15. joulukuuta 2016

KUN ÄITI RYHTYI TEKEMÄÄN RUOKAA + ARVONTA

Meidän taloprojekti lähti käyntiin muutama viikko sitten ja mies on nyt ollut oikeastaan kaiken vapaa-ajan remontoimassa, joten olen ollut nyt illat ja viikonloput pääosin lasten kanssa kolmistaan. Sen lisäksi, että kiirettä pitää nyt enemmän kuin koskaan ja tunnit meinaavat loppua päivistä kesken, tajusin myös että remontin aloituksen myötä musta tulikin toistaiseksi meidän perheen virallinen ruoanlaittaja.Meillä on kotityöt jakautuneet aina tosi tasapuolisesti, yhdessä siivotaan, minä hoidan pyykinpesut ja mies tekee ruoan. Se on tuntunut helpolta ja sujuvalta, kumpikin tekee sitä mistä tykkää ja missä on hyvä. Mies on tehnyt aina iltaisin meille seuraavaksi vuorokaudeksi ruoat valmiiksi ja päivisin meillä onkin niin hulinaa, että ennen päiväunia tulisi vaan kiukku ja kiire jos alkaisi ulkoilujen jälkeen vielä kokkailemaan. 

Olen siis tosissaan nyt vajaan kahden kuukauden ajan käytännössä yksin lasten kanssa, joten kai se on tämänkin äidin vaan viimein opeteltava tekemään maistuvaa ruokaa. Sain tässä jokunen aika sitten sopivasti yhteistyöehdotuksen suomalaiselta Makua Foodsilta, joka maahantuo mm. italialaisia parhaita 5. laatuluokan La Molisana -pastoja sekä maistuvia ja lisäaineettomia Tenuta Fragassi -tomaattikastikkeita ja saatiin heiltä paketillinen erilaisia tuotteita testattavaksi.


Sunnuntaina lähdettiinkin viettämään päivää lasten mummin eli äitini luokse ja kokkailin siellä meille spaghettibologneseaterian lounaaksi. Meidän Milton on nykyään tosi valikoiva kaikelle ruoalle (herkut kyllä maistuisi) ja on mm. tosi tarkka ruokien koostumuksesta ja yleensä esimerkiksi liha ilman mitään kastiketta jää kokonaan syömättä ja poika pistelee suuhunsa vain pelkät pastat, riisit tai perunat. Meillä tuntuu vähän kaikki tapahtuvan nykyään mielikuvitusleikkien kautta ja spagetista sain pojan innostumaan, kun tajusin mainita että sehän muistuttaa vähän kuin pitkiä matoja. Ja hyvin maistui sunnuntain spagettiruoka, vaikkei se ollutkaan isän tekemää. Ja niin maistui kyllä meille muillekin! Pikkusisko mutusteli siinä vieressä oman ruokansa lisäksi kurkkusiivuja (joista toki puolet löytyi ruokailun jälkeen lattialta kuten kuvista näkyy).


Olen nyt yrittänyt muutenkin keskittyä vahvasti rutiineihin ja siihen että ruokailut ja nukkumiset sun muut tapahtuisivat aina samaan ja aikaan ja tapaan. Huomaan että meidän lapsille rutiinit ovat tosi tärkeitä ja ne myös helpottavat omaa jaksamistani arjessa. Ollaan yritetty syödä nyt aina kaikki samaan aikaan ja oikeasti myös vähän istua siinä pöydässä ja rauhoittua ruokailuun. Kyllähän ne ruokailuhetket kahden pienen lapsen kanssa on pakostakin hälinää, puolet ruoasta on yleensä lattialla ja sotkua tulee eikä itse saa kyllä juuri koskaan syötyä lautastansa tyhjäksi ilman keskeytyksiä, mutta kuitenkin.

