8. tammikuuta 2017

TÄNÄ VUONNA AION


Vuosi on alkanut meillä perinteisesti sairastellessa, ollaan taas koko perhe oltu kipeinä niinkuin viime vuonnakin tähän aikaan ja aika sitkeitä pöpöja tuntuu kyllä tällä hetkellä olevan liikkeellä. Itse olen ollut nyt kaksi viikkoa kovassa flunssassa ja nyt lääkärin mukaan todennäköisesti poskiontelontulehduksessa, molemmilla lapsilla on meneillään antibioottikuurit korvatulehdukseen ja mieskin sairasti muutaman päivän flunssan. Lisäksi meillä on täällä Porvoossa vajaan viikon verran ollut kielto juoda vesijohtovettä, koska siitä löytyi viime viikolla bakteereja.. Voisi siis sanoa, että hieman haasteellisissa merkeissä lähtenyt vuosi käyntiin, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa ala helpottamaan. Lapset voivat jo paremmin ja itselläkin olo alkoi heti vähän kohentua kun sain kortisonisuihkekuurin. Huomenna on kuitenkin taas paluu arkirytmiin, kun kaikki kerhot ja harrastukset käynnistyvät loman jäljiltä. Milton aloittaa heti maanantaina uudessa puistokerhoryhmässä, joka on sijainniltaan lähempänä meidän tulevaa kotia ja myös tätä tämänhetkistä väliaikaismajoitusta.

Mulla ei yleensä ole ollut tapana tehdä tiukkoja uudenvuodensuunnitelmia ja nykyään tuntuu että elämää on muutenkin vaikea suunnitella ainakaan puolta vuotta pidemmälle kovinkaan tarkasti. Ehkä sitä on lasten myötä pikkuhiljaa oppinut elämään enemmän hetkessä. Juuri nyt tuntuu hyvältä elää näin, kesällä voi sitten taas katsoa miltä syksyn kuviot näyttävät.

Ajattelin nyt kuitenkin kirjoitella pientä listaa vuoden 2017 suuntaa-antavista suunnitelmista, toteutettavista jutuista ja ihan fiiliksistäkin.

○ Tänä vuonna aion tehdä asioita, jotka tuottavat itselleni iloa ja pyrkiä olemaan positiivinen. Haluaisin kovasti vähentää itsestäni sellaista liiallista negatiivista ajattelutapaa ja oppia löytämään asiasta kuin asiasta myös niitä positiivisia puolia. Aion pyrkiä olemaan kärsivällisempi.

○ Yritän muistaa, ettei lapsissa 100% kiinni oleminen tee itsestäni yhtään sen parempaa äitiä heille, vaan päinvastoin, uskon että jaksan paljon paremmin olla hyvä äiti kun saan välillä tehdä juttuja itseksenikin.

○ Haluaisin imettää Mimaa ainakin siihen asti kun tyttö täyttää vuoden ja saa alkaa juomaan tavallista maitoa.

○ Yritän nähdä enemmän ystäviä. Viime vuoden aikana moni ystävyyssuhde on muuttunut ja osan kanssa ollaan selkeästi etäännytty, kun taas osan kanssa ystävyys on syventynyt entisestään. Olen myös saanut muutaman uuden ihanan ystävän. Ja sitten on niitä, joita näkee harvoin mutta kaikki pysyy silti aina ennallaan. Tiedätte kyllä. ♥

○ Tänä vuonna kokeilen myös jotain täysin uutta eli yrittäjyyttä ja lähden kokeilemaan siipiäni NOSH-edustajana. Olen muuten luonut Nosh-jutuille oman Instagram-tilin (@emmin_nosh), jonka voi vapaasti laittaa seurantaan.

○ Tänä vuonna aion hurahtaa sisustamiseen oikein kunnolla ja nauttia siitä kaikesta lisätilasta mitä tullaan uuden kodin myötä saamaan. Ja saunasta. Ja omasta pihasta. En vaan malttaisi enää odottaa!

○ Haaveilen tänäkin vuonna lomareissusta jonnekin lämpimään, mutta vielä on epävarmaa jääkö asia haaveilun tasolle vai otetaanko lähtö jonnekin kauemmas kun miehen kesäloma koittaa.

○ Tarkoitus olisi palata koulunpenkille ainakin osittain, en usko että kurssien suorittaminen onnistuu lasten kanssa nyt vielä keväällä, mutta olen vähän miettinyt jos lähtisin kesällä tekemään sivuainetta. Pääsääntöisesti aion kuitenkin hoitaa lapsia kotona, koska juuri nyt se tuntuu hyvältä. Ei ole kiire saada näitä pieniä vielä päiväkotiin.

○ Myös blogi kokee muutoksia heti tässä tammikuussa, sillä nyt kahden viikon sisällä blogini poistuu Lifie-yhteisöstä (entinen Blogirinki) ja palaa takaisin omilleen. Tähän ei liity sen suurempaa draamaa, en vain ole kokenut uutta yhteisöä täysin omakseni ja tuntuu että kaipaan vaan bloggaukseen jotain vaihtelua.

Teitkö sinä lupauksia uudelle vuodelle? Mitä juttuja aiot toteuttaa tänä vuonna?

SEURAATHAN BLOGIA JO FACEBOOKISSA?

6 kommenttia:

 1. Kuinka paljon teillä on rahaa kiinni noissa gugguun pipoissa? Vaikuttaa että teiltä löytyy niitä useampiakin, vaikka kyllä ne onkin ihan huippuja ja supersöpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytön pienempi merinopipo lähti myyntiin ja ostin nyt seuraavan koon tilalle :)

   Poista
 2. Ihania suunnitelmia, toivottavasti teille tulee upea vuosi! :* Ja paranemista myös sinne koko poppoolle!

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs kuulostaa vuoden alku kivikkoiselta, mutta jospa se siitä lähtee helpottamaan! Kuulostaa hyviltä nuo sun suunnitelmat tulevalle vuodelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä tästä, pöpöt jyllää aina tähän aikaan vuodesta :)

   Poista