22. joulukuuta 2016

ERILAINEN JOULU


Meillä vietetään tällä kertaa vähän erilaista joulua. No okei, ei se viime jouluksi iskenyt noro-viruskaan varsinaisesti mihinkään perinteisiin kuulunut. Viime vuonna kuitenkin valmistelin joulua innoissani, kun taas tänä vuonna koko joulu on tuntunut vähän vieraalta ja kaukaiselta jutulta ja viime viikolla mm. ihmettelin että nytkö se jo tulee, vaikka juuri vasta siirryttiin joulukuun puolelle.

Tykkään yleensä alkaa laittelemaan joulua kotiin jo hyvissä ajoin, viime vuonna siirryttiin aitoon kuuseenkin kun sitä ennen oltiin menty muovikuusella. Lahjat ostan aina viime tipassa ja paketitkin väsään kasaan aina viimeisinä iltoina, mutta rakastan jouluvaloja ja kaikenlaista joulutunnelmaa niin paljon. Viime vuoden aito joulukuusi oli aivan ihana, se tuoksu!


Tämä vuosi on kuitenkin ollut poikkeus siinä mielessä, että ei olla lasten kanssa valmistauduttu jouluun oikeastaan millään lailla. Yhdet piparit tehtiin äitini luona muutama viikko sitten ja tällä viikolla mies laittoi yksi aamu tietokoneelta joululauluja soimaan. Joulukorttikuvat lapsista jäi ottamatta ja kaikki jouluvalotkin jäi laittamatta, kun ei oikein tällä hetkellä varsinaisesti ole omaa kotia mitä laittaa. Olen siis ollut tänä vuonna varsin antijouluihminen! Lähdetäänkin huomenna koko perhe kissaa myöten joulun viettoon miehen vanhemmille ja ollaan siellä kokonaiset kaksi yötä. Siellä on iso perhe, kuusi, hyvää ruokaa ja joulupukkikin luvannut tulla käymään, joten varmasti se joulufiilis löytyy sitten viimeistään aattona. Mies kyllä ajatteli vielä huomisillan viettää raksalla, mutta sanoin että aattona pakko tämänkin pitää kyllä yksi kokonainen vapaapäivä remonttihommista.

Tämä on myös ensimmäinen joulu, kun Miltonkin alkaa tajuta kuka on joulupukki ja mitä jouluna oikeasti tapahtuu. Kovat odotukset toisella ainakin on, paloautoa tämä odottaa jo kovasti ja ollaan joka ilta yhdessä laskettu kuinka monta yötä pukin tuloon on. Lahjoja ollaan hankittu aika maltillisesti tänä vuonna, perheenjäsenille ja muutamille ystäville sekä tietysti kummilapsille paketit. Miltonille ja Mimalle ollaan muutama lahja ostettu, niitä tulee kuitenkin niin paljon lisää muilta.


Mutta näissä tunnelmissa meidän perhe siirtyy pikkuhiljaa joulun viettoon ja me toivotetaan teille kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua! Muistakaahan nauttia, rentoutua ja latailla akkuja. 

Millaisia joulufiiliksiä siellä on? Vietetäänkö teillä joulua kotona vai muualla?

SEURAATHAN BLOGIA JO FACEBOOKISSA?

2 kommenttia:

  1. Ihanaa joulua teidän perheelle <3 Täällä kyllä odotetaan kovasti aattoa (yksi yö vielä!), mä olen tällainen tonttu että joulufiilistä ei ole vaikea löytää :) Aatto ollaan täällä kotona minun perheen kanssa ja sen jälkeen lähdetäänkin miehen perheen luokse Puolaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teilläkin oli kiva joulu ja mukavaa Puolan reissua!<3

      Poista