Oikeastaan kyllä ihan hauska haastaa vähän itseäänkin ja alkaa miettimään mitä kaikkea sitä oikein opettelisi kokkaamaan. Olen aina ollut innostunut leipomaan, mutta ruoanlaitossa olen vähän ollut sellainen kaavoihin kangistunut. Teen kyllä silloin tällöin ruokaa, mutta ollaan kaikki todettu että paremmin ne menevät meillä kaupaksi jos mies ne tekee kun kerran oikeasti osaa laittaa ruokaa. No nyt on kuitenkin ihan hyvä aika opetella vähän kokeilemaan uusia juttuja itsekin ja ehkä viimeinkin jopa innostua siitä.Ja hei, saan myös arpoa teidän kesken erilaisia La Molisana -pastoja ja Tenuta Fragassi -tomaattikastikkeita sisältävän tuotepaketin! Arvontaan pääset osallistumaan jättämällä kommenttikenttään sähköpostiosoitteesi. Arvonta alkaa nyt ja päättyy ti 20.12. klo 23:59.

Mitä teillä tykätään syödä? Entä kuka teidän perheessä tekee yleensä ruoat?

Kaupallinen yhteistyö Makua Foodsin kanssa

SEURAATHAN BLOGIA JO FACEBOOKISSA?

63 kommenttia:

 1. Yleensä se olen minä joka tekee ruoat. Meillä on hyvin helpporuokainen lapsi, syö lähes kaikkea :) Lemppareita on makaronilaatikko, kasvissosekeitto, pinaattiletut ja kalakeitto :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Mistä Miltonin nokkamuki on? Se on todella söpö <3

  VastaaPoista
 3. Laitamme molemmat aika paljon ruokaa, mutta minä enimmäkseen. Lempiruokia on spagetti ja jauhelihakeitto :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Meidän pojan ihan lemppariruoka...spagetti ja jauhelihakastike <3
  olivertekimeistaperheen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana arvonnassa.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Vau, ehdottomasti mukana!

  kurpitsamoska (a) gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukana! Ihan perusruokaa syödään, myös pastaruuat on hyviä.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 8. Meillä pikkuiselle maistuu kaikki. Lemppari on munakoisovuoka. Yleensä itse vastaan ruoanlaitosta, mutta viikonloppuisin mies häärii keittiössä:)
  Janette.mertanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Äiti tekee ruoat, eli minä. Ja parhaimmin maistuu aito kotiruoka, lihaa, kalaa, perunaa ja pastaa. Kasviksia unohtamatta. Mieluusti mahdollisimman kotimaista ja lähiruokaa.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Nämä ovat mulle uusia, mutta kokeilemisen arvoisia. Hyvälle näyttää! Teen itse pääsääntöisesti ruuat, mutta toki välillä saan siitä lepovuoron.
  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. Mukana! Meillä minä kokkaan aina, mies teki ruokaa vain alkuraskauteni aikana kun voin erittäin huonosti :) babystepblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 12. sinitiiainen@gmail.com

  VastaaPoista
 13. emmiina67@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Kyllä kanaruokia aika paljo tehdään.ja kuka ehtii niin tekee ruokaa. Mukaan arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa.
  kirsti.p46@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mä teen ehkä vähän useammin kun mies, mut vuorotellen enivei :)

  Syödään kaikkee, ollaan kaikkiruokasia. Keittoja, pastoja, kastiketta, laatikkoa, wokkia... Mitä nyt ikinä keksiä saattaa :) Ollaan myös molemmat ahkeria kokeileen uusia reseptejä. Ei tykätä yhtään hifistellä vaan tehdään helppoja, nopeita ruokia perus elintarvikkeista. Inhoon sitä et pitää ostaa joku X aine jota tulee 1tl yhteen ruokaan ja pahimmillaan loput menee vanhaksi :D

