11. marraskuuta 2016

PIKKUNEITI 7KK


Neidin 7 kuukauden kehityskuulumiset meinasi kokonaan unohtua, mutta nyt niitä vihdoin. Mun vauvani on jo reilusti yli puolivuotias, ajatella. Aika hurjaa.

Tässä kuussa ei olla oltu neuvolassa mittailemassa, mutta lääkärissä pyörähdettiin ja saatiin lähete kasvututkimuksiin (syistä kerroinkin aiemmin tässä postauksessa). Meillä odottelee nyt aika lastenpolille joulukuun alussa ja sitä ennen pitäisi käydä otattamassa tytöltä iso liuta erilaisia verikokeita. Tiedän jo ammattinikin puolesta mitä se tämän ikäisellä tulee olemaan, joten ahdistaa jo valmiiksi ja paljon.

Pituutta tuskin on tässäkään kuussa paljoa tullut, mutta muuten meidän Mina on kehittynyt tosi hyvin. Hän ei viihdy enää makuuasennossa, vaan istuskelee ja nykyään jo enimmäkseen myös seisoo tukea vasten. Mina leikkii mielellään paikallaan, mutta konttailee kyllä huoneesta toiseen jos tylsistyy tai näkee kauempana jotain mielenkiintoista. Mina nukkuu päivässä kahdet päiväunet ja öisin herää kerran tai kaksi. Öisin ei nukahda ilman maitoa, mutta nukahtaa yleensä samantien tankattuaan mahan täyteen. Hän ei käytä edelleenkään tuttia ja nukahtaa päivisin yleensä sohvalla syliin ja iltaisin itsekseen sänkyyn.

Mina on tosi rauhallinen tyttö ja ehkä maailman tyytyväisin vauva. Hymyilevä ja aurinkoinen, mutta luonteeltaan vähän varovaisempi kuin isoveljensä. Hän ei tee itsestään suurta numeroa, vaan puuhailee usein vaan omia juttujaan kaiken muun hälinän keskellä. Toisaalta tyttö osaa kyllä myös ilmaista tunteitaan ja mikäli jostain suuttuu niin osaa kyllä sen myös kertoa. Ihan herkästä hän ei kuitenkaan hätkähdä. Tyttö viihtyy tuttujen sylissä hyvin, vieraiden kasvojen edessä vakavoituu vähän alkuun. Mina leikkii mielellään leluilla, mutta vauvalelujen sijaan tykkää enemmän isoveljen pikkuautoista, duploista ja kaikenlaisista pehmeistä hanskoista ja muista. Ihan ykköslelut on kuitenkin ehdottomasti Miltonin siniset Ryhmä Hau -aamutossut, joita tyttö saattaa pyöritellä käsissään vaikka kuinka kauan.

Onhan hän nyt aivan ihana tyyppi, ja meille kaikille niin mahdottoman tärkeä.

Tässä vielä neidin aiempia kehityskuulumisia: WILHELMINA 2KKKOLMEKUINEN4 KUUKAUTTAWILHELMINA WIISIKUINENPUOLI VUOTTA SITTEN ♥

SEURAATHAN JO BLOGIA FACEBOOKISSA?

2 kommenttia:

  1. Voi kun aika rientää ja sielläkin ollaan jo 7kk. Erittäin suloinen tuo teidän pikkuneiti.❤

    VastaaPoista