29. marraskuuta 2016

KURKISTUS TULEVAAN KOTIIN


Voi että se ensimmäinen kerta kun menet omilla avaimilla omaan uuteen kotiin, avaat hitaasti oven ja astut varovasti sisään. Kun vastaan tuleva tuoksu ei ole vielä tuttu ja eteen avautuva näkymä tuntuu vielä vähän vieraalta, mutta samalla kuitenkin jo niin kotoisalta.

Ollaan siis vihdoin saatu avaimet uuteen tulevaan kotiimme ja tänään oli neuvolareissun jälkeen pakko käväistä talolla Minan kanssa ennenkuin ajeltiin hakemaan Miltonia kerhosta. Talo tuntui heti ihan erilaiselta kun siellä ei enää ollut edellisten asukkaiden huonekaluja vaan ihan tyhjää. Tänään oli myös täydellisen valoisa päivä, joten sain samalla otettua muutamat kuvat muistoksi ensifiiliksistä.

Me ryhdytään tässä melko pikaisesti sitten purkuhommiin, jotta saadaan vanhat jutut purettua uusien tieltä. Keittiö pitäisi vielä tilata aika pikapikaa, ettei tule ihan kamala kiire sen kanssa. Keittiösuunnitelma saatiin muuten melko helposti valmiiksi, mutta ei oikein millään meinattu tulla lopputulokseen työtason materiaalista. Vaihtoehtoina pyöriteltiin nimittäin kaikkia kolmea: laminaattia, puuta ja kiveä. Niin vaikeaa tehdä tällaisia päätöksiä, samalla kun pitäisi miettiä sekä ulkonäköä että käytännöllisyyttä.

Nyt talon ollessa tyhjänä huomasi myös tosi hyvin, että tuo vanha puulattia on oikeasti nähnyt jo sen verran elämää että sitä on kyllä ihan pakko ehostaa, mutta se olikin meillä värinsä vuoksi jo muutenkin remonttilistalla. Tuo kolmannessa kuvassa näkyvä avoin ovi on meidän vanhempien makuuhuoneen ovi ja olen kovasti haaveillut, että laitettaisiin siihen ikkunalliset pariovet. Ja arvaatte varmaan, että tuo valloittava tapetti ei tule tuohon jäämään. Mies muuten vihaa kaikenlaisia tapetteja, joten meillä tulee varmaan suurimmaksi osaksi seiniin ihan vaan valkoista maalipintaa. Lastenhuoneisiin haluaisin kyllä yhdet seinät jotain tehostetapettia. Se kuulemma sopii, mikäli tapetoin ne itse. Jännä nähdä mitä siitä tulee..

Lopputulos siis tulee olemaan aikalailla erityylinen mitä nyt, saa nähdä koska pääsen postailemaan valmiista kokonaisuuksista. Olisin muuten tosi kiinnostunut lukemaan postauksia liittyen vanhojen talojen remontointiin, joten mikäli sieltä löytyy kokemusta niin laittakaahan kommenttikenttään linkkiä!

SEURAATHAN BLOGIA JO FACEBOOKISSA?

6 kommenttia:

 1. Oo, jännällä seuraan tätä projektia. Tehostemaali on kans varteenotettava vaihtoehto, jos ei tapetoinnista tykkää. Se on helppo maalata uudestaan, jos alkaa joskus värivalinta tökkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäkin oon miettinyt! Saisi vähän ekstraa mutta ei tartteisi alkaa tapetoimaan :)

   Poista
 2. Aaahhhhh :D meillä on mökillä tuota samaa kauheaa raitatapettia yhdessä huoneessa :D kuinka nostalgista. Ne tapetit sinne on kaikki ostettu joskus 80-luvulla jostain alekorista. En voi käsittää että missään voisi törmätä vastaavaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aika kamala tapetti.. No jokaisella aikakaudella on omat tyylinsä :D

   Poista
 3. Olisi kiva saada tihenemään päin postauksia etenevästä taloprojektista ja materiaalivalinnoissa yms! Ihan tosi mielenkiinnolla odottelen!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nää ensimmäiset viikot mennyt purkuhommiin ja vasta nyt aletaan päästä oikeasti etenemään, mutta voisin tehdä tässä taas postausta kunhan pääsen vaan kunnolla kuvailemaan talolle :)

   Poista