7. lokakuuta 2016

NYT SE ON VIRALLISTA

Kesän alussa kun talohaaveista alettiin puhua ihan vakavissamme, ei vielä tiedetty kuinka kauan menisi ennenkuin se oikea talo löytyisi ja ensin oli myös myytävä vanha kerrostaloasunto alta pois. Nyt ne haaveet on kuitenkin muuttuneet ihan todelliseksi ja tänään viimein tehtiin kaupat meidän tulevasta omakotitalostamme. Fiilis on samalla innostunut ja vähän epäuskoinenkin, näinkö helposti se sitten lopulta löytyikin?


En halunnut vielä täällä kertoa meidän tulevasta kodista paljoakaan ennenkuin kaikki todella varmistuisi, mutta nyt on viimein aika vähän avata millaiseen kotiin ollaan muuttamassa. Meidän tuleva koti sijaitsee siis kivalla vihreällä ja rauhallisella omakotitaloalueella ja vaikka alue on meille molemmille vähän vieras niin jotenkin tykästyttiin siihen. 

Talo on siis 70-luvun loppupuolella rakennettu iso kaksikerroksinen omakotitalo. Jonkinlaisia remontteja talossa on ajan mittaan tehty, mutta esimerkiksi keittiö, wc:t ja kylpyhuone aiotaan remontoida täysin uusiksi. Ajauduttiin katsomaan tätä taloa oikeastaan vähän puolivahingossa, koska netissä olleet kuvat eivät juurikaan antaneet sille oikeutta. Onneksi kuitenkin mentiin, sillä jotenkin koko paikasta huokui sellainen lämmin ja hyvä fiilis, mikä ainakin itselleni oli niitä ykkösjuttuja tulevaa kotia etsiessä. Tiedettiin oikeastaan kumpikin heti sisään astuttuamme, että tämä se olisi. Ihastuin erityisesti tilavaan avokeittiö- ja olohuonekokonaisuuteen ja puulattioihin, mitä ei monessakaan paikassa ole vastaan tullut.

Meille oli taloa etsiessä myös tärkeää mm. luonnon läheisyys, asuinalueen vihreys, hyvät liikenneyhteydet keskustaan ja päiväkodin sekä koulun läheisyys ja kaikki nämä toteutuivat, joten valinta oli siinä mielessä aika helppo. Hommaa tulee olemaan paljon, mutta toisaalta halutaankin päästä suunnittelemaan kodista juuri meidännäköinen. Ja koettiin vanhan talon remontoiminen varsinkin nyt lasten ollessa pieniä meille järkevämmäksi ratkaisuksi kuin että oltaisiin nyt tässä vaiheessa lähdetty rakentamaan täysin uutta taloa.

Juuri nyt tilanne on se, että muutetaan tästä vanhasta asunnosta pois reilun viikon kuluttua ja asustellaan sitten jonkin aikaa väliaikaismajoituksessa, kunnes saadaan ensin avaimet omaan kotiin ja sen jälkeen remontoitua se ainakin osittain siihen kuntoon että sinne pystyy jo muuttamaan. Oikein jännä loppuvuosi siis tulossa!

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

6 kommenttia:

 1. Huippu homma, onnea! En halua fiilistä laskea, mutta. Miten terveenä ja homeettomana talonne teille myytiin? Oletko kuullut valesokkeleista? 70-luvulla yleisesti omakotitaloihin rakennettu lämmöneristämisen takaamiseksi, joiden takia suuret määrät suomalaisia perheitä joutuvat tänä päivänä tietämättään ja tahtomattaan hometaloloukkuihin. Valtavia talouskriisejä..ja terveyskriisejä. Toivon vain teidän puolesta, että olette löytäneet terveen kodin luotettavan myyjän ja kuntotarkastajan ansiosta! Särähtää vain aina korvaan, kun kuulen jonkun ostaneen talon 70-luvulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suinkaan ostettu tätä taloa hetken mielijohteesta jos tekstistä sellaisen käsityksen sai :D Mies on rakennusalalla, joten kyllä tässä selviteltiin yhtä sun toista ennen ostopäätöstä, en vain kokenut niitä tarpeelliseksi tähän kirjoitella. Onhan se totta että kuntotarkastus ei ikinä mikään 100% luotettava ole, mutta me päätettiin nyt luottaa :)

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta kodilta! Onnea :)

  VastaaPoista