  VastaaPoista
 17. Italialainen maistuu täälläkin. Toinen lemppari on intialaiset ruoat.
  nailswonderland2011@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Meillä ruoan tekee yleensä mies, ihan käytännön syistä: pääsen myöhemmin töistä. Meillä tykätään perinteisestä makaronilaatikosta.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 19. Yritetään tehdä paljon yhdessä ruokaa mutta monesti mies joutuu viikolla tekemään ruuan kun hän yön yleensä töissä ja heräilee vasta kun olen lasten kanssa tulossa kotiin töistä /päiväkodilta niin ruoka odottaa meitä sitten kotona.
  Lempiruokia meidän lapsilla on perusarkiruuat, makaroonilaatikko yksi suosikeista. vartiainen_anu@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Meillä esikoinen tykkää erilaisista keitoista ja niitä meillä onkin yllättävän usein. :)
  Arvonnassa mukana!
  aidafounnn@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mukana :)
  tyttinurminenn@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa! Molemmat laittaa ruokaa, ja ihan kaikkiruokaisia ollaan. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 23. mariavalonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Mä teen ruokaa, mies ei. pastaruoat ovat makuumme :) Mukana arvonnassa.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 25. Mukana arvonnassa!
  jassu.nasu@hotmail.com

  VastaaPoista
 26. sipe_944@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Meillä syödään yleensä "peruskotiruokaa", joka pitää sisällään siis laatikot, kastikkeet, keitot jne. Ihan tavallista ja usein mahdollisen nopeaa, kun on 9kk ikäinen äitiäitiäiti-puntissaroikkuja menossa mukana ;) Välillä viikonloppuisin on kiva vähän hifistellä ruoanlaiton suhteen ja tulee tehtyä erikoisempaa, tai toisinaan silloin syödään koko perhe ulkona. Ja meillä kokkaa äiti, aina. Jos ei, oltaisiin ilman ruokaa tod näk tai eteisessä odottaisi Mc Donaldsin eväskassit. Haha.

  Mukana arvonnassa! :)
  heidi.neva@jippii.fi

  VastaaPoista
 28. Mukana arvonnassa. Mukavaa joun alusaikaa!
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 29. Minä teen yleensä ruuat, perusarkiruokaa. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Meillä kumpikin laittaa ruokaa. Useimmiten äiti arkisin ja isi viikonloppuisin. Täällä kanssa valikoiva 2-vuotias joka tekee ruoanlaitosta toisinaan haastavaa. katriina.nikula@outlook.com

  VastaaPoista
 31. Parasta herkkua on makaronilaatikko. Vuorotellen mieheni kanssa ruokaa teemme =). Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Meillä minä laitan yleensä ruuat arkena, koska mies on niin paljon pois, ja arkisin tykätään syödä ihan tavallista kotiruokaa. Viikonloppuisin isi kokkaa ja silloin saattaa olla lautasella jotain vähän erilaista. Lemppariruokaa on vaikea sanoa, kun meillä kaikki tykkää vähän kaikesta (paitsi vauvalla on vielä omat eväät). :)

  aitikuplassa@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Henna28
  Mukana arvonnassa, minä yleensä kokkaan. Syödään makaronilaatikkoa ja jauhelihakastiketta ja pastaa usein.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 34. tiiakaroliina91@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Itse laittelen, perinteisiä kotiruokia.
  leenvikki(at)gmail.com mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 36. Yhessä tehään ruokaa. Minä teen kasvisversion ja mies lihan. Katjamliukkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Mukana arvonnassa:)
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 38. Mukana ollaan! :) meillä kokkaa mies yleensä.

  hemantinde@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Mukana ollaan! Ihan itse kokkailen itselleni pöperöt :D

  laura.leppajarvi@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Mukana ollaan! :) Meillä ruoan laitan yleensä minä ja nyt olenkin alkanut suosimaan uunissa paahdettuja kasviksia, niitä kerralla iso satsi uuniin ja sitten niitä voi viikon aikana lisäillä ruokaan kun ruokaan, esim just tomaattikastikkeeseen jolloin lämmitys vaan riittää koska kasvikset on jo kypsiä, superhelppoa ja nopeaa ja ennenkaikkea tosi hyvää! :D

