1. tammikuuta 2017

REMONTIN ETENEMINEN


Remonttikuulumisia kaipailtiin jo lisää, joten ajattelin nyt vähän valottaa missä mennään ja mitä tällä hetkellä talolla tapahtuu. Meidän omakotitalon remontti alkoi siis joulukuun alussa ja koska tarkoitus oli tehdä sisältä paljon uusiksi niin vanhat pinnat piti purkaa ensin pois. Ja siinähän onkin sitten vierähtänyt viikko jos toinenkin. Nyt ollaan kuitenkin saatu onneksi purkuhommat valmiiksi ja päästy aloittamaan se kivempi puoli, nimittäin uuden rakentaminen. Mies on uurastanut talolla nyt jokaikisen illan ja kaikki viikonloput aamusta iltaan. Arvostan kyllä ihan suunnattomasti, että toinen jaksaa vielä omien työpäivien jälkeen ajella talolle hommiin, ja niitä hommiahan riittää. Itsehän en ole tehnyt remontin eteen vielä muuta kuin yhtenä iltana olin kantamassa seinälevyjä, mutta oma aika onkin mennyt sitten tiiviisti lasten kanssa. Väsyneitähän me ollaan kaikki koko porukka jo nyt, mutta kyllähän tätä jaksaa kun pitää vaan mielessä lopputuloksen.

Paljon aikaa on vienyt mm. uusien seinälevyjen kiinnittäminen, seinäalaa kun tuossakin talossa on aika paljon. Nämä seinät oli myös yksi asia, jota meidän ei alunperin pitänyt edes laittaa, mutta ei sitten lopulta oikein tykättykään näistä vanhoista seinälevyistä "rakoineen" ja päätettiin että tehdään nyt sitten nekin uusiksi.

Laatoitukset, keittiön asennukset yms. on siis vielä tekemättä ja niistä laittelen varmasti kuvia sitten kun ne on saatu tehtyä. Sen verran voin nyt kuitenkin kertoa, että keittiöksi päädyttiin valitsemaan Ikean valkoinen vetimetön Voxtorp ja itseasiassa koko keittiöstä tulee hyvin valkoinen ja modernimpi mitä alunperin ajateltiin. Uskon, että se sopii kuitenkin vanhan lattian kanssa tosi hyvin yhteen.

Ehdin jo sanoa, että muutetaan uuteen kotiin helmikuun alussa mutta koska ollaan nyt oikeasti vähän myöhässä aikataulusta niin realistisempi tavoite on varmasti jossain vaiheessa helmikuuta. Helmikuun loppu on kuitenkin meille sellainen takaraja, että siihen mennessä pitäisi oikeasti alkaa valmistumaan. Yritetään nyt kuitenkin saada ainakin kaikki suurimmat jutut tehtyä ennen muuttoa, koska remppaaminen lasten kanssa ja kaikkien huonekalujen ympäröimänä on vaan niin paljon hankalampaa. Mutta esimerkiksi vaatehuoneen ja saunan yms. laittamiset varmasti jäävät sinne muuton jälkeiseen aikaan.

Ja eiväthän ne hommat siihen suinkaan lopu, sillä kevätkesällä meitä odottaa vielä talon julkisivun ja pihan ehostaminen, mutta niitä onneksi pystyy tekemään sitten asuessakin.

SEURAATHAN BLOGIA JO FACEBOOKISSA?

1 kommentti:

  1. Tsemppiä kovasti ja kärsivällisyyttä remppaan! En voi ku todeta, että mitä pitemmälle jaksatte tehdä ennen muuttoa, sitä parempi. Kummasti se jaksaminen sitte vähenee kun pääsee muuttamaan...

    VastaaPoista