9. marraskuuta 2016

HELPPOA JA TERVEELLISTÄ LASTENRUOKAA

Haluatteko kuulla paljastuksen? Tässä se tulee: meillä ei olla viimeiseen kuukauteen tehty mitään soseita itse, vaan ollaan hankittu kaikki vauvanruoat valmiina. Ollaankin nyt mukana Ella's Kitchenin ja Lifien kampanjassa, jossa päästiin maistelemaan erilaisia hedelmä- ja vihannessoseita ja saatiin testiin ihania värikkäitä pusseja täynnä hyviä ja terveellisiä makuja.


Meidän arki on nyt tosiaan kiireistä ja aikalailla normaalista poikkeavaa. Meillä ei myöskään nyt väliaikaisasunnossa asustellessamme ole ollut käytössä pakastinta mihin ruokia säilöä, joten vauvanruokienkin tekeminen on samalla jäänyt ja olen päättänyt päästää itseni tämän asian suhteen vähän helpommalla. Mutta onneksi hyviä, maistuvia ja monipuolisia soseita saa valmiinakin.

Meidän tyttösen lempiherkkua ovat ehdottomasti hedelmäsoseet. Liharuoatkin maistuvat jotenkuten, mutta hedelmäsoseet menevät aina paremmin kaupaksi. Mina syö tällä hetkellä viisi ateriaa päivässä: aamulla puuroa, lounaaksi jotain lihaa yms. sisältävää ruokaa, välipalaksi hedelmää, päivälliseksi taas liharuokaa ja iltapalaksi puuroa.


Syötävät määrät vaihtelevat ruoan maun ja koostumuksen mukaan, välillä tyttö saattaa syödä isomman satsin ja välillä vain muutaman lusikallisen. Silloin tällöin sormiruokaillaan, mutta se on vielä sen verran harjoittelua että menee ennemminkin maistelun puolelle eikä oteta siitä vielä paineita (toisinsanoen ruoat päätyvät joko ruokalapun sisään tai lattialle). Tyttö on syönyt jo muutaman kuukauden ajan kiinteitä, mutta syöminen on kuitenkin vielä paljon vähäisempää mitä esimerkiksi isoveljellä jo tämän ikäisenä oli.

Ollaan nyt maisteltu saamiamme soseita eri mauissa ja tyttö tykkää kyllä kovasti. Olin myös innoissani huomatessani, että testiin saamistamme tuotteista osa sisältää hedelmämakujen lisäksi myös erilaisia vihanneksia ja saan näin helposti lisättyä pienen päivittäistä vihanneksensaantia. Ella's Kitchenin vihannes- ja hedelmäsoseita löytyy yhdistelminä banaani-omena, persikka-ananas, porkkana-omena-palsternakka, mansikka+omena, bataatti+kurpitsa+omena+mustikka sekä parsakaali+päärynä+herneet. Tuotteet ovat 100% luomua eivätkä ne sisällä esimerkiksi ylimääräistä vettä. Pussit on ihanan värikkäitä ja niihin on helppo tarttua pienillä käsillä. Näistä on helppo syöttää myös lusikalla, mikäli lapsi ei vielä osaa itsenäisesti syödä suoraan pussista.


Vauvan lisäksi erilaiset juotavat soseet on olleet ahkerassa käytössä myös meidän taaperolla. Laitan usein pojalle kerhoevääksi esimerkiksi leivän ja juotavan soseen / smoothien ja Milton tykkää niistä kovasti. Nyt vallan innostuin myös tarjoilemaan näitä vihanneksia sisältäviä soseita ihan kotonakin pojalle, meidän 2-vuotiasta kun ei saisi tällä hetkellä oikein millään syömään mitään kasviksia tai vihanneksia (paitsi porkkanaa), mutta sosemuodossa kaikki tuntuvat menevän kaupaksi paremmin kuin hyvin ja poika on innoissaan kun saa valita mieleisensä värisen sosepussin.

Käykäähän hei myös osallistumassa Ella's Kitchenin Facebook-kilpailuun! Kilpailuun pääsee osallistumaan jakamalla kuvan omasta ruokailuhetkestä ja kilpailussa arvotaan 3 voittajaa, joista kaksi saa Ella's Kitchenin tuotteita sisältävän eväskassin ja yksi voittaa sekä eväskassin että PAPU-vaatesetin. Kilpailu on voimassa 29.11. klo 21 saakka.

Onko Ella's Kitchenin soseet teille tuttuja?

Yhteistyössä Ella's Kitchen

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

3 kommenttia:

 1. Noi pussit on hyviä! Meillä on uudelleentäytettäviä ja pestäviä, mihin suurimmaksi osin teen itse soseet mutta siis tuo muotoilu on huippu!

  Pakko kuitenkin vinkata kirjaa Samasta padasta, jos alkaa roskan määrä tms. tympiä. Yksi parhaista ostoksista mitä tähän perheeseen on viimeinen vuoden aikana tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuun tänne väliin huutelee, mutta kiitos hurjasti kirjavinkistä! :)

   Poista
  2. Mäkin tykkään tuosta pussien muotoilusta, saa pieni hyvin tartuttua käsillä! Ja kiitos munkin puolesta kirjavinkistä :)

   Poista