4. syyskuuta 2016

MUUTOSTEN SYKSY


Syyskuu ei olisi voinut paremmissa merkeissä alkaa, sillä asiat alkavat pikkuhiljaa loksahtelemaan paikoilleen ja meidän koti on nyt löytänyt uudet omistajat. Maanantaina pidetyn näytön jälkeen kaikki tapahtui aika nopeasti ja vaikka viralliset kaupat on vasta ensi viikolla niin on tämä nyt jo sen verran varmaa, että uskallan tästä teillekin puhua. Niin jännää ja samalla niin haikeaa, tuntuu niin oudolta että pian tullaan oikeasti muuttamaan pois meidän rakkaasta asunnosta ja lasten ensimmäisestä kodista.


Haikeudesta huolimatta ollaan kuitenkin ihan tosi innoissamme tulevasta, sillä päästään nyt vihdoin ottamaan seuraava askel kohti tulevaisuutta. Kerroin teille aiemmin, että uusi koti on mahdollisesti jo löytynyt ja näin on, tehtiin nimittäin kesällä tarjous eräästä omakotitalosta. Ehtona oli kuitenkin oman asunnon myynti ensin, mutta nyt tuo ehto on poistumassa joten päästään jatkamaan etenemistä tämänkin suhteen.

Yllätyin itsekin miten nopeasti tämä potentiaalinen talo oikein löytyi ja vaikka sisätilat kaipasivatkin nykyaikaistamista niin jotenkin talossa vallitsi sellainen tietty kotoisa ja lämmin fiilis, mitä ei monessakaan katsomassamme kohteessa tullut vastaan. Tuleva syksy näyttää siis aika kiireiseltä. Koska talo ei ole uusi, tehdään siihen vielä kuntokartoitusta yms. ja mikäli kaikki on kunnossa ja saadaan kaupat tehtyä on tiedossa oikein remontintäyteinen loppusyksy. Tarkoituksena olisi uusia keittiö, wc, kylpyhuone ja tehdä muutenkin paljon pintaremonttia. Todennäköisesti kuitenkin tehtäisiin nuo isoimmat remontit ensin ja loppuviilausta sitten pikkuhiljaa muuton jälkeen.


Täällä onkin nyt alettu kuumeisesti suunnittelemaan millainen keittiö halutaan ja miettimään kylpyhuoneen laattavalintoja. Nyt näyttäisi myös siltä, että jonkun aikaa saadaan loppusyksystä asustella miehen vanhempien luona koska väliaikaisia vuokra-asuntoja on aika vaikea löytää eikä muutto uuteen onnistu kuitenkaan ihan heti tästä vanhasta luovuttaessa.

Ollaan kyllä niin innoissamme tästä kaikesta ja tällä hetkellä pää on vielä ihan pyörällä. Ensi viikolla olisi tarkoitus alkaa karsimaan kotia kaikesta turhasta tavarasta ja myydä pois kaikki mitä ei oikeasti tarvita. Uudesta kodista kerron teillekin lisää sitten kun kaikki alkaa kunnolla varmistumaan. Toivotaan että kaikki menee hyvin ja päästään vielä jouluksi omaan kotiin.

Onkos siellä muita joilla tiedossa kodinvaihtoa lähiaikoina?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

16 kommenttia:

 1. Ihania uutisia! Onnea uuteen kotiin :) mekin kovasti haaveillaan rivitalosta tai omakotitalosta, mutta ei nyt ainakaan tänä syksynä vielä ole muuttoa tiedossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kyllä ihanaa että tämä toteutuu nyt kun tarve oli suuri! :)

   Poista
 2. Jee, ihan huippua! Meillä oli kuukausi sitten muutto isompaan asuntoon. Uusi asunto oli tyhjä ennen oman luovuttamista eikä etäisyyttäkään ollut kilometriä enempää, joten kaikki sujui liian helposti verrattuna muihin muuttoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan helpolla olette päässeet! Meillä tulee nyt monta muuttoa syksyllä, mutta ei voi mitään, tuskin vähään aikaan sitten enää muutetaan :D

   Poista
 3. Oi jännää! Toivottavasti saatte sen talon :) me kirjoitettiin vuokrasoppari vika päivä ja nyt jo kaks yötä ollaan nukuttu uudessa kodissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mäkin tuota fiilistä kun pääsee viettämään ekat yöt uudessa kodissa! <3

   Poista
 4. Oi Emmi ihana kuulla että asuntoasiat sujahtivat näin näppärästi teillä <3 Itsellä olisi kova asunto/talo kuume, mutta ei ole meillä vielä ajankohtaista. Koitan siis olla kauheasti innostumatta sun tulevista asuntojutuista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna toivotaan että tekin pääsette sitten omaan pihalliseen kotiin kun se on teillä ajankohtaista! <3

   Poista
 5. Voi miten ihania uutisia! Paljon onnea teille rumbaan, se palkitsee lopulta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana lueskella nyt teidän muuttojuttuja myös!! :)

   Poista
 6. Oi onnea! :3
  Meillä on etsinnässä ollut nyt joku vuoden verran, mutta ei ole löytynyt vielä sitä oikeaa... mutta olen luottavaisin mielin, kyllä se sieltä vielä tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulin että me oltaisiin myös etsitty kauan, mutta tämä tuntuikin heti sopivalta. Tämäkin tosin on sellainen projektitalo, missä saadaan tehdä aika paljon että siitä tulee meille Se Oikea mutta onhan tässä aikaa remontoida :)

   Poista
 7. Ihana kuulla että asiat etenee! :) Me tunnutaan juuttuneen paikoillemme. Ollaan muutamaa taloa käyty katsomassa, mutta tuntuu että ollaan sitten liian hitaita päätöksen teossa kun kaikk ihanat kerkeääkin mennä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tarve oli nyt sen verran kiireinen että päätettiin heti tarttua siihen mikä tuntui meille sopivalta. Mutta kaikki ihanat tosiaan menee aika nopeasti ja nämä on niin isoja päätöksiä että niitä mielellään miettisi aina hetken ennen kuin tekee tarjousta yms.!

   Poista
 8. Meillä on alkamassa rakennusprojekti Nurmijärvellä ja tässä nyt odoteltu lupia koko kesä. Viimein tänään saatiin tietää, että 8.10. on luvat kunnossa ja projekti voi oikeesti alkaa. Myös täällä on kuumeisesti mietitty keittiön kaappeja yms sisustusjuttuja. ;)

  VastaaPoista
 9. Me muutetaan näillä näkymin 1-1,5 viikon kuluessa omaan uuteen! Ihan mielettömän jännää!! Onnea uudesta kodista ja tsemppiä remppahommiin.. siinä onkin puuhaa lasten hoidon ohelle ;)

  VastaaPoista