18. marraskuuta 2016

REMONTTISUUNNITELMIA

Täällä odotellaan edelleen avaimia omaan kotiin, mutta onneksi kahden viikon sisään meidän pitäisi viimein toivon mukaan ne saada. Alkuun eläteltiin toiveita, että päästäisiin jouluksi jo omaan kotiin mutta koska ei vielä olla päästy edes aloittamaan koko remonttia niin kyllähän se muutto nyt ensi vuoden puolelle väkisinkin menee.

Muutama viikko sitten käytiin kuitenkin talolla vähän mittailemassa paikkoja ja pohtimassa mitä kaikkea aletaan tekemään ja missä järjestyksessä. Itsehän olin käynyt siellä viimeksi kesällä vain sen yhden ainoan kerran näytössä ja mies hoiti yksin kaikki kuntotarkastukset yms. muut tarpeelliset käynnit ennenkuin tehtiin kaupat. Kyllä, luotto on kova.  Vähän jännitti nyt mennessä, että mitä jos talo ei tunnukaan yhtä kivalta kuin silloin kesällä, mutta kyllähän se tuntui edelleen. Paljonhan siellä on tehtävää, mutta edelleen oltiin yhtä viehättyneitä talon pohjaratkaisusta, tilavuudesta ja mietittiin vaan miten ihana koti me siitä "pienellä" tuunauksella saadaan. Ja koska tämä taloprojekti tulee olemaan suuri osa meidän arkea nyt seuraavien kuukausien ajan niin jonkin verran remppajuttuja tulee näkymään myös täällä bloginkin puolella.

kuvat: Laattapiste

Ensimmäinen mikä lähtee uuteen uskoon on ehdottomasti kylpyhuone ja täällä onkin nyt kuumeisesti pohdittu erilaisia laattavaihtoehtoja. Koska kylpyhuone on suht tilava niin tehdään sen yhteyteen myös kodinhoitohuone ja yksi arjen luksustekijä mitä odotankin jo kovasti on pesutorni. Kylpyhuoneen toiseen päähän sijoitetaan siis kodinhoitopuoli ja toiselle puolelle suihkut ja sauna. Rakastan kaikkea vaaleaa ja harmonista, mutta jostain syystä meitä kumpaakin kiinnostaisi tuoda tuonne alakerran kylpyhuoneeseen myös vähän tummempia maanläheisiä sävyjä ja ehkä jopa ihan mustaa. Kylpyhuone on aika matala eikä siellä ole ikkunaa, joten sellainen tummempi ja tunnelmallisempi ilme voisi ollakin aika kiva. WC:iden suunnitelmat on vielä vähän enemmän auki, mutta todennäköisesti yläkerran wc:stä tehdään hieman persoonallisempi (kuviollista laattaa jne.) ja alakerran wc:stä melko neutraali. 

kuvat: Ikea

Toinen iso remontti on keittiön uusiminen. Talossa on siis aivan ihanalla pohjaratkaisulla tilava avokeittiö-/olohuoneyhdistelmä, mutta keittiö kaipaa kyllä täydellistä uudistusta. Meille tulee tälläkin kertaa Ikea-keittiö, mutta pohditaan edelleen romanttisen ja vähän modernimman vaihtoehdon väliltä. Mies haluaisi enemmän romanttista, itse mietin ensin vetimetöntä valkoista VOXTORPia, mutta ihastuin nyt myös kovasti heidän harmaaseen BODBYNiin. Ollaan nyt viikonloppuna menossa Ikeaan suunnittelemaan ja päätöksiä pitäisi alkaa pikkuhiljaa tekemään, todennäköisesti jompaa kumpaa näistä valitaan. Harmonista yleisilmettä lähdetään jokatapauksessa hakemaan.

Eteinen on mielestäni tällä hetkellä liian epäkäytännöllinen ja todennäköisesti poistetaan sieltä tuulikaappi kokonaan. Sain hyvän vision ihanasta avonaisesta eteisestä, johon tulee laatta ja isot kaapistot. Yläkerran puulattia me hiotaan ja vahataan suht vaalealla sävyllä, tuskin kuitenkaan ihan valkoisella. Lisäksi mm. seiniä pitäisi ehostaa, maalata katto kauttaaltaan valkoiseksi, uusia lastenhuoneiden vaatekaapit ja suunnitella vaatehuoneeseen säilytyssysteemit. Ainoa mikä jätetään toistaiseksi rauhaan on alakerran takkahuone, sitä mietitään sitten joskus myöhemmin.

Vaikka tämä tulee varmasti olemaan stressaava projekti niin olen kyllä niin innoissani ja visioin vaan mielessäni miten kiva koti me tullaan tuosta saamaan. Mies on sanonut, että saan tehdä lopulliset päätökset kaikista laattavalinnoista yms. mutta tottakai mietitään tyyliä ja vaihtoehtoja yhdessä. Meillä on kyllä yllättävän hyvin tässä vuosien saatossa maku sulautunut yhteen eikä pahemmin tarvitse kinata värivalinnoista, ennemminkin meillä on vaan vaikeuksia valita kun erilaisia sävyjä tuntuu olevan niin paljon tarjolla. Mutta laittelen tännekin vähän sneak peek -kuvia talosta kunhan tässä pian saadaan ne avaimet.

Löytyykös sieltä muita, joilla remppajutut on lähiaikoina ajankohtaisia?

SEURAATHAN JO BLOGIA FACEBOOKISSA?

2 kommenttia:

  1. Kannattaa muuten tarkistaa kaikki sävyt vielä luonnon valossa etttä käyvät yhteen! Valinnat on vaikeita kun pitää pienistä paloista miettiä eikä tiedä miltä isolla pinnalla näyttää.. lopputulos on varmasti kaiken sen vaivan arvoinen mitä lähikuukausina tuleekaan :) tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin on kyllä vaikeeta kun lopputulosta on vähän vaikea arvioida etukäteen!

      Poista