8. syyskuuta 2016

WILHELMINA WIISIKUINEN


Meneekö aika muka oikeasti näin nopeasti, että meidänkin pieni vauva istuu jo syöttötuolissa? Näköjään. Meidän viisi ja puoli kuukautta vanha Wilhelmina sai nimittäin tänään neuvolastakin luvan alkaa harjoittelemaan istuskelemista ja voi sitä riemun määrää. Neiti hymyili kuin naantalin aurinko ja huitoi innoissaan käsiä pöytään.

Käytiin siis vasta tänään viisikuukautisneuvolassa juttelemassa, ottamassa mittoja ja saamassa taas vähän rokotteita. Tyttö on jo tosissaan sen verran jämäkkä, yrittää jatkuvasti punkea itseään istuma-asentoon eikä sylissäkään suostu enää muutakuin istumaan, joten tätä oltiin selkeästi jo odotettu.


Minan pituuskasvusta oltiin elokuun alussa neuvolassa vähän huolissaan ja tämänpäiväisiksi mitoiksi saatiin 7610g ja 63cm. Neidin paino menee tällä hetkellä keskikäyrällä ja pituus ihan alakäyrällä, mutta käyrillä ollaan vielä kuitenkin. Ja noh, itse olen vähän sitä mieltä että ne on vain käyriä. En olisi edelleenkään kovin huolissani, sillä tyttö kehittyy mielestäni oikein hyvin. Neuvolassa olivat kuitenkin nyt sitä mieltä, että mikäli kasvu jatkuu seuraavankin kuukauden ajan samaan tahtiin niin sitten lähdetään jatkotutkimuksiin pituuden suhteen, painoa kun on kuitenkin tullut hyvin ja minun ja miehen pituudet huomioiden neiti on aika lyhyt. Turhaa tai ei niin onhan se toisaalta hyvä, että tutkivat perusteellisesti.

On kyllä niin ihanaa seurata miten kuukausi kuukaudelta kehittyessään vauvat alkavat tuoda esiin omaa persoonaansa. Kyllähän näillä pienillä on se sama tyyli, kaikki käsiin osuva tyrkätään samantien suuhun, testaillaan ääntä ja keikutaan lattialla. Mutta silti jokainen on ihan omanlaisensa persoona ja pikkuhiljaa tutustuttaa itseään ja luonteenpiirteitään meille vanhemmille ja sisaruksille.

Meidän Mina esimerkiksi on selkeästi hymytyttö, joka ei kauheasti aristele vieraitakaan kasvoja ja hymyilee herkästi. Ihan kuin veljensä. Toisaalta taas tyttö on kuitenkin vähän mammantyttö, mikä johtuu varmaan ihan siitäkin että imetys on meillä niin tiivistä ja tyttö on tottunut viettämään paljon aikaa kanssani.


Mina on myös utelias, tarkkaileva ja hyvin hyvin aktiivinen vauva. Tyttö viettää hereilläoloajastaan suurimman osan lattialla pyöriskellen. Viihtyy kyllä sylissäkin kun ollaan liikkeessä, mutta ei tällä hetkellä jaksa kauaa istuskella vanhemman kanssa esimerkiksi sohvalla vaan haluaa yleensä vaan lattialle liikkumaan. Sitteristä neiti ei enää välitä ja syöttötuolin vauvakaukalo on alkanut pientä jo ahdistamaan. Soseita hän syö jo pieniä määriä muutamasti päivässä ja on alkanut tottumaan uusiin makuihin.

Hän ei vielä kunnolla ryömi, mutta liikkuu kyllä vaivihkaa eteenpäin. Hän pyörii ympyrää, varaa reippaasti suorille käsille ja on alkanut notkumaan konttausasennossa jo useasti päivässä. Olin vähän salaa elätellyt toiveita, että tämä tyttö ei ihan niin aikaisin lähtisi juoksemaan kuin veljensä, mutta kyllä tämä nyt vähän siltä näyttäisi että ensi kesänä tämä äiti tulee juoksemaan pää kolmantena jalkana kahden lapsen perässä. Huh, sitä siis odotellessa..

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

10 kommenttia:

 1. Niin kaunis tyttö <3 Ihana oli kuulla hänen kuulumisiansa!

  VastaaPoista
 2. Voisitko tehdä postauksen wilhelminan yökyläreissusta? Itsellä samanikäinen esikoinen, ja yökyläilyhommat jännittää! Olivatko isovanhemmat teillä vai oliko lapset heillä? Mihin aikaan veitte ja pumppasitko maidot mukaan vai miten? Apuja kaivataan😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen äiti oli meillä yötä lasten kanssa, koska ajateltiin että Minan oli helpompi olla omassa sängyssä. Lähdettiin klo 16 ja tultiin yöllä kotiin nukkumaan, aamulla hoidinkin sitten jo vauvaa :D Olin pumpannut maitoa pitkin viikkoa pakastimen täyteen, joten sieltä sai hyvin otettua ja sulatettua. Oli mennyt muuten ihan hyvin, mutta neiti sattui juuri tuona päivänä saamaan flunssan joten varmaan osittain senkin takia oli sitten heräillyt koko yön tunnin välein.. Toivotaan että ensi kerralla menee vähän paremmin ja saisi hoitajakin hieman nukuttua yöllä :D

   Poista
  2. Kiitos:) täytyy alkaa pumppailemaan!

   Poista
  3. Kiitos:) täytyy alkaa pumppailemaan!

   Poista
 3. Niin tarkkaavaisen oloinen ja suloinen neitonen <3 http://valkoinenhaave.blogspot.fi

  VastaaPoista