katotaan nyt. Tuntuu että oon alkanut vähän lepsua kaiken maailman periaatteistani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seisomalauta olis kyllä varmaan jossain vaiheessa meillekin hyvä, sittenkun poika vähän tuosta rauhoittuu (toiveajattelua? :D ) Joo onhan se hyvä, että pääsee isompikin rattaisiin huilimaan välillä vaikka muuten kävelisikin, saahan ne sitten myytyä taas eteenpäin!

   Poista
 4. Kyselin tuolla edellisessä Bugaboo-tekstissäsi kokemuksia, mutta täältähän se löytyi:) Tuossa kuvassa sinulla on hoitolaukku työntöaisassa roikkumassa. Onko pysynyt hyvin? Itselleni se on ihan must juuri siinä käsien ulottuvilla, mutta olen miettinyt, saako tuohon laitettua mitään laukkua kun aisa on ihan suora.. Kaikenlaista sitä joutuu arpomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pysynyt hyvin hoitolaukku! Mulla oli ennen reppu mutta se oli epäkäytännöllinen ja ostin nyt tämän Elodie Details- laukun ja tän saa hyvin rattaisiin jopa näihin leveimpiin. Hyvä jos kokemuksista oli hyötyä!

   Poista
  2. kiitos, hyvä kuulla!

   Poista