  VastaaPoista
 41. Meillä maistuu ihan perinteinen kotiruoka, jota kokkaillaan molemmat lähinnä sillä periaatteella, kumpi vaan ehtii ja aikataulun puitteissa paremmin kerkeää.
  Osallistun arvontaan.
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 42. Mukana :)

  theriddlerr@outlook.com

  VastaaPoista
 43. Tahtoo italian herkkuja, mukana arvonnassa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Mukana arvonnassa! Minä teen kaikki ruoat meidän taloudessa ja rakastankin ruoanlaittoa :)
  susannaposti88@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Mukana :) anni.vadelma(at)gmail.com

  VastaaPoista
 46. Mukana arvonnassa! Minähän se teen yleensä sapuskat ja arkipäivisin mennään yleensä nopeasti valmistettavilla kastikkeilla ja laatikoilla. Viikonloppuna sitten voidaan tehdä pidemmän kaavan mukaan canneloneja, pataruokia ja muita herkkuja :) kissankarva85(at)gmail.com

  VastaaPoista
 47. Minä laitan yleensä ruokaa ja vähän syödään milloin mitäkin :)

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Airiina
  Minä laitan ruuat, nykyään syödään kokolihaa, kalaa ja broileria salaatilla. Mutta kun pikkuväki on mukana niin silloin pastaa ja jauhelihakastiketta menee ja paljon. Myös lasangea. Osallistun arvontaan.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 49. Meillä syödään paljon perunapohjaisia ruokia. Mies on meilläkin 'pääkokki', minä sitten avustelen ja tykkään enemmän leipoa :)
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 50. Päävastuu ruoanlaitosta on minulla. Tykkään itsetehdystä ruoasta ja koska kokkailu on mieleeni, niin viihdyn hyvin keittiössä. Pastaruoat maistuu aina hyvälle ja muutenkin ihan suomalaisella kotiruoalla mennään.
  Mukaan arvontaan!
  -Marjuska-
  laaksonritari@luukku.com

  VastaaPoista
 51. Meillä suositaan melko yksinkertaisia ja nopeatekoisia ruokia :D

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Mukaan arvontaan! Liian usein tulee syötyä valmisruokiakin, mutta pari kertaa viikossa koitetaan puolison kanssa tehdä itsekin. Yleensä puoliso etsii resptit ja niitä sitten yhdessä kokeillaan. juhtimus(ät)gmail(piste)com

  VastaaPoista
 53. Ihan peruskotiruokia tehdään yleensä, mm. jauhelihakastikkeita, uunilohta jne. Olisi mukava kyllä opetella joskus jotakin uuttakin... Mukana arvonnassa. :) hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 54. Peppi
  En tee ruokaa juurikaan, vain salaatteja ja joskus karjalanpiirakoita ja torttuja. Jauhelihakastiketta ja rakettispagettia menee joka viikko.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 55. Pastaruokia

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 56. Monipuolisesti kaikenlaista ja välillä on herkuttelupäiviä
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Mukana arvonnassa!
  hamalainen.susannamaarit@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Meillä syödään usein pastaruokia, jo pelkästään niiden helppouden takia. Kiireisen arjen keskellä saa ruoanlaitto olla mahdollisimman mutkatonta. Päävastuu ruoanlaitosta on miehelläni- siitä olen todella kiitollinen! Olen mukana tässä ihanassa arvonnassa :)

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Minähän se yleensä teen ruan ja kokeilen joskus jamie oliverilta saamiani vinkkejä :).Tein joskus 3 sipulin keittoa ja jummi kun sitä keittelin useamman tunnin. Meillä lapsilla on tapana arvostella uusi ruoka:numeroilla 1-5 eli pääseekö jatkoon :) Tuosta sipulikeitosta silloin 7v poika kysyi:mistä ostit?Ä:tein ite!P:jaa ite?.P:mikä tässä on se salainen ainesosa? Ä:en kerro :) P:Parasta ruokaa ikinä!
  No jos mies on yksin lasten kanssa löytyy lautaselta hampurilainen :)
  bikkenpilttuu at hotmail.com

  VastaaPoista