5. lokakuuta 2016

IHANA IMETYS


Ensimmäinen imetystaipeleeni oli hyvin erilainen kuin mitä tämä toinen on ollut. Esikoista imetin yhteensä seitsemän kuukautta, mutta korvike tuli mukaan hyvin varhaisessa vaiheessa ja imetys oli pitkään osittaista. Matkan aikana vastaan tuli monenlaisia imetyshaasteita, rintatulehdusta ja muuta. Imetyksen lopetus sujui helposti, Milton suosi jo pulloa ja itsekin olin jo valmis luopumaan. Me vain  sitten lopetettiin ja jatkettiin elämää tyytyväisenä pelkän korvikkeen kanssa.


Minan kanssa juttu on taas ollut toinen. Imetys on alusta saakka tuntunut jotenkin tärkeämmältä jutulta enkä ole kokenut sitä millään muotoa haastavaksi. Päinvastoin imettäminen on tällä kertaa ollut helppoa ja luonnollista, eikä pullorumba edes innostaisi millään lailla. Korviketta tyttö ei ole vielä ikinä edes maistanut, ollaan tähän saakka menty aina tissillä tai pumpatulla maidolla. Toivoisin pystyväni imettämään siihen saakka että tyttö täyttää vuoden.En tiedä onko se kenties iän ja itseluottamuksen karttuminen, vankempi tieto ja kokemus imetyksestä tai helpommin sujunut imetystaival, mutta nyt tytön ollessa puolivuotias imetyksen lopetus tuntuu jotenkin vielä hyvin kaukaiselta asialta enkä vaan olisi tästä vielä valmis luopumaan. Imetys on ihanaa, en enää nolostele tehdä sitä julkisesti ja se on hyvin tärkeää tyttärelleni. Motivaatio jatkaa on suuri. Ja kun se sujuu niin se on myös helppoa, ei tarvitse lämmitellä maitoja tai keitellä tutteja.


Tämä meidän pieni tissitakiainen on varsin utelias tapaus ja oli oikein innoissaan näistä uusista imetyskoruista, mitä saatiin ihanalta bloggaajakollegaltani Maarialta testiin. Maaria tekee Tovi -nimisiä imetyskoruja ja tuttinauhoja erivärisistä silikonihelmistä ja saatiin valita kaksi eri väristä  korua. Tovi-korut ovat täysin myrkyttömiä ja sitä kautta turvallisia vauvan kätösiin, Mina hypistelee näitä aina ihan innoissaan. Ja lisäksi nämä ovat oikeasti vielä nättejäkin koruja! Ihastuin myös Maarian tekemiin tuttinauhoihin, mutta meidän tyttö kun ei tuttia syö niin meillä ei harmillisesti niille ole tarvetta.

Pysykäähän kuulolla myös blogin FB-sivuilla, siellä käynnistyy nimittäin pian kiva ARVONTA!

Mitä imetys merkitsee teille? Onko muilla imetyskokemukset eronneet toisistaan eri lasten kohdalla?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

6 kommenttia:

 1. Mulla on vain yksi kokemus. Imetin inasen päälle 10kk ikään, vaikka olin ehdottomasti sitä mieltä, että varmasti jatketaan vuoteen ja ei meille mitään korvikkeita osteta. Podin aika huonoa omatuntoakin.

  Imetyksessä ei ollut varsinaisesti ikinä mitään ongelmia ja korvikettakin meni ekan kerran vasta 8 kk iässä. Kuitenkin yöt olivat niin kauheita, että yösyömiset loppui 7 kk iässä ja siitä varmaan hiljalleen maidon määrä alkoi vähentyä niin, että päivisinkin koko touhu oli ihan sähläystä ja tyttären pää pyöri kuin pöllöllä. En sitten vain jaksanut enää yrittää ja samalla menin töihinkin, niin korvikkeet tuli joka tapauksessa kuvioihin. Toisaalta vähän haikeaa mutta toisaalta arki alkoi kuitenkin sujua mukavammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kerroit kokemuksistasi! Meillä oli aika samanlainen lopetus viimeksi pojan kanssa, toinen ei jotenkin yhtään jaksanut enää keskittyä tussiin ja tuntui sitten vaan luonnolliselta lopettaa imetys :)

   Poista
 2. On erilaista eikä niin "noloa" tokalla kertaa. Mutta sama on käymässä kuin ekan kohdalla, liikkuminen ja äänet kiinnostavat niin paljon, ettei tissi kiinnosta välillä yhtään. 8kk:n kohdalla lopetettiin ekan kohdalla, saas nähdä kuinka nyt käy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meilläkin on kyllä alkanut nyt olemaan vähän levotonta tuo syöminen aina välillä :D

   Poista
 3. Nää Maarian korut on ihania<3
  Tokalla kerralla imetys tuntuu mullekin jotenkin tärkeämmältä, ehkä se johtuu tuosta kun tiedän koko ajan sen että joudun jossain kohtaa todennäköisesti tästä luopumaan ennen kun me Kirpun kanssa oltaisiin valmiita. Kukkiksen kanssa taas se lopettaminen tuli kuitenkin vähän yllätyksenä, vaikka tiesinkin sen jo hyvissä ajoin.
  Molempien tyttöjen kohdalla imetys on ollut helpohkoa, Kukkiksen kohdalla kuitenkin helpompaa. Kirppu on kova pyörimään eikä malta keskittyä rintaa kun mielummin katselee maailmaa ympärillään. Hän tankkaa muutaman minuutin kerralla ja ihan epäsäännöllisesti 1-5h välein :D Hänen kohdalla tosin muukin rytmi on huomattavasti epäsäännöllisempää kuin isosiskonsa kanssa on ollut.
  Kukkiksen imetys loppui hieman vajaa vuoden iässä, siihen tähtään myös nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samat suunnitelmat siis :) Meilläkin neiti on aina ollut tosi pikasyöjä ja nyt alkanut tulemaan sellaista että pää pyörii syödessä ja varsinkin jos on paljon muita ihmisiä ympärillä niin ei malta keskittyä syömiseen..

   Poista